... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
martel
Autor témy
Auto: BMW E61 530XD 05 M
Kraj: Prešovský

Divna rezonancia E61 530XD

Sobota, 21. Augusta 2010, 23:16

Zdravim,nebude mi vediet niekto poradit v bmw 530xd E61/2005 mi zacalo teraz nieco rezonovat pri zaradenom tretom a este viac pri stvrtom prevodovom stupni cca od 2000rpm do 2500rpm akokeby nejaka vrtula sa chvela a vibrovala pri roztacani.Robi to aj pri vypnutom ventilatore aj pri zapnutom do max otacok cize tym som ventilator vylucil.Ak by to bolo od motora,robilo by to aj pri vyturovani na volnobehu alebo pri prvom a druhom rychl.stupni.Reaguje to pri tom tretom a stvrtom prev stupni cca od 2000rpm uz na jemnucke pridanie plynu a potom ak uvolnim plyn.pedal kvilenie sa opakuje v opacnom rytme.Nestretol sa niekto s takym niecim?A ak na nic nepridem a pojdem s tym do Bawarie ako to budu vobec zistovat ked to robi len za jazdy,budem ich vozit po meste?Dufam len ze to bude nieco co sa mozno bezne prejavuje u tychto vozov.Dik za kazdu radu.

martel
Autor témy
Auto: BMW E61 530XD 05 M

Re: Divna rezonancia E61 530XD

Pondelok, 30. Augusta 2010, 14:18

Tak po prestudovani viacerych for to moze byt pravdepodobne servo,neriesil niekto taky problem?Aspon ak by mal niekto manual kde sa dolieva a kontroluje ten servo olej.A ci to treba menit ci staci doliat.

jares666
Auto: BMW 540i xdrive G30
Kraj: Bratislavský

Sobota, 18. Decembra 2010, 23:50

martel napísal:
Zdravim,nebude mi vediet niekto poradit v bmw 530xd E61/2005 mi zacalo teraz nieco rezonovat pri zaradenom tretom a este viac pri stvrtom prevodovom stupni cca od 2000rpm do 2500rpm akokeby nejaka vrtula sa chvela a vibrovala pri roztacani.Robi to aj pri vypnutom ventilatore aj pri zapnutom do max otacok cize tym som ventilator vylucil.Ak by to bolo od motora,robilo by to aj pri vyturovani na volnobehu alebo pri prvom a druhom rychl.stupni.Reaguje to pri tom tretom a stvrtom prev stupni cca od 2000rpm uz na jemnucke pridanie plynu a potom ak uvolnim plyn.pedal kvilenie sa opakuje v opacnom rytme.Nestretol sa niekto s takym niecim?A ak na nic nepridem a pojdem s tym do Bawarie ako to budu vobec zistovat ked to robi len za jazdy,budem ich vozit po meste?Dufam len ze to bude nieco co sa mozno bezne prejavuje u tychto vozov.Dik za kazdu radu.

moze to byt aj xdrive-pridavna predovka.ja som mal podobne zvuky a menil som ju nedavno.

airbone
Auto: F25 X3

Nedeľa, 19. Decembra 2010, 02:18

v bavarii sa musia na aute vozit aby zistili co je problem, toto je bezny postup pre zistovanie zavady..... no viem ako to chodi u tychto nasich servisov... kazdopadne regnumu v PO sa vyhybaj zdaleka...... ak nic nenajdu na diagnostike, oznamia ti ze auto je v poriadku a nic mu nechyba....
Su to len zvukove rezonancie, alebo nejake vibracie s autom alebo?
Je mozne ze je to mechanicka zavada - kardan, ulozenie kardanu, diferencial, prevodovka...... V niektorych pripadoch problem na motore s remenicou klukoveho hriadela a jej loziskami.
Kvilenie co popisujes, neviem co tym myslis, ale moze sa kludne jednat aj o prasklinu na vyfukovom potrubi....... ale to by bolo pocut hlavne pri prudkom pridani (pri zatazi, nie na volnobeh)
Tazko povedat, skus blizsie a lepsie popisat zvuky apd....

genur
Auto: e60 525 dA
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 23. Mája 2011, 20:59

Čaute,
mám podobný problém(E60 525dA).Divnú rezonanciu cítim pri otáčkach, kedy by už prevodovka mala preraďovať do vyššieho stupňa(cca od 2000-2800) a robí to pri každom stupni.A začalo mi to robiť po tom ako som minulý týždeň musel prudko brzdiť z 90 km/h na nulu-neviem či to s tým môže mať nejaký súvis.Prevodový olej som menil pred zhruba troma týždňami.Vopred vďaka za rady a postrehy.

aniel1
Auto: BMW 525XD,
Kraj: Košický

Piatok, 15. Júla 2011, 22:29

genur napísal:
Čaute,
mám podobný problém(E60 525dA).Divnú rezonanciu cítim pri otáčkach, kedy by už prevodovka mala preraďovať do vyššieho stupňa(cca od 2000-2800) a robí to pri každom stupni.A začalo mi to robiť po tom ako som minulý týždeň musel prudko brzdiť z 90 km/h na nulu-neviem či to s tým môže mať nejaký súvis.Prevodový olej som menil pred zhruba troma týždňami.Vopred vďaka za rady a postrehy.

vidim ze aj teba trapi podobny problem ako mna ....ale to su take chyby co sa tazko hladaju :-(

genur
Auto: e60 525 dA
Kraj: Nitriansky

Piatok, 11. Novembra 2011, 16:08

aniel1 napísal:

vidim ze aj teba trapi podobny problem ako mna ....ale to su take chyby co sa tazko hladaju :-(

Nazdar,
práve čítam anglické fórum http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?p=892939 a jeden mal podobný problém.Bolo to spôsobené odídeným hydromeničom, ktorý vymenil a potom mu to už nerobilo.
Prevodovka ťa poslúcha?Nemáš pocit že auto neťahá ako má, neprešmykuje ti keď plynule pridávaš?
Ja keď napr. plynule pridávam, tak otáčky pomaly stúpajú,auto zrýchľuje, následne otáčky mierne padajú ale auto ďalej zrýchluje :arrow: a vtedy mi to aj rezonuje.
Ak teda máš automat,ak nie pravdepodobne toto nebude tvoj problém.
Uvidím čo ešte povedia mechanici ale vyzerá to na hydromenič...

kirE549
Auto: BMW e61 535
Kraj: Košický

Streda, 23. Novembra 2011, 14:28

a tak spojka ?
Testovanie,Repas Vstrekovačov,alebo predaj použitých ..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných