... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 55

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: particle filter

Štvrtok, 14. Apríla 2011, 12:00

chalani skusajte, hrajte sa, experimentujte..a hlavne sa s nami podelte o svoje postrehy...ked zistime, co na to funguje najlepsie [na ukor vasich neuspesnych pokusov]; to budeme aplikovat na dalsie nase DPF :mrgreen: :mrgreen:
s radostou do toho a pol je hotovo!! :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 14. Apríla 2011, 14:26

eEDOo napísal:

ale uz mudrujes :mrgreen:

ta vlozka je nieco ako keby z keramiky s primesou nejakych vzacnych kovov (platina atd). tam sa nema co chytit.

Nakolko ma caka vymena pletenca, tak tiez rozmyslam, ze aj rovno precistim DPF. Planujeme to riadne prefuknut stalcenym vzduchom, potom preplachnut wapkou a na zaver ma napadlo, ze by som to vyskusal prepalit autogenom. Nastavit nejaky slabsi plamen nech to neprepali ten kovovy obal.

jeziiiis edo, jasne ze sa tam nema co chytit. Ja som myslel nato, ze ak pri horeni nastane vyssia teplota ako tam standartne byva od spalin, moze naterial menit svoje vlastnosti ci uz mechanicke alebo fyzikalne (ako napriklad kalenie ocele, vysoka teplota zmeni vlastnost kaleneho telesa atd atd. prikladov by sa naslo mnoho.) A v neposlednom rade sa spali antikorozna povrchova uprava...

Ja to urcite vypalovat nebudem a ani nedam. Doprajem mu vikendovy "lahodny kupel" :D :D

len pri info
Teploty vznietenia niektrorých látok:

* papier: 180°C
* drevo: 270°C
* seno: 233°C
* koks: 400°C
* benzín: 470°C
* nafta: 250°C
* petrolej: 380°C
* acetón: 537°C
* PVC: 370°C
* izolácia elektr. káblov: 450°C
zdorj google

Vie niekto aka je asi teplota vyfukovych plynov? lebo podla mna teplota v ohnisku horenia benzinu moze byt od 600-800°C niekde som to davnejsie cital
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

baworo535d
Auto: BMW F10 535D
Kraj: Košický

Štvrtok, 14. Apríla 2011, 14:38

tiez sa mi to s tym vypalovanim nepaci... najprv to skusim ze, natlacit tam chemiu (cistic brzd,motora, techn.benzin a ine delikatesi, KUCHARKA-mix koktejl :mrgreen: ) a potom ta wapka,,,
plus sused ma dajaku "specialnu" chemiu, takze ked budem vediet aky je vysledok tak dam urcite vediet a aj zlozenie "koktejlu"...
F10 535d alpinweis Obrázok
EX: X6 4.0D E71 black M- interier
Yamaha R1 2007 black gold
EX:535D E60 M-Packet M19"172-black, M18"135-black

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 14. Apríla 2011, 19:49

no dobre, tak to vypalovanie vypustim asi radsej [-X

niekde na youtube som videl video na nejaky pristroj na cistenie DPF. Cistilo to iba tlakom, ale teraz neviem presne ci vodou alebo vzduchom, ale skor sa mi zda ze to bola nejaka kvapalina.
Cize asi najlepsie bude namisat nejaky chemicky koktail a poriadne to vystriekat wapkou a samozrejme potom nechat riadne preschnut.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

jojko1323
Auto: BMW 530 d E60
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 21. Apríla 2011, 20:11

Filter zhoď dolu, na noc vlej aspoň liter technického benzínu, na druhý deň s vapkou a odmasťovacím prostriedkom proti sadziam prepláchni. Keď pôjde iba čistá voda tak dôkladne prefúkaj vysávačom, alebo kompresorom. Osobne som to tak spravil a odvtedy stále fachčí. Zober si pršiplášť.

jajo
Auto: BMW X5 E70

Utorok, 9. Augusta 2011, 12:31

Caute.
Tak filter začal svietiť aj mne. Rozmýšľam nad výmenou, ale 1800 EUR sa mi zdá už dosť. Volal som zatiaľ len do bavarie zilina a ešte do Zvolena neautor. Servisu a cena bola skoro rovnaká. Neviete, či to niekto cisti v Žiline ?vyhadzovať ho ale nechcem.
BMW e70
BMW e61 ex
MB C-klasse ex
Passat B4 ex

eEDOo

Piatok, 12. Augusta 2011, 18:23

jajo napísal:
Caute.
Tak filter začal svietiť aj mne. Rozmýšľam nad výmenou, ale 1800 EUR sa mi zdá už dosť. Volal som zatiaľ len do bavarie zilina a ešte do Zvolena neautor. Servisu a cena bola skoro rovnaká. Neviete, či to niekto cisti v Žiline ?vyhadzovať ho ale nechcem.

ako som ti pisal v druhej teme, da sa to spravit doma, ale je to onervy robota, hlavne ak su sroby nakomplet hrdzave a matice sa tvaria len ako nejake kovove valceky bez hrany. Vtedy pomoce uz len flexa :)
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 12. Augusta 2011, 21:30

miso_525d napísal:
hmm to mi moc neriesi situaciu, nejde o tych 200 eur, ide o to ze aj tak je to velka suma. nevie niekto ci sa to da zrepasovat ten DPF filter? diky za kazdu radu. ak to nepojde inak, dam ho vymenit, motor straca tah v otackach okolo 2000, slabo taha, to bude asi tym filtrom ze je upchaty.

Ale kdeže, vyber ho, hoď ho na noc do vedra vody so saponátom, pridaj NaOH alebo KOH tabletku.
Ráno preženieš prúdom vody, poriadne vyfukaš teplovzdušnou pištoľou.

Keď máš pred-FL, zresetuješ si interval sám. Tu máš postup: http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=133613

Ja ten problém nepoznám, nemám dpf \:D/

donuzo
Auto: BMW 330d 400ps/900Nm
Kraj: Trnavský

Pondelok, 15. Augusta 2011, 21:00

baworo535d napísal:

neviem co je natom pravdy, ale fachman co sa mi stara o auto tak mi povedal ze do toho filtra idu niejake 3 snimace, (uz to daval inemu dole a precistoval) a ze teda nemozes ho len tak vyhodit... ci?
v PO pitaju za vycistenie 300E!!! sused ma tiez chemiu a zadarmo mi to tam načapuje a este:
ten fachman skusal naliat benzin do toho a podpalit to, nech to precisti ale nehorelo to lebo ze ten filter je niejak tak konstruovany do "systemu tenkych rurok" a tak dajak... nesom si na 100% isty lebo som to nevidel ale len pocul... ked bude mat uz sused volnu garaz tak urcite kuknem aj nato... a dam na 100%info..

Smimace odpojit,nechat len lambdu,(vyklepat von),odprogramovat v riadacke a je pokoj :D,,(inak vala sa mi tu jeden pouzity 56tis.km napredaj :D )
BMW 330D <400ps/900NM> d-racing.sk diesel chiptuning (chiptuning,upravy sw,odstranenie dpf,egr,odstranenie chybovych kodov atd.)

mareko258
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 15. Augusta 2011, 21:27

donuzo napísal:

Smimace odpojit,nechat len lambdu,(vyklepat von),odprogramovat v riadacke a je pokoj :D,,(inak vala sa mi tu jeden pouzity 56tis.km napredaj :D )

na tvoj nazor som cakal uz davno Donuzo, a presne som vedel ze toto napises....tiez som toho nazoru...nech si dycha motor lepsie, ludia co maju DPF "off" tak vsetci si to len pochvaluju a ze aj auto ide lepsie .... :-k
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

donuzo
Auto: BMW 330d 400ps/900Nm
Kraj: Trnavský

Pondelok, 15. Augusta 2011, 21:43

mareko258 napísal:
na tvoj nazor som cakal uz davno Donuzo, a presne som vedel ze toto napises....tiez som toho nazoru...nech si dycha motor lepsie, ludia co maju DPF "off" tak vsetci si to len pochvaluju a ze aj auto ide lepsie .... :-k

tak vies,ked si sudruzi z EU vymyslia vzdy nejaku hovadinu :) co na to napisat... :D
BMW 330D <400ps/900NM> d-racing.sk diesel chiptuning (chiptuning,upravy sw,odstranenie dpf,egr,odstranenie chybovych kodov atd.)

jajo

Pondelok, 29. Augusta 2011, 08:59

Takže som to skúšal zhodiť umňa v garáži a nešlo to. Proste to tam držalo ako privarené. (tá časť pri turbe). Na 90% som už rozhodnutý,že tam pôjde nový kus. Vyhodiť to nemožem lebo je vtom aj katalizator. No čo. Nejak to hádam prežijem.
BMW e70
BMW e61 ex
MB C-klasse ex
Passat B4 ex

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Piatok, 2. Septembra 2011, 14:05

uz ste nietko pracovali s tymto? :http://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty,filter-pevnych-castic
ten kupel je celkom ucinny, vydel som to v akcii.
Ja cakam pokial dojazdim nadrz a nalejem cistic do paliva
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

bmwbros
Auto: E60 530D
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 2. Septembra 2011, 19:04

Vladdo01 napísal:
uz ste nietko pracovali s tymto? :http://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty,filter-pevnych-castic

hmm, vyzerá to byť zaujímave, aj keď ja mam podla PC v aute dobrých 170.000km ešte do výmeny DPF \:D/
ex E60 530D sedan black

jajo

Piatok, 2. Septembra 2011, 20:01

Vladdo01 napísal:

No znie to zaujímavo , ale nieje to riskantné?predsa tam píšu,že sa tam zvýši teplota.každopádne dajte potom niekto vedieť,ako ste dopadli.
BMW e70
BMW e61 ex
MB C-klasse ex
Passat B4 ex
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 55

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných