... všetko o BMW ...
voMacK napísal:ako to je vlastne s ohrevom motora? Ono ide z toho nejaka rura, co fuka na motor alebo co?
Plus to ma samostatny vyvod do vetrakov v interieri??
eEDOo napísal:... Na nete sa da zohnat kopu Webasto thermo top C kureni za sluse peniaze, len problem v tom, ze origo ma specialny SW...
Laco19 napísal:Ja som to riskol a kupil som z Allegro - je vymontovane z E60 LCI. Je ich tam plno "original BMW", len to tam funguje inac ako na ebayi - je to sice moja iba druha skusenost s Allegro ale vzdy mi prislo o nieco menej ako bolo ponukane. Tentokrat slo o komplet Webasta ale nejako sa z toho kompletu "stratilo" zopar hadic v nakupnej hodnote v BMW necelych cca 100€. No vyber je bohaty, ceny OK, snad to este s niecim risknem.
Pred montazou som ho chcel zrepasovat, ocakaval som problemy so skrutkami, WDckom som nesetril ale aj tak to nevydrzala jedna samorezna skrutka z drziaku a dve M4 z krytu RJ. Vyvrtat samorezku nie je problem, nahradnu skrutku som kupil v Hornbachu (samonavrtavacia - odpilit vrtak, trosku vacsie stupanie). Vyvrtat M4 uz nebolo jednoduche ale upol som diel do frezky a podarilo sa - M4x35mm drzia.
Webasto bolo celkom ciste, ziadne vacsie kusy sadzi - ak by som to vedel ani nerozoberam. No tesnenie pod horakom bolo stvrdnute a polamane. Na webe som nasiel dokument v ktorom chlapik pouziva namiesto tesnenia medeny silikon a ma to viacnasobne vyskusane - pouzil som ho (Loctite 5920).
Takze Webasto ciste a naleste caka na retrofit - ma to cas, vonku je vyse 30stC..
Jejtyno napísal:Daj potom info ako retrofit dopadol a co to obnasalo. Tiez beriem veci cez allegro a tiez by som rad webasto kedze mam juzana ktory ho tam nemal![]()