Takže sa konečne dostávam k dávno stratenému návodu detailingu interiéru, ktorý som si aj napriek všetkému ponechal v pamäti ako zlodej miesto svojho zločinu

Preto si ho dovolím opäť napísať s tým, že doplním len aktuálnejšie fotografie E53/ky ... Takže kto v čase môjho pôvodného pôsobenia tu nepôsobil tak smelo čítajte
How It's Made "Ako sa to robí"O čo vlastne ide ? Dnes Vám chcem poukázať na skutočnosti, ktoré veľa krát pri bežnom dni prehliadame. Ako každý vieme sme ľudia a každý z nás si potrpí na čistotu nakoľko všetko čo súvisí s čistotou sa premietne do psychickej ale aj zdravotnej pohody. Veľa z NÁS trávi neskutočné množstvo času práve v aute, či už zo súkromných alebo pracovných dôvodov. Ja osobne keď som si zaobstaral E38čku pri ktorej tento návod vznikal a dnes aktuálnu E53/ku uvedenú v tomto príbehu, (už to bude pomaly 4 deň ) tak prvé čo som spravil bolo, že som si prelúskal internetové fóra hlavne u mojej prvej triedy s označením 7. Takže pre rady, tipy, triky ako na to (pre ošetrenie kože prístrojovej dosky, tapacíru a podobne). Rady sa vždy stotožňovali umyť interiér komplet jarovou vodou a naniesť prípravok XY (názvy nejdem menovať nakoľko v mojom návode nebude treba do konečného bodu nič čo presiahne celkovú hodnotu 1€ ! ) Ale k čomu človek príde po podrobnom skúmaní ? uvediem príklad: máme 2 čokolády X a Y ak 10 ľudí odporučí X pričom Y len 2ja, kde pomer je 10 ku 2om je jasné čo si vyberieme ALE ... Prečo odsudzovať Y, keď tí čo dali na názor iných ešte neskúsili ten podhodnotený prípravok ? ... Jednoducho prešiel som cez 10 auto klubov od VW,Škoda,Seat,Audi,BMW,Mercedes, atď... a nikde som sa nedozvedel nič nové. Odpovede sa opakovali tipom (mne odporučili toto a toto) ale nikto nemal nič v ruke ako fotografie a podobne (ak nerátam fotky, ktoré prebehli po čistení firmou za XY € ) Ja som chcel niečo čo si môžme každý spraviť sám a skoro zadarmo.Paradoxne s viditeľnými zmenami. Potom to prišlo !!! narazil som na príspevok ešte z roku pána cca 2006/7 ! áno 5/6 rokov starý príspevok no nikde sa jeho zistenia neopakovali a ostali zapadnuté prachom a zubom času niekde medzi poslednými výsledkami pána Googla . A očo vlastne išlo ?
Citujem:No nevím, mám kůži světle sivou a zkoušel jsem čističe či jiné přípravky v hodnote nemalých peňez a stále jsem měl pocit že to není to pravé. Jednou jsem se potkal se starším pánem a ten mi povídá "máte stejnou barvu kůže jako já u Rollsu, můžu Vám něco říct ?", povídám že samozřejmne a on se jen zeptal jak čistím kůži... odpovím, no speciál přípravkama na kůži....a pak přišla ta rada.."zkuste obyčejnou mýdlovou vodu z mýdla s jelenem (výběrové jadrové mýdlo)"...tak jsem šel do obchodu a koupil mýdlo s jelenem, udělal mýdlovou vodu a začal čistit hubkou (tou jemnejší stranou) a stírat obyčejnou bavlněnou plínou. Koukal jsem jak ta špína valila dolu před očima /koniec citácie (mierne upravená aby som nerobil copy paste )
Takže k čomu som sa vlastne dopracoval ? Je to jasné, nedalo mi to a chcel som to skúsiť. Vždy som vedel, že sa to dá lepšie ako len v úvodzovkách potrieť sedadlá krémom XY. Problém bol keď som tento počin skúšal prvý krát u svojej 7er, že bol štátny sviatok samozrejme drogérie CLOSED ale tak čo som Slovák a povedzme si to rovno čo sa nedá oklamať akoby ani nebolo . Hovorím si mydlo ako mydlo nie ? ... A davaj krabička s mydlom FA za 0,55€ a poďme nato ...
Čo potrebujeme pre svoj detailing ?2x Kýblik, oba napustíte do cca 1/3 (jednej tretiny) teplou vodou
1x Mydlo (podľa môjho úsudku jedno akej značky cena je v rozmedzí 0,50€ až 1,00€ (vôňu napr citrón niečo neutrálne)
1/2/3 Hubky (podľa osôb koľký to robíte, u mňa to bolo 2 ja + moja polovička)
3x Čisté handričky (napríklad utierky,plienky,mikro vláknové utierky či iné. Jednoducho toto je jedno len nech to nie je ako ŠMIRGEĽ a neplzne!)
1x Obyčajnú pásku akú používajú maliari (to len ak si chcete spraviť niečo ako pred/po umytí (budete pozerať ako mantinely)
4+ Hodín voľného času (áno dá sa to aj skôr pri násobení osôb alebo to odfláknuť)
1x Minerálka k sebe /no nebudete furt behať sa napiť ...
aaa jasné už viem PIVO ! "toto je asi základ " Hlavne teraz v LETE
Takže aký je postup ? ... Jednoduchý začnite kúskom, ktorý nie je vidieť aby ste vedeli či sa Vám to vôbec oplatí "OPLATÍ to mi verte" následne než začnete výberom si ho prelepte v polke páskou aby ste videli ten rozdiel (vid prvá fotka). A môžte začať...
POSTUP1: Ja osobne som začal od zadu nakoľko tam sú najväčšie rovné plochy plus priestoru až až no jo hold 7ma či im triedy podobné ako aj táto X5 sa nezaprie :) ... K priestoru pre nohy si vložte vedierka (nie 12 litrové OMG stačí niečo ako od veľkej horčice alebo tak max do 5l)

ale ako chcete len potom tam nevojdu) Prvé slúži len na vypláchnutie ruky od mydla nakoľko mydlo, keď je mokré je mazľavé TO ASI KAŽDÝ VIETE druhé slúži pre namáčanie a žmýkanie hubky (nie handry !)
2: Do druhého vedierka (nech je v ňom teplá voda) vložte mydlo cca na 3 minútky a rukou ho trite vo vode nech je voda mydlová "použite to vedierko kde budete máčať a žmýkať hubky nie vedierko určené pre oplach rúk.
3: Následne si vyklopte zadnú opierku položte na ňu jednu handru a vyložte mydlo na ňu. Z dôvodu, že je prístupne pre obe strany v rovnakej vzdialenosti a začínate od krajov a smerujete k stredu kde sa stretnete (ak pracujete 2ja) ... Prečo to mydlo treba ak je už jeho koncentrát vo vode ? ... Jednoduchá odpoveď, keď si opláchnete hubku je plná mydlového roztoku no pre znásobenie efektu ešte 3 až 4x šuchnite po mydle pre penový efekt pri nanášaní na sedačky a plasty.
4: Môžte začať (choďte od kraju aby ste na nič nezabudli nanášajte po častiach nie celé sedadlo naraz že šúchate ! aby ste videli ten efekt ! ... Keď nanesiete šúchaním mydlovej hubky na časť sedačky penu a vidíte, že je už značne očistená oproti predošlému stavu zoberte čistú handru a pretrite, respektíve zotrite to mydlo do sucha (nepoužívajte mokrú handru stačí suchú, ona sa sama zamočí používaním)... Ďalej nezabudnúť na detaily ako časti kože, ktoré prekrývajú bezpečnostné pásy. Ďalej opierky na hlavu + zadná časť predných sedadiel "teda chrbát predných sedačiek" (výklopný mechanizmus teda: opierka pre zadných pasažierov a jej boky ! ) ako postupujete dostávate sa k stredu kde máte položené mydlo to si len jednoducho už položte s handrou na miesto ktoré je čisté a pustite sa aj do stredovej opierky...
5: Jak skončíte zadné sedačky nezabudnite na dôležitú VEC Plasty ktoré sú na stĺpikoch medzi prednými zadnými dverami !!!
6: NEZABUDNITE ŽE PIVO SA ZOHRIEVA DAJTE SI OBČAS PRESTÁVKU
7: Po skončení zadnej časti vozidla vyliať ČIERNU vodu ako Coca Cola a napustiť novú TEPLÚ !
8: Nezľaknite sa, že koža ostáva bez lesku ten jej dodávali prípravky alebo balzámi, ktoré ste používali pred tým TIE
POUŽIJETE NA KONIEC !!! KEĎ BUDE VŠETKO ČISTÉ HLAVNE PÓRY V KOŽI !!!
9: Istý postup praktikovať na prednú časť vozidla (aj prístrojovku hlavne bledé prevedenie interiérov !!!) Nezabudnúť ani na stredovú opierku a tiež RÚČKY PRE RUKY namontované v strope !!! Ďalej DVERE taktiež či vpredu alebo vzadu komplet všade postup ako na koži na sedačkách !!! Pot z rúk robí svoje a, keď sú opreté na dverách je to taktiež špinavé ! ...
10: UŽ nemám čo dodať koža by mala byť vyditeľne iná "v dobróm slova zmysle" a aj jej póry by mali byť čisté tak ako povrch kože !
PS: Ako posledný BOD by som dal po skončení použite Vaše prípravky na kožu nech má opäť svoj lesk a ochranu v podobe balzámov atď. ÁNO teraz už to má zmysel nanášať krémy v hodnote 10,20,30€na čisté sedadlá a nie potierať špinu s chybným vedomím že tie prípravky to zoberú a vyčistia ako klasické mydlo za 15SK / 0,50€ ...
DÚFAM, ŽE NÁVOD SA VÁM PÁČIL A BUDE PRÍNOSOM !!!Tak a prikladám fotografie ako som dopadol JA Komentáre k fotografiám snáď nebudú nutné ...
Ešte by som doplnil, že fotografie som sa i keď nie su v rovnakom uhle usporiadané PRED a PO očistení napr vývod vzduchu pred očistením a po ...