... všetko o BMW ...
Moderátor: SmartBastard
clinteastwood napísal:X-krát som sa už zaprisahával, že sa k olejovým témam na tomto fóre vyjadrovať nebudem, no dovolím si k vyššie uvedenému len vecnú poznámku. Treba si dávať pozor, keďže existuje EDGE Sport 10W-60 a EDGE 10W-60. Druhý menovaný má schválenia výlučne pre BMW M. Castrol k nemu takisto vydal technickú informáciu, kde ho po zmene názvov olejov označil ako pokračovateľa TWS.
Na M5boarde sa aj spominalo,že EDGE Sport nie je vhodné do M. Je to pravda? U nás som zohnal len edge sport a mám z neho aj na dalšiu výmenu+dolievanie.
palzo napísal:
clinteastwood napísal:
To je ale brut. rozdiel v cene. Zaujímalo by ma prečo! Edge je o tolko lepší ako Edge Sport??? Aj tak by som ho skúsil,len čo teraz s 12l Edge Sportom?
palzo napísal:
Mozes ist po tomto http://olejposta.sk/r_2.html :)
clinteastwood napísal:No a teraz si už len vybrať to správne!![]()
Máte niekto skúsenosť s olejpoštou?
clinteastwood napísal:
To je ale brut. rozdiel v cene. Zaujímalo by ma prečo! Edge je o tolko lepší ako Edge Sport??? Aj tak by som ho skúsil,len čo teraz s 12l Edge Sportom?
hyde21 napísal:
Castrol EDGE 10W60 teda byvaly TWS motorsport 10W60 je jeden z mala, ak nie aj jediny castrol olej s jasnou plnohodnotnou PAO ester bazou cize naozaj plna syntetika.
To, co sa predava v obaloch ako castrol edge SPORT 10W60 (byvaly castrol RS formula 10W60), je len obycajny silne podpriemerny olej zalozeny na hydrocrack baze, podobne ako aj valvoline VR1 10w60, obvykle sa to staca z ruskej ropy a plni v polsku.
rozhodne si edge/TWS nezamienat s edgom sport, rozdiel tam je a to dost znacny.
ak sa clovek rozhodne ze nechce edge/TWS z akehokolvek dovodu, castrol mu uz nema vonkoncom co ponuknut.
hyde21 napísal:
Castrol EDGE 10W60 teda byvaly TWS motorsport 10W60 je jeden z mala, ak nie aj jediny castrol olej s jasnou plnohodnotnou PAO ester bazou cize naozaj plna syntetika.
To, co sa predava v obaloch ako castrol edge SPORT 10W60 (byvaly castrol RS formula 10W60), je len obycajny silne podpriemerny olej zalozeny na hydrocrack baze, podobne ako aj valvoline VR1 10w60, obvykle sa to staca z ruskej ropy a plni v polsku.
rozhodne si edge/TWS nezamienat s edgom sport, rozdiel tam je a to dost znacny.
ak sa clovek rozhodne ze nechce edge/TWS z akehokolvek dovodu, castrol mu uz nema vonkoncom co ponuknut.
blesk napísal:
ak je to PAO tak super - mas to niecim podlozene?
Duplo napísal:Napr. pre motory S62 nebol Edge Sport ako nahrada za TWS, resp. Edge, nikde uvadzany.
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7044829