Pondelok, 11. Júla 2011, 14:04
Ta výmena RJ ABS mala ešte aj akési pokračovanie a chcel by som sa podeliť o túto skúsenosť.
RJ ABS mi menili v servise BAYERN Partner vo Zvolene.
Po výmene RJ bolo potrebné ju ešte aj nakódovať.
Počas kódovania sa však všetko resetlo do výrobného nastavenia.
Ja som mal ale nastavené denné svietenie diaľkovými svetlami a taktiež predohrev motora nastavený na nezávislé kúrenie.
Po nakódovaní sa teda táto funkcionalita zrušila.
Keď som chcel, aby mi to nastavili tak ako to bolo, povedali mi, že to nie je problém, ale že to robí len majiteľ (Braňo), ktorý je práve na dovolenke. A mám sa ozvať, keď sa vráti.
Tak som tam teda zašiel znovu po jeho dovolenke.
A vtedy som už narazil na akúsi neochotu. Odbil ma s tým, že to nie je štandardné nastavenie a že on to nevie tak nastaviť. Buď bol teda majiteľ taký neochotný, alebo to naozaj nevie. Teraz neviem, čo z toho je horšie.
Dodatočne som sa dozvedel, že nebolo potrebné kódovať všetky jednotky, ale stačilo len selektívne ABS, alebo predtým mali jednoducho odzálohovať pôvodné nastavenia a potom ich tam po nakódovaní vrátiť.
Takže to bola samozrejme ich chyba, to zálohovanie mali urobiť úplne automaticky.
Všetko by bolo fajn, personál je tam milý, ochotný a dovtedy som nemal s nimi žiadne problémy.
A aj ceny majú vcelku prijateľné a dá sa s nimi rozumne dohodnúť.
Toto však zanechalo u mňa zlý dojem a samozrejme, aj ďalšie náklady s tým spojené.
Tak som nakoniec oslovil LuCKy-ho, ktorý mi predtým nastavoval to denné svietenie a nezávislé kúrenie.
Ochotne mi to znovu k spokojnosti ponastavoval. Tiež som si u neho pri tej príležitosti nechal upgrade-núť aj softvér v navigácii MK3 na poslednú verziu so slovenským prekladom.
LuCKy-ho vrelo odporúčam, je to veľmi ochotný a príjemný chalan, ktorý sa vyzná a týmto mu chcem poďakovať.