... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

jares666
Autor témy
Auto: BMW 540i xdrive G30
Kraj: Bratislavský

Zahmlene okna a zapach

Pondelok, 12. Decembra 2011, 18:42

chalani neviete mi poradit, ked sadnem do auta a nastartujem hned sa mi zahmlia okna a z prieduchov ide vlhky zapach.pelove filtre som menil...zeby mohli byt zapchate nejake kanaliky na odvod vody? nemate s tym skusenost? rv 2006 530 xd.

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Re: Zahmlene okna a zapach

Pondelok, 12. Decembra 2011, 18:48

Bordel a vlhkosť v klimatizácii.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
locarno
Auto: Non BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 12. Decembra 2011, 20:08

Skús dať vyčistiť klímu, stojí to pár € a potom by malo prestat smrdiet. Inač ked je pustená klíma tak by sa nemali rosiť okná.
Jano

mexican
Auto: modré géčko

Pondelok, 12. Decembra 2011, 20:34

S tým rosením, ja keď mám pustenú klímu a vypnem ju, tak chvíľu ide z vetrákov vlhký vzduch. To je podľa mňa normálne.
A čo sa týka toho zápachu, záleží na tom akým spôsobom človek tú klímu používa.
Ja ju napr. nemávam zapnutú stále, a keď si ju zapnem na dlhšiu cestu, tak vždy pár minut pred ukončením cesty ju vypnem, aby sa stihol vysušít výmenník a nezberali sa v ňom všelijaké pliesne, ktoré okrem toho že spôsobujú zápachy, môžu byť aj zdraviu škodlivé.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

jares666
Autor témy

Pondelok, 12. Decembra 2011, 22:48

Klímu som dával v lete čistiť a doplnat.tam nebude zakopany pes...

jares666
Autor témy

Pondelok, 19. Decembra 2011, 21:34

Zavada odstranena, musel som dat dole pelove filtre a cele tie plasty pod pelovymi filtrami.problem bol ten ze medzi tym plastom a uchytenim plastu takmer pod celnym sklom to malo tesnit ale tym ze sa tam casom dostane prach a voda teda blato tak netesnilo.Voda si nasla cez zle tesnenie cesticku a to bolo citit az vnutri.treba len vybrat vycistit vysusit a je to.

jares666
Autor témy

Utorok, 31. Januára 2012, 19:38

tak nie, stale to trva.staci ked vonku povedzme celu noc prší, rano sadnem do auta, nastartujem a okamzite sa zahmlia vsetky okna a ide neprijemny totalne vlhky smradlavy vzduch.potom v priebehu dna ked sadnem do auta dva tri krat tak je to lepsie, pokial vonku neleje.neviem co to moze byt...ked je vonku sucho teda neprsi tak je to ok.neviem co to moze byt.

jiro
Auto: BMW 525d E61r.v.2008
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 31. Januára 2012, 20:11

jares666 napísal:
tak nie, stale to trva.staci ked vonku povedzme celu noc prší, rano sadnem do auta, nastartujem a okamzite sa zahmlia vsetky okna a ide neprijemny totalne vlhky smradlavy vzduch.potom v priebehu dna ked sadnem do auta dva tri krat tak je to lepsie, pokial vonku neleje.neviem co to moze byt...ked je vonku sucho teda neprsi tak je to ok.neviem co to moze byt.

Nemáš náhodou mokré pelove filtre? Ten zápach by mohol ísť z tadiaľ.

Spiderman
Auto: e60 530xd
Kraj: Nitriansky

Streda, 1. Februára 2012, 08:33

ja som mal tento problem v octavii... neviem ci to je tvoj pripad, ale mne auto zatekalo. skus si skontrolovat vsetky koberceky ci nie su mokre, pripadne nemas stresne okno? tiez mi torobilo to iste. zapach, zahmlievanie, v zime som musel skrabat auto zvnutra, nie zvonka :shock:

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Streda, 1. Februára 2012, 10:02

skus poriadne popozerat odtokove kanaliky niekde v miestach ako je nasavanie klimy, dole pod tymi filtrami (plastami) ci tam neni bordel.
Casom za zanesu (prach, blato, listie) a potom voda neodteka ako by mala ked napr. moc prsi a moze kade tade stat a zatekat.
Ked pises, ze to robi ked cez noc prsi, nepozeral si do motora, ci ti tam niekde nestoji voda ako je klima?

PS: toto zvykne robit na vw-koncernoch, zatial nemam skusenost ako to je u bmw, ale za pokus to stoji
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

jares666
Autor témy

Streda, 1. Februára 2012, 10:54

nie pelove filtre som menil.boli zanesene, samozrejme, ale suche.tiez som toto urcil ako prvu moznu pricinu.
jiro napísal:
Nemáš náhodou mokré pelove filtre? Ten zápach by mohol ísť z tadiaľ.

mihal.to
Auto: 530aD 05/2008

Utorok, 15. Januára 2013, 14:30

Zdravim Vas,

nieco vyse mesiaca pozorujem ze ked nastartujem auto a zacne fukat ventilator ide do auta tazko identifikovatelny smrad. (bioSmrad smiesany s trochou ropneho smradu -> troska by to pripominalo prd zmiesany s OMV rafinerkou pri Schwechate). Postupne ten smrad skonci. A zacne az potom ked auto chvilu stoji a opat nastartujem a spustia sa fukare. Ako keby sa to niekde vytvaralo; ale akonahle su ventilatore dlhsie pustene prestane to.
Po otvoreni kapoty motora to ma niekde epicentrum pri pravom mikrofiltri (z pohladu vodica) a aj z fukarov od spolujazdca to je intenzivnejsie.

Vyfukove potrubie je OK,
Zdochlinu tam nemam,
Vajco tiez nie,

Este myslim dolezity poznatok ze ked vypnem tlacitko automatickej regulacie vnutornej recyklacie vzduchu tak ten smrad sa vobec nedostavi. Smrad prichadza zrejme len ak je zapnuta vnutorna recyklacia.

Mikrofiltre same o sebe nesmrdia a boli menene asi pred 12,000 Km. Mam to vymenit I tak ?
Pripadne ine navrhy

diik
m

Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci
Kraj: Žilinský

Streda, 16. Januára 2013, 13:38

zo smradom po spusteni klimi som mal problemy zo začiatku keď som kupil auto vymenil som aj filtre a stale smrad (prikladal som to tomu že možno auto dlho stalo) dal som dole filtre na oboch stranach všetko som dôkladne vyčistil nechal vysušiť potom som nastriekal čistič klimi do potrubia s motorovej časti a do vnutra auta som kupil taky sprej čo dezinfikuje a čisti klimu, zapneš vnutorny okruh a pustiš ten sprej on strieka sam až kym sa neminie cca 10minut iba položiš niekde v aute najlepšie by asi bolo priamo pod ventilatorom. opakoval som ten postup 2 krat a smrad sa uplne stratil 8)
mal som dosť silny smrad som si aj myslel že tam možno nečo vlezlo skapalo a zhnilo :mrgreen:
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

RACERMAN
Kraj: Banskobystrický

Streda, 16. Januára 2013, 14:57

Chlapi mavate zapnutu klimu aj teraz v zime ? ked mate zapnute AUTO na klime klima sa automaticky zapne, vypinate ju alebo ju nechvate bezat celu cestu aj ked kurite ?
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

mihal.to
Auto: 530aD 05/2008

Streda, 16. Januára 2013, 15:52

Mam zapatu stale klimu. (cely rok)
Tlacitko prepinania vnutornej recyklacie som mal tiez na pozicii "Auto" ale kedze tam nechcem mat ten smrad tak toto tlacitko je vypnute uplne.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 2 neregistrovaní