... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

banner
 
heroe
Príspevky: 2282
Registrovaný: 1.4.2008
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Martin, Trenčín, Turc. Teplice

Re: e46 - harman kardon upgrade

Sobota, 5. Novembra 2011, 21:21

toto viem že nemám robiť lebo by som odpálil výstup na zosilovači, ak má výstup na 4 ohm tak tam môžem zavesiť 8ohm ale 2 nie, ja som myslel že tou zaťažiteľnosťu myslíš to žee keď má konový stupeň na zosilovači 30w tak je jedno či tam dám 60w repro alebo 120w, ale to by nemalo byť jedno, aby hralo repro čisto keď dám hlas tak potrebujem ideálne repro čo bude mať 30w, lebo 120 keď dám nahlas tak bude chrčať nie? nebude mať dosť šťavy....... no a citlivosť čo najvyššiu práve kvôli tomu malému výkonu zosilovača lebo také repro nepotrebuje toľko W aby sa rozhýbalo nie?
banner
 
mexican
Príspevky: 3534
Registrovaný: 12.8.2011
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky
Bydlisko: bazmekistan

Re: e46 - harman kardon upgrade

Nedeľa, 6. Novembra 2011, 09:53

heroe napísal:
toto viem že nemám robiť lebo by som odpálil výstup na zosilovači, ak má výstup na 4 ohm tak tam môžem zavesiť 8ohm ale 2 nie, ja som myslel že tou zaťažiteľnosťu myslíš to žee keď má konový stupeň na zosilovači 30w tak je jedno či tam dám 60w repro alebo 120w, ale to by nemalo byť jedno, aby hralo repro čisto keď dám hlas tak potrebujem ideálne repro čo bude mať 30w, lebo 120 keď dám nahlas tak bude chrčať nie? nebude mať dosť šťavy....... no a citlivosť čo najvyššiu práve kvôli tomu malému výkonu zosilovača lebo také repro nepotrebuje toľko W aby sa rozhýbalo nie?


Údaj o výkone repro hovorí o jeho zaťažiteľnosti. Do 30W repro nemôžeš pustiť 120W, ale naopak áno. Keď majú dva reproduktory rôzny výkon (zatažiteľnosť), tak v prípade, že majú rovnakú citlivosť, budú ti hrať rovnako hlasno.
Drnčať ti to môže začať v nasledujúcich prípadoch:
- od určitej hlasitosti pri nevytlmenom aute sa rozvibrujú súčiastky. Keď máš raz zosilňovač, ktorý má na to dostatok výkonu, tak je úplne mimo zaoberať sa parametrami reproduktorov a treba sa na to pozrieť z iného konca
- preťažíš zosilňovač - začne ti to skreslovať signál na výstupe a to sa prejaví chrčaním a odpálením zosilňovača. Ale pozor na jednu vec - takýto typ skreslenia pridáva typicky na výstupe vysoké frekvencie a môže si to odniesť výškový reproduktor.
- preťažíš reproduktory - v tomto prípade je chrčanie spôsobené tým, že reproduktory narazili na hranice maximálnej dovolenej mechanickej výchylky, ale pri preťažení je možné aj to, že ti odídu elektricky (napr. odpálená cievka) ešte predtým, než začnú chrčať.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok
 
Užívateľov profilový obrázok
dedo1
Príspevky: 2456
Registrovaný: 19.6.2011
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Re: e46 - harman kardon upgrade

Pondelok, 7. Novembra 2011, 22:27

mexican napísal:

Údaj o výkone repro hovorí o jeho zaťažiteľnosti. Do 30W repro nemôžeš pustiť 120W, ale naopak áno. Keď majú dva reproduktory rôzny výkon (zatažiteľnosť), tak v prípade, že majú rovnakú citlivosť, budú ti hrať rovnako hlasno.
Drnčať ti to môže začať v nasledujúcich prípadoch:
- od určitej hlasitosti pri nevytlmenom aute sa rozvibrujú súčiastky. Keď máš raz zosilňovač, ktorý má na to dostatok výkonu, tak je úplne mimo zaoberať sa parametrami reproduktorov a treba sa na to pozrieť z iného konca
- preťažíš zosilňovač - začne ti to skreslovať signál na výstupe a to sa prejaví chrčaním a odpálením zosilňovača. Ale pozor na jednu vec - takýto typ skreslenia pridáva typicky na výstupe vysoké frekvencie a môže si to odniesť výškový reproduktor.
- preťažíš reproduktory - v tomto prípade je chrčanie spôsobené tým, že reproduktory narazili na hranice maximálnej dovolenej mechanickej výchylky, ale pri preťažení je možné aj to, že ti odídu elektricky (napr. odpálená cievka) ešte predtým, než začnú chrčať.

Ja som pustal do woofra (http://www.amazon.com/JL-AUDIO-8W7-SUBW ... B0001HYEJA), ktory by nemal zniest viac ako 300W, z tohto (http://caraudiosecurity.com/shop/produc ... /5850.html) a neskor aj z tohto (http://www.dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_6) skoro plny vykon, a predstav si vydrzal.... Skor odpalis repro slabim zosikom, ako si spravne poznamenal kvoli vysokemu skresleniu, ale pri zdravych usiach , je viac vykonu vyhodnejsie a lepsie ako mat vykonu menej. Ale pri ZDRAVYCH usiach . inak ako vzdy je sa treba vzdelavat a preto : velmi poucne citajte http://www.fast-forward.sk/teoria.aspx
Peace :wink:
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov
 
heroe
Príspevky: 2282
Registrovaný: 1.4.2008
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Martin, Trenčín, Turc. Teplice

Re: e46 - harman kardon upgrade

Utorok, 8. Novembra 2011, 07:28

Dear Sir,



Thank you for your e-mail.



We are very sorry that we have been unable to assist you with your enquiry with regards to your Harman Automotive products.



This is because we are not the division of Harman that manufacture these products and unfortunately therefore have no access to the full details or service procedures of your product.



We recommend that you contact your dealer that you have purchased your vehicle from and he should be able to help you with this matter.



Best regards,

toto mi napísali z H/K internacional, to mám fakt napísať do BMW????
 
Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Príspevky: 6291
Registrovaný: 14.7.2008
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: profiracing.com

Re: e46 - harman kardon upgrade

Utorok, 8. Novembra 2011, 08:06

tam dopadnes podobne ;) ako ti pisal 1morok treba najst vyrobcu co robi kvalitnejsie repro presne na tvoje auto... alebo si sam pozri ktore repro by si do auta namontoval, vyspekuluj uchytenie a mozes ladit kvalitu zvuku ;)
 
heroe
Príspevky: 2282
Registrovaný: 1.4.2008
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Martin, Trenčín, Turc. Teplice

Re: e46 - harman kardon upgrade

Utorok, 8. Novembra 2011, 14:41

asi pôjdem touto cestou fakt....
 
Užívateľov profilový obrázok
1morok
Príspevky: 749
Registrovaný: 12.2.2007
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický
Bydlisko: žiar

Re: e46 - harman kardon upgrade

Utorok, 8. Novembra 2011, 21:27

dedo1 napísal:
Ja som pustal do woofra (http://www.amazon.com/JL-AUDIO-8W7-SUBW ... B0001HYEJA), ktory by nemal zniest viac ako 300W, z tohto (http://caraudiosecurity.com/shop/produc ... /5850.html) a neskor aj z tohto (http://www.dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_6) skoro plny vykon, a predstav si vydrzal.... Skor odpalis repro slabim zosikom, ako si spravne poznamenal kvoli vysokemu skresleniu, ale pri zdravych usiach , je viac vykonu vyhodnejsie a lepsie ako mat vykonu menej. Ale pri ZDRAVYCH usiach . inak ako vzdy je sa treba vzdelavat a preto : velmi poucne citajte http://www.fast-forward.sk/teoria.aspx
Peace :wink:

už ti to hrá? by som si to niekedy vypočul,ak by ťa to neobťažovalo. inak, prečo vždy na premostený dvojkanál a nie monoblok?
W7 by si zaslúžil väčší tlmiaci faktor monobloku

ice.blade napísal:
alebo si sam pozri ktore repro by si do auta namontoval, vyspekuluj uchytenie a mozes ladit kvalitu zvuku ;)

už tom to tu niekde písal, nechce sa mi k tomu vracať, ale v krátkosti, HK nieje až tak špatný systém, najviac sa dá z neho vyžmýkať pri najmenšej investícii tlmením, tadiaľ by som sa uberal. za pár €
a ak to nebude stačiť, potom by som menil komponenty a zosik s rádiom.radšej menej kvalitnejších vecí.nejaké overené kombinácie. ale to tlmenie tam už ostane, takže nič sa ním nepokazí
 
heroe
Príspevky: 2282
Registrovaný: 1.4.2008
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Martin, Trenčín, Turc. Teplice

Re: e46 - harman kardon upgrade

Utorok, 8. Novembra 2011, 22:19

tlmiť budem tak či tak takže, toto som ani nebral do úvahy, začnem tým, ďalší krok bude to rádio (od crumara ten dynavin), som sa dočítal tu na fóre že začínať sa má rádiom, tuším slamec to písal, vraj to spraví najväčší, rozdiel no a potom ďalej repro, len ma hnevá že jedine tí BSW robia do predných dverí tú dvojičku tweeter plus mini stredobas, neviem ako inak to nahradiť lebo také maličké stredobasy som nevidel ani v 3 pásmových komponentoch, fakt neviem ako to potom vyriešim ale určite to sem zavesím.....
 
Užívateľov profilový obrázok
1morok
Príspevky: 749
Registrovaný: 12.2.2007
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický
Bydlisko: žiar

Re: e46 - harman kardon upgrade

Streda, 9. Novembra 2011, 09:25

neviem ako je to presne zapojené pri HK, ale ak si dobre pamätám, tak do tej dvojičky ide iba dvojlinka a frekvenčne sú oddelené len nejakým odporom a kondíkom
takže moja rada, kašli na BSW, kúp tam poriadne 25mm hodvábne výšky, kt. sa dajú dostatočne nízko orezať a k nim pasujúce stredobasy
ak to nebude dobre fungovať s HK zosikom, dokúp si zosik na kt. dokážeš nastaviť deliace frekvencie pre výšky a stredobasy
k tomu ešte jeden zosik na sub a máš vystarané
alebo rovno len jeden 5.kanálový zosik
zadné repro vôbec nerieš
ja mám tiež kupé, pôvodne tam bol HK
teraz mám vpredu dvojpásmové kompá bez výhybiek na 4k.zosiku a malý plochý sub na monobloku
 
heroe
Príspevky: 2282
Registrovaný: 1.4.2008
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Martin, Trenčín, Turc. Teplice

Re: e46 - harman kardon upgrade

Streda, 9. Novembra 2011, 13:03

asi to skúsim takto nejako vymyslieť......
 
Užívateľov profilový obrázok
dedo1
Príspevky: 2456
Registrovaný: 19.6.2011
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Re: e46 - harman kardon upgrade

Streda, 9. Novembra 2011, 21:18

1morok napísal:
už ti to hrá? by som si to niekedy vypočul,ak by ťa to neobťažovalo. inak, prečo vždy na premostený dvojkanál a nie monoblok?
W7 by si zaslúžil väčší tlmiaci faktor monobloku


už tom to tu niekde písal, nechce sa mi k tomu vracať, ale v krátkosti, HK nieje až tak špatný systém, najviac sa dá z neho vyžmýkať pri najmenšej investícii tlmením, tadiaľ by som sa uberal. za pár €
a ak to nebude stačiť, potom by som menil komponenty a zosik s rádiom.radšej menej kvalitnejších vecí.nejaké overené kombinácie. ale to tlmenie tam už ostane, takže nič sa ním nepokazí


Ja som bol velmi spokojny, a preto bol na A3, lebo som ju kupil, teda obe som ich kupil za 300evry/ks. A vysledok bol natolko dobry ze som to tak jednoducho nechal, ale vypocut to tak skoro nepojde, lebo auto, v ktorom to bolo je prec, a toto nove neviem ci vobec budem riesit takouto cestou. Nie velmi sa mi chce... Rezat dvere, zhanat adekvatne radio, prerabat kufor.. uz ma to asi preslo. Ale bolo velmi dobre, dokonca som chodil jednu sezonu aj na easca, a mam doma zopar poharov
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov
 
Užívateľov profilový obrázok
Skypco
Príspevky: 885
Registrovaný: 9.5.2008
Kraj: Bratislavský
Bydlisko: Bratislava

Re: e46 - harman kardon upgrade

Nedeľa, 13. Novembra 2011, 18:19

heroe napísal:
to mi moc nepomohlo ale aj tak ďakujem, tam majú len predné componenty

naozaj nemá niekto tie datasheety k tým zosilňovačom? skúsim napísať do H/K? ale tam ma najskôr asi vysmejú...... resp. kam napísať?

Najjednoduchsi sposob je vymontovat ten H/K zosik a pozriet, aky je tam pouzity menic (mostiky atd.) da sa to vypocitat...

btw hodnoty toho zosika zistovat u BMW nema vyznam..., takze tade cesta asi nevedie...
 
heroe
Príspevky: 2282
Registrovaný: 1.4.2008
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský
Bydlisko: Martin, Trenčín, Turc. Teplice

Re: e46 - harman kardon upgrade

Nedeľa, 22. Apríla 2012, 10:54

Chalani kúpil som to rádio od crumara, rozdiel nenormálny, oveľa lepšie ako origo rádio.Ale už nemôžem zniesť to chrčanie tých výškových repro vo dverách coupe, rozmýšľam teraz nad týmto:

BSW - komplet, plug and play :lol: (proste žiadne jebanie a rovnaký počet repro) cca 450€
Rainbow - komplet (teda 4x výškač a 4x 16 cm stredobas), dopasovávanie výškačov a určite nie origo vzhľad (teda ak sa mi to podarí vtrepať dnu do dverí tak hej) cca 340€

porovnávam to s rainbow lebo aj BSW používajú rainbow repro (tie čo som pozeral ja http://www.ahifi.cz/reproduktory-rainbo ... model.html)

nechcem vymieňať H/K zosilovač.
 
norbertrusnok
Príspevky: 6
Registrovaný: 16.5.2018
Auto: Bmw e46 cabrio
Kraj: Trenčiansky

Re: e46 - harman kardon upgrade

Štvrtok, 13. Septembra 2018, 20:52

Caute chalani mam takyto problem na mojej e46 ..kupil som auto v ktorom odu len predne 2repraky a to len koli tomu ze su tam natiahnute nanovo kable ... zadne repraky nehraju a ani v predu vysky .. neviete mi s tym poradik co sa tam mohlo stat?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Jozef330 a 6 neregistrovaných