... všetko o BMW ...
matooo napísal:pridam sa aj ja kedze takiez je 5er moj sen a uz mi to par krat nedalo a som si to chcel ujasnit ze ake vybrat / kupit
osobne som nazoru toho ze cim je auto starsie a ma viac km tak je tam vacssia pravdepodobnost poruch je to skutocnost a nech nas nik nepresviedca o opaku.
ako tak som si precital poziadavky tvojho manzela tak by som jasne vydedukoval ze tam sa casom nejake investicie naskytnu a povedzme si uprimne lacne to nebude predsa bmw 5er nieje lacne auto je to luxusna limuzina
osobne by som asi urobil take zhrnutie mojich poznatkou a dedukcii z mojho osobneho patrania po mojom vysnenom bmw 5er![]()
jednoznacne by som siel do novsieho rocniku z dovodu ze modely 2004 a 2005 su ranne tym padom trpely na iste technicke problemy ktore boli az neskor odstranene
- odporucany rocnik po FL 2007/2008
- kilometrovy nabeh zredukovat na max 125000km a menej (samozrejme to ovplyvni kupnu cenu auta)
- jednoznacna volba by mal byt automat (moj osobny nazor osobne by som sa manualu vyhol)
napisem este vykonove varianty doporucenych motorizacii:
520d 4 valec diesel vykon 130kW kod motora N47 D20 (vyrabal sa od leta 2007 cize koniec roka)
- jeho predchodca mal nizssi vykon 120kw horsia bola spotreba a dynamika, technicke rozdiely na tychto motoroch neboli male novy motor mal hlinikovy blok valcov, piezovstrekovace a turbo s elektroregulaciou
525d 145kW (neskor 150kW) ekonomickejsia varianta oproti 530d totozny motor len s priskrtenym vykonom, dobry priebeh tociveho momentu relativne dobra spotreba, ale je to 6valec cize oproti 4 valcu treba pocitat ze za 5L/100km sa asi nebude dat jazdit
530d 173kW posledna vykonova varianta montovana do modelu e60/61 velmi bliziaca sa idealu da sa povedat super vykon pri dodrziavani aspon ciastocnych rychlostnych limitov aj spotreba je na dobrej urovni![]()
- v novom modeli f10/11 uz tento 3liter je dost daleko na uvod disponoval vykonom 180kW posledne je naladeny na 190kW tym padom po vykonostnej stranke aj spotrebou strci stary model dovrecka lavou zadnou!
co sa tyka nahradnych dielov a prevadzky premietnutej do penazi tak co sa tyka beznych spotrebnych veci ako olej filtre brzdove dosticky tak to je +-porovnatelne rovnake ako napr skoda
treba si ale uvedomit ze taky 3liter je vykonny motor a aby vykon preniesol na cestu potrebuje vacssie pneumatiky = drahsie
tym padom ze je aj vykonny tak musia byt aj brzdy usposobene tomu aby dokazali auto zastavit (rozumiet ako ze je treba pouzit vacssi rozmer brzdovych kotucov = drahsie)
predbezne asi staci na sprehladnenie
Vladdo01 napísal:moj krasny, len si si asi nevsimol ze prispevok je dva roky stary