Zdravím vospolok, mám asi problém s iDrive a prosím o vaše skúsenosti a odborné názory:
auto vyr. 11/2007, popísané vyššie, s navi profi, veľký display (16:9), takmer plná výbava (takmer všetko okrem ACC a night-vision),
soft v iDrive asi nebol nikdy updatovaný, štandartne mám nastavenú angličtinu
už dávnejšie som pozoroval, že iDrive niekedy pomalšie štartuje, občas je dlhšie prázdna obrazovka, resp. úvodné menu, ale do 10-15 s. sa to vždy rozbehlo, telefón sa cez BT niekedy tiež prihlasuje dlhšie - cca 20-30 s. a občas treba na telefóne zapnúť a vypnúť BT
vždy sa to samo dalo do poriadku, takže som to neriešil
dnes (po cca 140 km jazde po dialnici) som auto zaparkoval, až potiaľto všetko O.K. - iDrive celú cestu šlapal perfektne
asi po 2 hod. som naštaroval a na display iDrive bol Reise-computer (v nemčine!!! - ten som tam aj predtým ale v angličtine) a miesto údajov samé pomlčky, žiadny dátum, žiadny čas, nereaguval na ovládač, nedala sa prepnúť rádiostanica, nefungovala mapa - proste zmrzol
s autom som prešiela si 2 km, zaparkoval, vypol motor a začal som sa tým hrať - vypnúť zapalovanie, zapnúť zapalovanie, vyhodiť navigačne DVD a znovu vložiť - nič nepomohlo
dokonca som (asi po prvý raz

- mám bezkľúčový vstup a štart) vložil kľúč do zapalovania - bez výsledku
rezignoval som

a všetko som vypol,
asi po 2-3 min. som auto naštartoval a.... div sa svete, všetko nabehlo a funguje doteraz
Moja otázka: mám sa s tým vôbec zaoberať? lúči sa takto so mnou iDrive? treba tomu update? môžem tomu nejako pomôcť?
P.S.
volal som do TOB-BMW Tr.Turná a tam mi povedali, že za to vraj môže pokles palubného napätia a vraj sa mi nejaký systém po vypnutí motora a odstavení auta "korektne neuspal" ....každopádne navrhujú diagnostiku... (čo aj iného, že)