Sobota, 8. Novembra 2025, 10:29
Ahojte, uz dlhsie riesim problem s dialkovym ovladanim na mojej e46stke, kedsom kupil auto tak nefungovalo dialkove, central a odomykanie/zamykanie klucom manualne funguje, tak isto zamyka aj viecko nadrze aj z dnu auta viem tlacitkom vsetko zamknut/odomknut. Skusil som vymenit baterku v kluci no bez uspechu, potom ma napadlo zmerat antenu vzadu v stlpiku(sedan) prijima/posiela signal dalej, potom ma napadlo ci nahodou nebude vadny kluc, tak som kupil novy kluc(aliexpres), ak90+ a nakodoval som kluc do EWS, auto startuje vsetko funguje ale dialkove nejde. Tak potom ma napadlo ci nahodou nerusi antena ews(okolo kruzku spinacky) nejaky signal a tu som prisiel ja jednu vec. Ak mam transponder(ID44 chip) mimo spinacej skrinky tak kluc viem normalne nakodovat a dialkove funguje bez problemu, ale ako nahle pretocim spinacku s cipom v kluci, alebo ho len priblizim k spinacke a cvakne ews relatko tak vtedy auto zabudne vsetky kluce, ak odpojim konektor od EWS alebo odpojim konektor anteny EWS a pretocim kluc s transponderom tak dialkove funguje, reset sa nekona. Takze vylucil som: FZV antenu v stlpiku, kluc, GM5 modul(kedze central funguje, tak isto aj tlacitko v interieri).
Moze po pretoceni kluca transponder vyslat nejaky signal a ten sa pohada so signalom v GM5 a GM5 zabudne kluce?
A este som zistil abysom nezabudol, ak auto zamknem manualne odidem od neho na 5-10 minut a potom ho manualne odomknem, tak dialkove zacne fungovat, az dokedy nepride transponder do kontaktu s EWS antenou.
Precital som vela zahranicnych tem, prispevkov, for, no nikde som nenasiel tento problem. Dakujem za kazdu radu :) Ano viem mohol som ist za autoelektrikarom a vyriesit to uz davno ale najprv ako vzdy sa o to chcem pokusit sam :)
Pekny zvysok dna :)