... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Autor témy
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

E60/61 Servis, oprava, repas Webasta

Štvrtok, 6. Októbra 2011, 18:05

Zdravim pani,

riesili ste uz niekto opravu, repas, servis alebo nieco podobne Webasta?
Alebo davali ste to niekomu opravit? Niekto koho by ste odporucili?

Ku koncu minulej zimy mi nejak prestalo kurit, tak by som ho chcel este pred "sezonou" spojazdnit.
Malo by sa jednat o Webasto Thermo top C.

Na nete som nasiel nejake navody, ale nic kde by bol baworak. Chcem byt pripraveny :), nech ma nic neprekvapi.

Minulu zimu som vela jazdil v meste, kratke trasy a zrejme sa to podpisalo na zivostnosti Webasta. Predpokladam, ze bude ako bezne pri oprave, horiaca komora, sviecka a nejake tie tesnenia na vymenu.

PS: V ETK som videl, ze existuje nejaka "repair" sada. Neobjednaval to niekto?
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

eEDOo
Autor témy

Re: E60/61 Servis, oprava, repas Webasta

Piatok, 21. Októbra 2011, 18:58

kedze nikto nic, tak som sa dnes pustil sam do opravy.
Webasto je uspesne vymontovane, takze uz ma len caka rozobrat ho a precistit.
Hodim sem potom nejake foto.

Inak, zaujimalo by ma kolkym z Vas Webasto nejde.
Neverim ze vsetci ho mate OK, nakolko sa nikto neozval do tejto temy. :-k

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 21. Októbra 2011, 22:33

tak drzim ti palce .
ja som riesil v lete, ze sa mi nechcelo zapnut..ale uakzalo sa, ze to bolo v dosledku vyssich teplot este...
teraz mi ZATIAL funguje bez problemov..a musim uznat, ze je to neskutocne dobra vec...
good luck Eddo! :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

bruno75

Utorok, 25. Októbra 2011, 09:30

pokiaľ viem , montáž, opravy a servis Webasta (kvalitne) robi v Bratislave firma Novosedlík na Vajnorskej (za Polusom smerom von z mesta),ale to asi pre teba bude od Žiliny ďaleko

steve
Auto: exE60, exF10, F26

Streda, 26. Októbra 2011, 08:12

Z vlastnej skúsenosti môžem doporučiť v BB p.Vlčeka, www.vlcekbb.eu

eEDOo
Autor témy

Štvrtok, 27. Októbra 2011, 03:41

v ziline je firma wae. Oni robia montaz aj servis Webasto okrem ineho.

No ale uz to mam aj zlozene a namontovane spat.
Clovek by neveril, ze aky bordel v tom moze najst. Tym myslim teraz taky napeceny bordel vo vnutri.
Fakt velke kusy uhlikov (zle spalenej nafty). -> kratke zimne jazdy po meste. Kurenie sa nestihne dostatocne zohriat a potom zle spaluje.

Hodim sem aj nejake foto, len teraz ich nemam poruke.

K robote asi len tolko:
Webasto je za lavym prednym kolesom. Takze nadvihnut auto /predtym vypustit vodu alebo si zohnat nejake skrtiace svorky na hadice/, zhodit koleso a odmontovat podblatnik. Ja som ho dal dole len z jednej strany, ale odporucam vybrat radsej komplet von, neverili by ste ake nervy to dokaze robit, ked to tam nechate. Podblatnik je na 8ckach sroboch.

Samotne Wenasto je uchytene na takej kovovej konzole /3x srob 10ka/ a ta je potom uchytena o auto /3x srob 10ka/
Odpojit hadice vody, paliva a kable, obsrobovat konzolu od auta a vybrat cele von.
Na rozobratie Webasta traba torx, ale velkost si uz nepamatam. Sa mi zda, ze na vsetko staci jedna velkost.

Vybral som z neho ten spominany bordel, ocistil co sa dalo tech. benzinom, vymenil tesnenia a zlozil spat. Jednotlive bloky /ventilator, vodne cerpadlo, zhaviaca sviecka/ som este pred zlozenim odskusal na 12V ci idu, vsetko OK.
Jedine co som neskusil je palivova pumpa. Ta je ale vzadu pri nadrzi.
Skusil som ho potom spustit a nic :evil: . Vraj treba vymazat pamat chybovych hlaseni /ma to vlastnu RJ/ inak sa to nespusti. Tak skusim skocit s tym este na diagnostiku a uvidim.

Nakolko je Webasto vystavene dost extremnym pracovnym podmienkam /sprina, prach, vlhkost, teplota/ tak sa mi podaril bez vacsej namahy odlomit 2 z 3 srobov pomocou ktorych bolo uchytene o konzolu. Nastastie sa dali odvrtat a potom som tam narezal novy zavit a dal ine sroby. No a este som odlomil 4 zo 4 srobov co su na RJ. Tie boli moc tenke a tak som ich neriesil. Kryt okolo RJ som prilepil chemoprenom, zasilikonoval a stiahol dvoma eska paskami, snad to bude drzat.

Neni to moc vhodna kombinacia /zelezne sroby do hliniku/ v takych prac. podmienkach.

Pokusim sa daj aj zopar foto neskor.

eEDOo
Autor témy

Piatok, 18. Novembra 2011, 23:08

konecne mam troska casu, tak sem dopisem co som zacal.
Ako som pisal, tak po kompletnej oprave a ociste, Webasto stale nefunguje.

Na diagnostike uplne odmieta komunikovat. Pamat zavad sa vobec neda vymazat.
Zaver: riadiaca jednotka Webasta je KO.

Na nete sa da zohnat kopu Webasto thermo top C kureni za sluse peniaze, len problem v tom, ze origo ma specialny SW.
Cena noveho dielu je okolo 1000Euro. Pouzitu RJ jednotku webasta od bmw tazko zohnat a je to loteria. Ci bude dobra nikto nevie. Asi skor pojdem do origo noveho kusa.

Dole nasleduje zopar foto. Za pozornost stoji akurat foto s kusom spalin/carbonu o velkosti 2eurovky. Celkom dost tam toho bolo este okrem tohto kusa. Prasknute tesnenie na horaku atd.
Prílohy
2011-10-23 13.38.30.jpg
2011-10-23 13.38.11.jpg
2011-10-23 13.37.32.jpg
2011-10-23 13.33.40.jpg
2011-10-23 13.33.29.jpg
2011-10-23 13.29.43.jpg

voMacK

Piatok, 18. Novembra 2011, 23:28

ako to je vlastne s ohrevom motora? Ono ide z toho nejaka rura, co fuka na motor alebo co?
Plus to ma samostatny vyvod do vetrakov v interieri??
-- P.R.

eEDOo
Autor témy

Piatok, 18. Novembra 2011, 23:36

voMacK napísal:
ako to je vlastne s ohrevom motora? Ono ide z toho nejaka rura, co fuka na motor alebo co?
Plus to ma samostatny vyvod do vetrakov v interieri??

neverim vlastnym ociam, ze ty nieco take napises. :D
ze rura co fuka na motor [-X

Nie, je to napojene na chladiaci okruh + ma to vlastne vodne cerpadlo /ak je ako nezavisle kurenie, tj. mas od toho aj dialkove ovladanie/. Spustis to a zohreje to vodu v motore. Ako som spominal, ak to mas aj ako nezavisle kurenie, tak to dokaze zapnut klimu a od radiatora / radiator klimy je ohrievany od motora - vody/ fuka teply vzduch do kabiny.

Potom je aj verzia len na prikurovanie motora. Ale to neviem ako je, ci ma aj ta vlastne vodne cerpadlo. To sa pusta len pri nastartovanom motore a ak je moc zima vonku, tak aby sa diesel zohrial skor, tak mu pomaha ohriat vodu.

voMacK

Sobota, 19. Novembra 2011, 11:01

dakujem za male technicke okienko..fakt som netusil, co to vlastne na motore ohrieva :)
pre mna je dolezite to, ze kazde rano mam v aute teplo, ked susedia skrabu okienka jak o zivot :mrgreen:
-- P.R.

eEDOo
Autor témy

Sobota, 19. Novembra 2011, 22:07

no ved to. Som si tak na to zvykol, ze teraz ked rano sadam do auta, tak som cely nesvoj. :-k
Musim to dat co najskor doporiadku...asi to pojdem rovno v pondelok objednat.

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Nedeľa, 1. Júla 2012, 16:09

eEDOo napísal:
... Na nete sa da zohnat kopu Webasto thermo top C kureni za sluse peniaze, len problem v tom, ze origo ma specialny SW...

Ja som to riskol a kupil som z Allegro - je vymontovane z E60 LCI. Je ich tam plno "original BMW", len to tam funguje inac ako na ebayi - je to sice moja iba druha skusenost s Allegro ale vzdy mi prislo o nieco menej ako bolo ponukane. Tentokrat slo o komplet Webasta ale nejako sa z toho kompletu "stratilo" zopar hadic v nakupnej hodnote v BMW necelych cca 100€. No vyber je bohaty, ceny OK, snad to este s niecim risknem :wink: .
Pred montazou som ho chcel zrepasovat, ocakaval som problemy so skrutkami, WDckom som nesetril ale aj tak to nevydrzala jedna samorezna skrutka z drziaku a dve M4 z krytu RJ. Vyvrtat samorezku nie je problem, nahradnu skrutku som kupil v Hornbachu (samonavrtavacia - odpilit vrtak, trosku vacsie stupanie). Vyvrtat M4 uz nebolo jednoduche ale upol som diel do frezky a podarilo sa - M4x35mm drzia.
Webasto bolo celkom ciste, ziadne vacsie kusy sadzi - ak by som to vedel ani nerozoberam. No tesnenie pod horakom bolo stvrdnute a polamane. Na webe som nasiel dokument v ktorom chlapik pouziva namiesto tesnenia medeny silikon a ma to viacnasobne vyskusane - pouzil som ho (Loctite 5920).
Takze Webasto ciste a naleste caka na retrofit - ma to cas, vonku je vyse 30stC. :D .

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Nedeľa, 1. Júla 2012, 18:14

Daj potom info ako retrofit dopadol a co to obnasalo. Tiez beriem veci cez allegro a tiez by som rad webasto kedze mam juzana ktory ho tam nemal :wink:
Laco19 napísal:
Ja som to riskol a kupil som z Allegro - je vymontovane z E60 LCI. Je ich tam plno "original BMW", len to tam funguje inac ako na ebayi - je to sice moja iba druha skusenost s Allegro ale vzdy mi prislo o nieco menej ako bolo ponukane. Tentokrat slo o komplet Webasta ale nejako sa z toho kompletu "stratilo" zopar hadic v nakupnej hodnote v BMW necelych cca 100€. No vyber je bohaty, ceny OK, snad to este s niecim risknem :wink: .
Pred montazou som ho chcel zrepasovat, ocakaval som problemy so skrutkami, WDckom som nesetril ale aj tak to nevydrzala jedna samorezna skrutka z drziaku a dve M4 z krytu RJ. Vyvrtat samorezku nie je problem, nahradnu skrutku som kupil v Hornbachu (samonavrtavacia - odpilit vrtak, trosku vacsie stupanie). Vyvrtat M4 uz nebolo jednoduche ale upol som diel do frezky a podarilo sa - M4x35mm drzia.
Webasto bolo celkom ciste, ziadne vacsie kusy sadzi - ak by som to vedel ani nerozoberam. No tesnenie pod horakom bolo stvrdnute a polamane. Na webe som nasiel dokument v ktorom chlapik pouziva namiesto tesnenia medeny silikon a ma to viacnasobne vyskusane - pouzil som ho (Loctite 5920).
Takze Webasto ciste a naleste caka na retrofit - ma to cas, vonku je vyse 30stC. :D .
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Nedeľa, 1. Júla 2012, 20:22

Jejtyno napísal:
Daj potom info ako retrofit dopadol a co to obnasalo. Tiez beriem veci cez allegro a tiez by som rad webasto kedze mam juzana ktory ho tam nemal :wink:

Co to obnasalo ti viem povedat uz teraz, lebo uz mam nakupene snad vsetko (zopar drobnosti este pre istotu kupim).
Webasto, cerpadlo vody, vyfuk, prepinaci ventil a 2 hadice z Allegro za 212€. No to co mi predajca poslal som mohol kupit za 2/3 ceny - nekupoval som to priamo ale cez SK firmu a dodanie chybajucich dielov je neriesitelne - vraj sa to stava :wink: .
Za 180€ som nakupil palivove cerpadlo (za cca 70€), nejake hadice, jednu aj z BMW. Nemam komplet podla zoznamu na retrofit ale snad to nejako pojde. Najprv namontujem a potom primeram hadice ci to pojde - az potom vypustim chladiacu zmes a pripojim webasto.
Musim este vyriesit vyvod paliva z praveho viecka nadrze - to by sa malo vymenit (komplet za cca 300€) plast ale ma neosadeny naliatok, nieco vymyslim.
No a dialkove - telestart bude uz dalsi pribeh. Instalacia by mala byt velmi jednoducha ale nikde som nenasiel ako sa ma v E60 (E63, E64) zapojit. Malo by byt pripojene na CAS ale na ktory pin netusim, v schemach to nie je.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 2. Júla 2012, 10:16

na Webastach odchádza aj elektronika,vyhodi napr. circulation pump,alebo flame out,atd....,na auta E46,E39,E38,E53.... viem dat elektroniku opravit.....všade čo riešia oficialne webasta elektroniku za 400-500€ vymienaju.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 3 neregistrovaní