Zdravim pani,
takze vyriesene
Objednal som nakoniec podobne zariadenie zvane XCarLink tu v CR (kvoli moznosti vratit do 14dni pretoze som si stale nebol na 100% isty ci to pojde). Konkretne som zobral:
http://www.mp3auto.cz/bmw/111-adapter-usb-sd-mp3-vstup-pro-autoradio-bmw/Cena 2590Kc za verziu bez ID3 tagou zodpoveda cca 100E (ja som kupil verziu s ID3 za 2990Kc - este ani nieje v ponuke), pre porovnanie z ebay.de podobne zariadenie spomenute v prvom mojom prispevku je za 60E + 10E postovne.
Tu hned aj spomeniem jedinu nevyhodu ktorum som zatial pozoroval, nekupujte zariadenie s ID3, usetrite a hlavne zachovajte lepsiu funkcnost! ID3Tagy sa vam pri pusteni presnicky buud zobrazovat na display ALE ak sa pokusite dostat do menu BC, alebo radia (nastavenie bassow, vysok atd) nieje to mozne. ID3 sa vam zakazdym cca po sekunde vratia do popredia a zrusia zobrazenie kam sa snazite dostat. Pochybujem ze to pojde vypnut, nevraciam to len preto ze u mna to az taky problem nieje (nepouzivam navi a do nastavenia radia clovek zavita len zriedka ak vobec). takze mi to ze mam ID3 tagy neustale na ociach nijako nevadi. Kazdopadne je to ale zariadenie o 400Kc drahsie a s nizsou funkcnostou podla mna... takze zopakujem, kupovat bez ID3.
Kazdopadne nerobim z toho ziadnu tragediu, funguje to necakane dobre a rychlo, pesnicky sa preskakuju velmi rychlo, nacitanie noveho disku trva par sekund. Zachoval som si ovladanie na volante a mam original radio s "CD changerom" lepsej funkcnosti ako original BMW a za par korun... za mna je to jedno velke +
Nieco k montazi:v Mojom pripade je radio v zadu na lavej strane za tapacirom v kufre (v predu sa pozeram len na display), pod, alebo trocha zboku miesta kde je navi a CD changer. Takze montaz prebiehala demontazou vsetkeho co zavadzalo dostaniu sa k radiu (cca 5 minut). Potom sa len peclivo nasli spravne kabliky ktore boli zapojene do radia, odizolovali sa, tie 4 volne kabliky z XCarLinku sa knim pekne jednoducho pajkovackou napojily, zaizolovali a hlavna cast prace bola hotova. Ostavalo len zapojit kablik ku konektoru CD changera, otocit klucik pockat cca 5s nez radio nacitalo USB kluc a mohol som pocuvat hudbu do aleluja
XcarLink zvlada 6 adresarov pomenovanych CD01-CD06 a v kazdom 99 skladieb. Pre moje potreby az vela... pravdepodobne nikdy nevyuzijem. Format USB/pametovej karty moze byt ako FAT tak NTFS takze tiez pohoda.
Nieco k dodaniu a baleniu +fotoZariadenie som mal o dva dni po objednani doma, prislo poctivo zabalene, neposkodene, prekvapila ma len jeho nizka hmotnost az som sa zlakol ci som nenaletel... ale vsetko bolo OK. Prikladam fotky:
1) balenie

2) co balenie obsahovalo: XCarLink, manual v anglickom jazyku (mala farebna brozurka) a manual v ceskom jazyku (biele listy), USB predlzovaci kablik, cca 30CM a audio in, cize AUX

3) ako vyzera konektor => konektor pre CD menic + 4 dalsie oznacene k comu maju byt napojene (nejde odpojit z pristroja)

4) pohlad na porty

5) porovnanie velkosti s 5E bankovkou

6) umiestnenie v mojom aute na mieste pre CD changer

7) a este jeden pohlad, je vidno dieru ktoru sme museli vybrusit
V kazdom pripade ak vas nieco viac zaujima piste a pytajte sa, rad pomozem ak budem vediet