No moze, ale to by musel byt riadny skrat. To by asi skor povolili tie kable co mas k subwooferu. Ak sa ti chce s tym trochu pohrat tak to radsej prehod na tu 100A. Aj ked mas diesel, este stale by mala byt jedna volna (lebo jedna 100A je na zhavenie) najlespie je to dat osobitne na vlastnu poistku, ktora s nicim inym v aute nema nic spolocne. Ak to spravis, a nepojde to vobec, tak to bude znamenat ze ju tam nemas a treba ju dokupit a zapojit (je zo zadnej strany skrinky) ale na 90% tam bude. Tu 200A poistku (som vyssie zabudol dopisat) som skor myslel v tom pripade ze tam bude este jedna poistka (vacsinov si kazdy dava tu taku okruhlu na kabel) lebo zosilnovac by mal byt chraneni svojou poistkou co ma on. Jedine ak by sa kable dostali do skratu tak vtedy by bola narade ta 200
A k tomu ruseniu. Stopercetne ti neviem odpovedat. Co viem, tak tie lacnejsie subwooferi su na to nachylnejsie, lebo nemaju az tolko vseliakych filtrov ako tie drahsie (ak vobec neake maju).
Rusenie zo strany auta by tam nemalo byt, mozno ze ked to prehodis na inu poistku ktora bude vlastna, tak snad bude lepsie. Ale aj jedno aj druhe riesenie je silove, cize by to malo mat taky efekt ako ked to pripojis rovno na kontakt baterky.
Vyznam sa trochu do elektroniky, ale niesom ziadny audio-fil. Akurat viem ze proti tomu ruseniu existuju neake filtre, ale vela ludi to zvaluje na menej kvalitny subwoofer (resp. zosilnovac)
Este otazka, to rusenie (tie nechcene basy) neprejavuje sa to iba vtedy ak ides na aute a radio je vypnute? Ak by to bolo tak, tak potom zdrojom rusenia by mohol byt ten REM kablik, o com sice pochybujem lebo ten by sa v zosilnovaci nemal dostat do audio-signalu. Osobne keby som mal problem ja s rusenim, tiez by som jednoznacne nevedel co to sposobuje, len by som musel skusat a pitat sa inych (mam kamosa, no ten vie snad vsetko

)