... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666

banner
 
Užívateľov profilový obrázok
fancy
Autor témy
Príspevky: 28
Registrovaný: 12.6.2011
Auto: e30 320i cabrio
Kraj: Banskobystrický

Nefunguje budík spotreby a otáčok

Pondelok, 8. Septembra 2014, 13:32

Ahojte,

Jedná sa o BMW e30 cabrio, 320i, 93kW. Ukazovateľ spotreby nefunguje skoro vôbec, len keď mu stupím, vtedy sa to pohne z 0 L/100km na 30L/100km. Otáčky ukazuje nejak zvláštne, keď ho naštartujem, tak mi budík nefunguje, alebo funguje a po chvíli znovu prestane fungovať.

Neviem, či môže byť problém v budíkoch, alebo niekde v snímači alebo v kábli. Takisto som našiel pár zahraničných tém týkajúcich sa tohto problému a problém bol popísaný slabými batériami v budikoch. Ak mal niekto podobný problém, napíšte mi, ako ste ho vyriešili.
Aktuálne:
e30 cabrio 320i

Ex:
e30 sedan 324d
banner
 
Užívateľov profilový obrázok
Dendo
Príspevky: 1294
Registrovaný: 18.5.2011
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Pondelok, 8. Septembra 2014, 14:00

Ked nefunguje spravne tachometer alebo otackomer tak aj ekonomer ukazuje fantazmagórie. Na tvojom mieste by som vymenil tie baterky. Kamarat kupil jedny budiky ktore boli hooodne pofiderne a po vymene baterii zacali cele fungovat pekne :wink:
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok
 
Užívateľov profilový obrázok
fancy
Autor témy
Príspevky: 28
Registrovaný: 12.6.2011
Auto: e30 320i cabrio
Kraj: Banskobystrický

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Pondelok, 8. Septembra 2014, 14:59

Už som to mal dnes rozobraté, večer to rozoberiem znovu, vyberiem baterky a skúsim pozrieť, či vôbec také baterky zoženiem.

Nemohol by byť problém niekde v snímači otáčok? V podstate keď nejde budík otáčok, tak neukazuje ani spotrebu, pretože je jedno od druhého závislé, alebo sa mýlim? :shock:
Ale kde ten snímač je to neviem, či pri motore, alebo pri diferáku (ako som sa dočítal na iných fórach)
Aktuálne:
e30 cabrio 320i

Ex:
e30 sedan 324d
 
Užívateľov profilový obrázok
Laci5
Príspevky: 10
Registrovaný: 11.1.2015
Kraj: Košický
Bydlisko: Sokoľ

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Nedeľa, 29. Marca 2015, 09:02

Nazdar, mam podobny problem s budikmi na mojej E30. Otackomer, tachometer idu len ekonomer nejde - vzdy stoji na mieste. Je jedno ci stojim s autom na volnobehu, ci mu stupim vzdy stoji ani sa nepohne. Ukazovatel teploty motora aj paliva idu. Je to 320i M20B20, chromak.
BMW E30 320i Chrom 86
 
zubo12
Príspevky: 122
Registrovaný: 7.3.2010
Auto: e30 330d
Kraj: Nitriansky
Bydlisko: TO

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Utorok, 14. Apríla 2015, 19:50

Ja som to iste riesil minuly tyzden.
Kupil som podobne 3v baterky,zviazal dokopy,naletoval kabliky,priletoval o existujuce nozicky starych baterok.
Pred tym mi nesla spotreba,servisne diody a otackomer.
Po vymene Vsetko funguje tak ako ma!
ex e30 316i 89''
ex e30 320i cabrio 89''
e30 335d m57n 89'' actual auto
 
AdrianKemo
Príspevky: 4
Registrovaný: 26.4.2017
Kraj: Košický

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Streda, 26. Apríla 2017, 23:43

Chlapi a ak mám budiky s hodinami da sa to nejak prerobiť na tie co majú otackomer a ukazujú spotrebu ?
 
zajox
Príspevky: 123
Registrovaný: 14.11.2014
Kraj: Nitriansky

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Piatok, 28. Apríla 2017, 07:31

Adrian myslim, ze vsetko sa da, ale bolo by to zbytocne komplikovane
 
Užívateľov profilový obrázok
sajmon_35
Príspevky: 14
Registrovaný: 28.4.2017
Kraj: Žilinský

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Piatok, 28. Apríla 2017, 09:40

AdrianKemo napísal:
Chlapi a ak mám budiky s hodinami da sa to nejak prerobiť na tie co majú otackomer a ukazujú spotre
dá sa ale ako už bolo povedané tak by to bolo zbytočne komplikované.a chcel by si si to urobiť sám alebo to niekomu dať urobiť?ak si to chceš sám urobiť, že sa do toho vyznáš tak a nemáš čo robiť tak kľudne
Keď robíš veci správne, ľudia si nebudú istí, či si vôbec niečo urobil.
 
AdrianKemo
Príspevky: 4
Registrovaný: 26.4.2017
Kraj: Košický

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Pondelok, 1. Mája 2017, 12:37

Tak uz som robil nejake tie upravy elektroniky a tak len neviem na budikoch či to treba niekam napajat nejake senzory ci staci vymenit kus za kus
 
Ado6
Príspevky: 21
Registrovaný: 26.12.2015
Auto: e39 530d
Kraj: Žilinský

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Piatok, 13. Júla 2018, 08:36

Ľudia nefunguje mi spravne budík spotreby stačí že sa len trošku dotknem plynu a hneď vyskočí na Max baterky som vymenil ale nepomohlo sú nejaké ďalšie riešenia ? Alebo iba že by furt žralo 30+ litrov ale to sami nezdá :-). Všetko ostatné funguje dobre
Bmw e39 530dA
Bmw e30 320i coupe
 
Užívateľov profilový obrázok
airbone
Príspevky: 5372
Registrovaný: 5.5.2007
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský
Bydlisko: doma

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Pondelok, 16. Júla 2018, 17:23

Tie auta maju uz nenormalny vek a elektronika v tych budikoch je uz KO.... Na svete je malo firiem ktore sa zaoberaju komplet opravami tychto pristrojov a ak aj, stoji to vvelke prachy. V nemecku poznam jednu firmu, a este asi dve v USA. Jedna z nich ma dokonca korene na Slovensku, ale ci to robia aj tu, som nezistoval. Ale malo kto je ochotny za to zaplatit. Myslim ze u E30 sa da zohnat ukazovatel spotreby ako samostatny diel. Ale mozno je problem aj niekde inde.
...mozes mat telo jak Aaarnold, ale ked mas v hlave nasrane, furt si len kokot.....
 
Ado6
Príspevky: 21
Registrovaný: 26.12.2015
Auto: e39 530d
Kraj: Žilinský

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Utorok, 17. Júla 2018, 05:54

Jop su to staré vrany to hej,vie niekde ako vlastne ten ekonómie funguje odkiaľ sníma ukazovane hodnoty? Alebo sú posielané z RJ ? Najlepsie by bolo skúsiť budiky ktoré fungujú a hneď by som vedel či je problem v budikoch alebo nie.
Bmw e39 530dA
Bmw e30 320i coupe
 
Užívateľov profilový obrázok
airbone
Príspevky: 5372
Registrovaný: 5.5.2007
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský
Bydlisko: doma

Re: Nefunguje budík spotreby a otáčok

Utorok, 17. Júla 2018, 16:52

ano, urcite z motorovej jednotky, ale skor by som hladal chybu v budikoch.
Komplet opravy ale aj krasne prerabky robi americka firma bavrest.com , treba si mrknut ich galeriu:

http://www.bavrest.com/instrument-clusters.html

ale to asi nebude pre slovensku penazenku :)

V nemecku robi opravy a upravy firma MAUSTECH.

Niekedy byva problem aj s vadnou SI doskou (service interval board), aj to moze sposobovat napr nefunkcny otackomer (a v 99% pripadoch aj sposobuje).
...mozes mat telo jak Aaarnold, ale ked mas v hlave nasrane, furt si len kokot.....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný