... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mishroom
Autor témy
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Hlasové ovládanie E61 navi profesional

Pondelok, 27. Septembra 2010, 14:41

Zdravím, má niekto skúsenosť so zmenou hlasového ovládania. Mám E61 525d doniesol som ho z Tal. má aj hlasové ovládanie ale hovorí a rozumie príkazom len po taliansky. Hlásový výstup navigácie mám v anglickom aj nemeckom jazyku a myslím že by to hlasové ovládanie mohlo mať nejaký pôvodný prednastavený jazyk ako angličtinu alebo nemčinu. Dal som si prerobiť software na slovenčinu ale ide len o pismo známa firma čo to robi sa nezaoberá hlasovým ovládaním a preto by som prijal aspoň aby to rozumelo po anglicky, lebo po taliansky sa mi učiť nechce aj keď už poznám rôzne povely. :) Ďakujem za pomoc a rady.
Cafte

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Re: Hlasové ovládanie E61 navi profesional

Utorok, 28. Septembra 2010, 01:47

Cez idrive je mozne zmenit jazyk - zobrazenie prikazov v prislusnom jazyku ale hlasove ovladanie ti zmenia v servise. Osobnu skusenost nemam iba som to niekde cital. Ja som si zvykol na nemcinu. Ak budes najblizsie v servise tak sa na to rovno opytaj co za to chcu. Ak je to tak ako pisem tak je velmi divne ze nieco ako jazyk hlasoveho ovladania si nemozes zvolit sam.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

Mishroom
Autor témy
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Streda, 29. Septembra 2010, 12:54

No je to tak ako som uz hovoril vystup hlasu navigacie mam v AJ to je v pohode, pismo mam v slovencine po prerabke, ale to hlasove ovladanie neviem nikde zvolit ine uz som to pozeral niekolko krat a furt to rapoce po taliansky a rozumie len talianskym prikazom opytam sa v servise. Dik moc za radu :D
Cafte

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Streda, 29. Septembra 2010, 16:40

Mishroom napísal:
No je to tak ako som uz hovoril vystup hlasu navigacie mam v AJ to je v pohode, pismo mam v slovencine po prerabke, ale to hlasove ovladanie neviem nikde zvolit ine uz som to pozeral niekolko krat a furt to rapoce po taliansky a rozumie len talianskym prikazom opytam sa v servise. Dik moc za radu :D

Napis potom ako si dopadol...respektive za kolko si dopadol :D
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 2. Februára 2012, 18:37

Ozivim temu, vie k tomu niekto nieco viac?
Ja som sa pytal v TOB-BMW Trencin, manik sa tvaril velmi mudro, pytal si odo mna VIN, potom kluc, potom kukal 5 minut do compu, isiel dozadu do servisu a vyliezol po 10 minutach s tym, ze musi volat do Bawarie do BA a ze asi bude treba z Nemecka poslat nejaky odblokovaci kod.....
povedal, ze vyzisti a zavola mi.... na zavolanie cakam doteraz
zaroven mi je jasne, ze to v TN este asi nikdy nikomu nerobili.....
ked pojdem najblizsie do Zitty v Brucku skusim sa spytat tam.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 6. Februára 2012, 10:30

update: v TOB-BMW Trenčín mi povedali, že to nemajú v momentálne v ponuke - teda, že to vôbec nejde :roll: ](*,)
a v BMW Group Slovakia, že mi to zistia a dajú vedieť e-mailom
predpokladám, že ak pôjdem do Rakúska, urobia mi to na počkanie

po istých preripetiach (popísanych tu: technicke-okienko/skusenosti-s-bmw-servismi-t13950-165.html) som sa dozvedel, že treba preprogramovať / upgradovat cely iDrive (pár hodín, možno celú noc...) a že to stojí cca 100 €

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní