... všetko o BMW ...
martel napísal:Zdravim,nebude mi vediet niekto poradit v bmw 530xd E61/2005 mi zacalo teraz nieco rezonovat pri zaradenom tretom a este viac pri stvrtom prevodovom stupni cca od 2000rpm do 2500rpm akokeby nejaka vrtula sa chvela a vibrovala pri roztacani.Robi to aj pri vypnutom ventilatore aj pri zapnutom do max otacok cize tym som ventilator vylucil.Ak by to bolo od motora,robilo by to aj pri vyturovani na volnobehu alebo pri prvom a druhom rychl.stupni.Reaguje to pri tom tretom a stvrtom prev stupni cca od 2000rpm uz na jemnucke pridanie plynu a potom ak uvolnim plyn.pedal kvilenie sa opakuje v opacnom rytme.Nestretol sa niekto s takym niecim?A ak na nic nepridem a pojdem s tym do Bawarie ako to budu vobec zistovat ked to robi len za jazdy,budem ich vozit po meste?Dufam len ze to bude nieco co sa mozno bezne prejavuje u tychto vozov.Dik za kazdu radu.
genur napísal:Čaute,
mám podobný problém(E60 525dA).Divnú rezonanciu cítim pri otáčkach, kedy by už prevodovka mala preraďovať do vyššieho stupňa(cca od 2000-2800) a robí to pri každom stupni.A začalo mi to robiť po tom ako som minulý týždeň musel prudko brzdiť z 90 km/h na nulu-neviem či to s tým môže mať nejaký súvis.Prevodový olej som menil pred zhruba troma týždňami.Vopred vďaka za rady a postrehy.
aniel1 napísal:
vidim ze aj teba trapi podobny problem ako mna ....ale to su take chyby co sa tazko hladaju