Štvrtok, 8. Decembra 2011, 15:47
Takze este raz. To ze spotreba zostane na 0 pri stati je absolutne v poriadku, Majo skus sa prebehnut v e39 a zistis, proste sa ten ekonomer vypina pri takej nizkej rychlsoti pod nejakych 10km +- autobus alebo pri stati na mieste. To je normalka.
S tym brzdenim, viezol som sa v automate v e39, este starsi typ ktory je urcite aj v tej e39, a spraval sa rovnako, taktiez som videl na youtube videa z e38 a spraval sa absolutne rovnako. Ked dobrzduje z malej rychlosti, otacky trocha pomaly klesaju alebo pripadne padnu na volnobeh nie. Preto ukazuje spotrebu najprv vyssiu lebo spomalujes a na rovnake mnozstvo spotrebovaneho paliva prejdes menej km, cize na 100km potrebujes viac paliva, cize ekonomer ide hore. Ak sa pribrzi az pod tu urcitu rychlsot, neviem ci je to presne 10 ci 15km/h alebo podobne, ekonomer sa vypina a rucicka padne na 0.
Proste auto sa sprava uplne normalne. Nemoze vzdy brzdit motorom, je tam ak neni zomknuty menic urcity preklz, a tym padom musi ist do valcov urcite male mnozstvo paliva, inac by motor mohol zdochnut, preto ekonomer neklesa na 0, iba ked je menic zomknuty.
Lubo: pisem spravne ze, ak je ten menic rozopnuty, musi mi nieco motor pohanat, lebo preklzom ho nedokazem hnat od kolies ako pri manualnej prevodovke a brzdeni motorom. Preto tam nieco vstrekuje a ekonomer ukazuje nejake hodnoty. Ak je ten menic zomknuty, dokaze brzdit motorom cim sa nevstrekuje nic a spotreba klesne na 0. Akurat neviem, kedy na ten prevodovke sa uzamkne menic, to by mohol vediet Lubo pripadne iny majitel, malo by to byt vtedy, ak pri urcitej rychlsoti pridavas, otacky ostavaju na rovnakej hodnote a len pridavas a ked sa zacnu zdvihat aj otacky spolu s rychlostou, vtedy po tom co stali otacky na rovnakej hodnote je menic zomknuty. Funguje to tusim len na 4ke a 5ke. Tak nejako polopatisticky vysvetlene by to malo fungovat.
Nur Original ist Legal.