... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

suchtoxxl
Autor témy
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

zvysena spotreba pri brzdeni TDS automat

Pondelok, 5. Decembra 2011, 20:36

preco mi pri brzdeni motorom aj normalnom brzdeni narasta spotreba?
priklad:dialnica,trebars 120 km/h,pred vyjazdom pustim plyn,chvilu ukazuje 0l/h spotrebu a cim viac spomalujem ti mi ukazuje vacsiu spotrebu.Niekedy to vybehne aj cez 30l/h.A ked uplne zastavim tak za sekundu padne znova na nulu.
nieze by to bol neaky problem,ale ked takto casto dobrzdujem v meste,tak potom priemerna spotreba nemoze byt pravdiva.
auto je to e39 525tds automat.

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: zvysena spotreba pri brzdeni TDS automat

Pondelok, 5. Decembra 2011, 21:48

manuál funguje tak že keď brzdím motorom, čiže mám zaradenú rýchlosť tak to ukazuje 0l až do voľnobehu, u automatu neviem ako to funguje
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 5. Decembra 2011, 22:18

automaty brzdia motorom obmedzene, takze spotreba s pustenym plynom je malokedy 0, a samozrejme cim pomalsie ides, tym vacsia je spotreba(spotreba v l/minutu je samozrejme stale rovnaka, len prejdes za rovnaky cas menej km)....
skor mi nesedi, ze ked zastavis padne to na 0, pretoze vtedy by to malo byt schovane za 30kou, spotreba pri stani s nastartovanym motorom je totiz nekonecna, neda sa vyjadrit v l/km :lol:

lubomt
Kraj: Žilinský

Utorok, 6. Decembra 2011, 00:05

elektronika odpaja cerpadlo do urcitej rychlosti, neviem presne , asi 30km/h... takze ak pustis plyn a ides rychlejsie ako tato rychlost, tak auto ma naozaj spotrebu 0ltr. Iba starsie auta nemaju tuto funkciu. Je jedno ci mas automat alebo manual.

suchtoxxl
Autor témy

Utorok, 6. Decembra 2011, 15:03

sak to,ze to ide vlastne len zotrvacnostou,nemalo by to zrat nic.natocim to na fon a dam to tu

Milosss

Utorok, 6. Decembra 2011, 17:03

lubo: a ako moze automat s hydromenicom ak neni zamknuty mat 0l spotrebu???
To ze to padne pri nizkej rychlosti a zastaveni na 0 je normalne u novsich modelov, e39 e46 a e38 a novsie to tak maju, je to normalne.
Ze to pri brzdeni motorm chvilu je na 0 ked je zamknuty menic je OK, ked to potom zacne liest hore je asi sposobene tym, ze sa menic odomkne a otacky motora by mali padnut na volnobezne otacky, pri ktorych sa so znizujucou rychlsotou zvysuje spotreba v l/100km, kedze spotrebujes stale rovnake mnozstvo paliva na volnobehu, no ides pomalsie, cim 100km prejdes za dlhsiu dobu, cize spalis viac paliva. Nevidim v tom nic zle.
Nur Original ist Legal.

lubomt

Utorok, 6. Decembra 2011, 21:54

menic sa uzamyka az pri urcitej rychlosti, podla zatazenia a otacok, teda okolo 80-90km/h a podla typu prevodovky. Dovtedy ma pri zabere preklz. Preto aj ten nazov - hydromenic, konvertor. To znamena , ze prenasa krutiaci moment ako napr.spojka. Ale elektronika odpaja palivo ako som pisal do cca 30km/h, ked ides pomalsie, motor uz ide nie na zotrvacnost prevodovky, ze ju tlaci auto ale, Prevodovka nie je nikdy pri jazde uplne odpojena, menic je napevno spojeny s ojnicou na unasaci a toci sa otackami motora,aby bol co najskor napodruzi zaber. menic je nastrceny v zuboch olejoveho cerpadla a tym sa zabezpecuje potrebny tlak oleja na regulaciu vnutra prevodovky. V menici je spojkova lamela, pri vyssich vykonoch a vyssom krutiacom momente /ako napr.3,0d/ su spojkove lamely dve, aby menic preniesol potrebnu silu. Ale ked som si precital este raz prispevok, tak mu to fakt divne ukazuje. Ked stoji na mieste, samozrejme priemerna spotreba sa zvysuje.

suchtoxxl
Autor témy

Streda, 7. Decembra 2011, 17:10

takze ma to tak robit?robi to tak niekomu,alebo to mne ukazuje blbosti?ono to robi aj pri malych rychlostiach,napr.pri 40tke pustim plyn,dojdem na krizovatku,zastavim a spotreba vybehne hore,trebars po 10l,potom sa to ako keby "spamatalo" a rychlo klesne na 0

Majo

Štvrtok, 8. Decembra 2011, 07:58

to je nejaka sprostost, ako som uz pisal hore, ked stojis s nastartovanym motorom nemoze byt spotreba 0 [-(

lubomt

Štvrtok, 8. Decembra 2011, 14:33

pri stojacom vozidle jasnacka nemoze byt nulova spotreba... :smile:

suchtoxxl
Autor témy

Štvrtok, 8. Decembra 2011, 15:06

Majo napísal:
to je nejaka sprostost, ako som uz pisal hore, ked stojis s nastartovanym motorom nemoze byt spotreba 0 [-(

ked stojis s nastartovanym motorm,tak ukazuje 0,ale ukazuje to blbosti pri brzdeni motorom

Milosss

Štvrtok, 8. Decembra 2011, 15:47

Takze este raz. To ze spotreba zostane na 0 pri stati je absolutne v poriadku, Majo skus sa prebehnut v e39 a zistis, proste sa ten ekonomer vypina pri takej nizkej rychlsoti pod nejakych 10km +- autobus alebo pri stati na mieste. To je normalka.
S tym brzdenim, viezol som sa v automate v e39, este starsi typ ktory je urcite aj v tej e39, a spraval sa rovnako, taktiez som videl na youtube videa z e38 a spraval sa absolutne rovnako. Ked dobrzduje z malej rychlosti, otacky trocha pomaly klesaju alebo pripadne padnu na volnobeh nie. Preto ukazuje spotrebu najprv vyssiu lebo spomalujes a na rovnake mnozstvo spotrebovaneho paliva prejdes menej km, cize na 100km potrebujes viac paliva, cize ekonomer ide hore. Ak sa pribrzi az pod tu urcitu rychlsot, neviem ci je to presne 10 ci 15km/h alebo podobne, ekonomer sa vypina a rucicka padne na 0.
Proste auto sa sprava uplne normalne. Nemoze vzdy brzdit motorom, je tam ak neni zomknuty menic urcity preklz, a tym padom musi ist do valcov urcite male mnozstvo paliva, inac by motor mohol zdochnut, preto ekonomer neklesa na 0, iba ked je menic zomknuty.
Lubo: pisem spravne ze, ak je ten menic rozopnuty, musi mi nieco motor pohanat, lebo preklzom ho nedokazem hnat od kolies ako pri manualnej prevodovke a brzdeni motorom. Preto tam nieco vstrekuje a ekonomer ukazuje nejake hodnoty. Ak je ten menic zomknuty, dokaze brzdit motorom cim sa nevstrekuje nic a spotreba klesne na 0. Akurat neviem, kedy na ten prevodovke sa uzamkne menic, to by mohol vediet Lubo pripadne iny majitel, malo by to byt vtedy, ak pri urcitej rychlsoti pridavas, otacky ostavaju na rovnakej hodnote a len pridavas a ked sa zacnu zdvihat aj otacky spolu s rychlostou, vtedy po tom co stali otacky na rovnakej hodnote je menic zomknuty. Funguje to tusim len na 4ke a 5ke. Tak nejako polopatisticky vysvetlene by to malo fungovat.
Nur Original ist Legal.

Majo

Štvrtok, 8. Decembra 2011, 17:26

aha, tak sorry, predpokladal som, ze to ma fungovat rovnako ako v e36, tam sa mi to paci viac, kedze je to realnejsie :smile:

suchtoxxl
Autor témy

Štvrtok, 8. Decembra 2011, 19:59

Milosss dik,takze dalej to neriesim.dik

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných