... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

ZET-DJ
Autor témy
Auto: BMW 530 D E39
Kraj: Nitriansky

Niečo búcha na zad. nápreve pri prejazde nerovnosťou.

Piatok, 24. Augusta 2012, 14:37

Ahojte!

Keď prejdem po spomalovaci, alebo podobnej nerovnosti na ceste, zozadu (akoby od napravy) sa ozve buchnutie. Je to zvuk, akoby v kufri lietal vacsi srobovak, alebo akasi debnička. Taktiež sa to ozve pri prudšom zabočení doľava. Do opačného smeru nie. Ide o jedno buchnutie. Nie opakované, proste to len raz buchne.

Viem, že taketo veci sa podla slovneho opisu tazko diagnostikuju, ale predsa len to skusam sem dat, lebo si neviem rady s tym. Povodne som si myslel, či to nelieta niečo pri rezerve, nejaky šrobovak, alebo hák ťažného lana. Tak som všetko vybral z kufra, včetne tapacírov a plastov. Zvuk sa však ozval pri prvom nadskočení na ceste.

Viete mi poradiť?

Užívateľov profilový obrázok
aspenko
Auto: BMW E39 520i touring

Re: Niečo búcha na zad. nápreve pri prejazde nerovnosťou.

Piatok, 24. Augusta 2012, 16:37

a keď sa pohíňaš z miesta trochu prudšie tak ti neuteká zadok do boku a nebuchne pri pohnutí ?

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA

Piatok, 24. Augusta 2012, 20:14

Myslím že máš vybúchané niektoré z mnohých ramien zadnej nápravy.Vzadu je kopa čapov a silentblokov,treba zobrať pajser a pohýbať všetkým možným.Niekde tam bude vôla.U mňa to robili 2 zo 4-roch ramien vzadu hore...Diely č.6 a 8: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 30&lang=cs
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003

Sobota, 25. Augusta 2012, 22:11

ak ti to len raz buchne pri velkej nerovnosti tak to bude najpravdepodobnejsie diel čislo 2

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... e_carrier/

su tam 4 ks a najlacnejsi stoji 41Eur tiež to idem menit pretože už ani CD neviem počuvať tak to drbe autom

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 26. Augusta 2012, 10:25

presne to som chcel aj ja povedať že keď to len raz buchne tak to môže byť niektorý z tých veľkých silentov nápravnice, sprievodným javom môže byť tiež buchnutie pri prudkom rozjazde alebo pri preradení
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 26. Augusta 2012, 13:58

ked chces diagnostikovat tie zadne svine, tak zarad rychlost, alebo zatiahni rucny, vystup z auta a skus ho akoby tlacit (do kopca to asi nema efekt, dole kopec by mohol byt ok :), auto by si nemal byt schopny potlacit, ja som svoje potlacil aj 4cm a kolesa sa mi pohly tak dozadu (samozrejme ak som tlacil zo zadu), taktiez do zakruty sa mi to odliepalo od cesty, akoby sa mi tocilo auto do rohlika.

vymena je ozajstna erotika ale nic co by vela lubrikantu nespravilo (btw potrebujes nato speci stahovak)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

aspenko
Auto: BMW E39 520i touring

Utorok, 28. Augusta 2012, 17:46

jararak napísal:
ked chces diagnostikovat tie zadne svine, tak zarad rychlost, alebo zatiahni rucny, vystup z auta a skus ho akoby tlacit (do kopca to asi nema efekt, dole kopec by mohol byt ok :), auto by si nemal byt schopny potlacit, ja som svoje potlacil aj 4cm a kolesa sa mi pohly tak dozadu (samozrejme ak som tlacil zo zadu), taktiez do zakruty sa mi to odliepalo od cesty, akoby sa mi tocilo auto do rohlika.

vymena je ozajstna erotika ale nic co by vela lubrikantu nespravilo (btw potrebujes nato speci stahovak)

zdravím, a pri výmene silentou zadnej nápravnice treba dať dole celú nápravnicu alebo sa dajú po jednom vymeniť na mieste , aj mňa čaká výmena pekne vidieť pri pohybe kolesom ako bolo opísané že sú tie silenty dookola pretrhnuté skoro všetky. sprievodné javy boli buchot pri prejazde väčšou nerovnosťou, šklbanie zadku pri prudšom pustení spojky počas prera
ďovania, slabšie trasenie zadku medzi rýchlosťou 50-60 km , dúfam že výmenou sa tieto javy odstránia.

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003

Utorok, 28. Augusta 2012, 19:04

aspenko nie netreba dat dolu napravnicu , len budes potrebovat taký speci stahovak , a vela lubrikantu. stahovak vyrobis aj doma raz dva.

a to sklbnutie kolesom ti zmizne aj mne robí to isté pri prudšom pridaní , tiež to idem meniť len neni cas

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA

Utorok, 28. Augusta 2012, 19:36

Vybrať nápravnicu nieje až taký problém.Za hodinku je vonku...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných