Ahojte vospolok,
nedá mi nepodeliť sa s vami o moju skúsenosť ako som sa dostal do tohoto klubu.
Jazdím už 20 rokov a to som si robil vodičák na auto až vyše 30ročný (predtým som mal iba na motorky - auto som nemal).
Začalo to vlastne tým, že situácia v bývalej firme sa stávala kvôli mečiarizmu v r.1994 neudržateľnou a bolo pomaly isté, že sa zamestnám u istej nemeckej firmy a tak som si na jeseň 1994 urobil vodičák na auto hoci som žiadne nemal ale vedel som, že u Nemcov je to nutnosť. Tak sa aj stalo. Od leta 1995 som začal robiť v slovenskej pobočke tej nemeckej firmy a jedného dňa prišiel telefonát: Pán XYZ, posielame vám letenku, prídite si po auto do materskej firmy.
A tak moja prvá samostatná jazda autom 3/4 roka po autoškole bola z Dortmundu na Slovensko
Firma neskôr kúpila VW Passat 1.9TDI na Slovensku a to bolo moje tretie auto, ktoré mám dodnes. Je to nezmar - má už 650tis.km a furt jazdí. Je už riadne obúchané a tak ho familiárne volám "moja kuka nádoba". Nižšie ho vidno vedľa mojej novej F11tky.
Bolo jasné, že už si musím kúpiť niečo novšie a tak som podľa tradície poškuľoval po nejakom novšom Passate.
Obrat ale nastal keď prišiel kamarát na svojej "novej" E61 a dal mi to šoférovať do Popradu.
Vtedy som zistil, že
CELÝ ŽIVOT JAZDÍM NA ZLÝCH AUTÁCH !!!Okamžite som vedel, že moja ďalšie auto bude BMW. Bola to láska na prvú jazdu.
Najskôr som hľadal niečo podobné ako má kamoš, t.j. E61, ale neskôr som sa trochu rozkukal a viac sa mi začala páčiť nová rada F10/F11 s 8 stupňovým automatom.
Prihlásil som sa na pár nemeckých stránok a nechal som si posielať ponuky na autá podľa mojich predstáv a skoro po dvoch rokoch sa objavila F11, ktorá na 95% spĺňala moje predstavy o výbave (nechcel som kúpiť nejakú socku):
Najazdené to malo 103 000 km.
Farbe HAVANNA METALLIC (A17)
Polsterung STOFF DIAGONAL/ANTHRAZIT (AWAT)
Prod.-Datum 2012-01-03
Sonderausstattung
3AC ANHAENGERKUPPLUNG - elektricky vysúvané ťažné 3AG RUECKFAHRKAMERA 316 AUTOMATISCHE HECKKLAPPENBETAETIGUNG 320 MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL
322 KOMFORTZUGANG 323 SOFT-CLOSE-AUTOMATIK FUER TUEREN 358 KLIMAKOMFORT-FRONTSCHEIBE
386 DACHRELING
4UR AMBIENTES LICHT
423 FUSSMATTEN IN VELOURS
428 WARNDREIECK
430 INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND
431 INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND
459 SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY
488 LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER
494 SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER
5AC FERNLICHTASSISTENT 5AG SPURWECHSELWARNUNG 5DF AKTIVE.GESCHW.REG.+STOP&GO FUNKT. 5DL SURROUND VIEW - má 5 kamier 502 SCHEINWERFER-WASCHANLAGE
508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)
522 XENON-LICHT
524 ADAPTIVES KURVENLICHT
534 KLIMAAUTOMATIK
536 STANDHEIZUNG 575 ZUSAETZLICHE 12-V-STECKDOSEN
6AA BMW TELESERVICES
6AB STEUERUNG TELESERVICES
6FL USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE
6NF MUSIC-SCHNITTSTELLE FUER SMARTPHONE
6NR APPS
6VC STEUERUNG COMBOX
6WA INSTRUMENTENKOMBI. M. ERW. UMF.
609 NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL
610 HEAD-UP DISPLAY 612 BMW ASSIST
614 INTERNET VORBEREITUNG
615 ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION
616 BMW ONLINE
620 SPRACHEINGABESYSTEM
633 HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH.
698 AREA-CODE 2
7A2 INNOVATIONSPAKET II
7RS COMFORT PAKET 7SP NAVI PROFESSINAL M.HANDYVORB.BLUETOOTH
7VH SURROUND VIEW PAKET 8KA OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATE
8SC LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH.
8TF AKTIVER FUSSGAENGERSCHUTZ.
8TH SPEED LIMIT INFO 8TN TAGFAHRLICHT UEBER LICHTMENUE EINST
8V1 HINWEISSCHILD NCAP
801 DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG
879 DEUTSCH / BORDLITERATUR
Serienausstattung
1CC AUTO START STOP FUNKTION
1CD BRAKE ENERGY REGENERATION
2K1 LM RAEDER V-SPEICHE 236
205 AUTOMATIC GETRIEBE
4AT INT.LEIST. SCHWARZ HOCHGLAENZEND
4U2 FAHRERLEBNISSCHALTER INKL. ECO PRO 548 KILOMETERTACHO
851 SPRACHVERSION DEUTSCH
Ten ACC tempomat je bomba - ja som si počas jazdy z Nemecka oddýchol, namiesto unavenia sa. HUD je tiež super vec.
Komfortný prístup nedám za nič, najmä kufor - stačí kopnúť nohou pod zadným nárazníkom a kufor sa otvorí - pecka.
Prídavné kúrenie a vetranie som ešte ani nevyskúšal, uvidíme až ďalšiu zimu.
Tu je pár fotiek:

A tu je so svojím starším bratom