... všetko o BMW ...
alfi666 napísal:Zdravim pani, riesil som dilemu ako sa zbavit DPF a EGR na mojom aute a pritom mozno trochu aj zvysit vykon.
Co som pozeral ceny za upravy, tak boli dost daleko od sumy ktoru som bol ochotny za to dat, takze som hladal ine riesenia.
Na E46 mi robil upravu jeden chalan za naozaj dostupnu cenu, ale formu "domaceho" ciptuningu som nechcel riskovat pri E61.
Sposob na ktory som sa nakoniec odhodlal spociva niekde medzi kompletnou profi upravou s meranim a domacim ciptuningom.
Postup je nasledovny:
- Svojpomocne vycitam mapy z ECU s pomocou flashovacieho interface-u
- Tieto potom poslem profi upravcovi map v UK, ktoremu za tuto upravu zaplatim.
- Oni mi obratom poslu upravene mapy na zaklade poziadaviek.
- Tento upraveny subor potom opat svojpomocne nahram spat do auta.
Nevyhody oproti profi uprave:
- nemate meranie vykonu na brzde
- ziadna zaruka (aj pri profi uprave su tie zaruky velmi diskutabilne)
Vyhody oproti profi uprave:
- velmi zaujimava cena, ktora pri viacerych upravach (DPF,EGR, ciptuning) je nizsia ako 1/3 ceny profi upravy
- mate k dispozicii originalne a aj upravene mapy vo forme suboru, takze nie je problem mapy prepisat
Napisem odobne skusenosti ked to absolvujem
alfi666 napísal:Mapa nie je univerzalna - je upravena mapa tvojho auta, nie nejakeho ineho, rovnakeho
Okrem toho nezabudaj, ze mapa v aute sa nemeni podla opotrebenia auta.. takze si nemysli, ze nove auto ma inu mapu ako stare - neprisposobuje sa.
Vzdy sa pri ciptuningu predpoklada, ze vsetky diely na aute su funckne - teda senzory, turbo, atd.
Ak si myslis, ze ti niekto upravi mapu "len trosku" lebo ti uz "umiera turbo" a aby ti uplne neumrelo, tak to tak nefunguje
Okrem toho, ceny za upravy ktore maju firmy uvedene, su za "standardnu upravu"... cize nejake preddefinovane zmeny.
Ak by si chcel specificky presne na tvoje auto nieco upravovat, tak to stoji este radovo vyssie.
Ako som pisal, jedina vyhoda moze byt samotne meranie vykonu, ktore moze prezradit na zaciatku, ze tvoj motor ma nejaky problem uz so zakladnou mapou. V tom pripade sa najprv opravuje a az potom upravuje - samozrejme oprava nie je v tej standardnej cene
pedro299 napísal:A keď ti tam niečo klakne tak len napíšeš do UK že pekne ďakujem.Keď to niekto robí tak za tie lóve dáva aj záruku,ale nehnevaj sa toto čo si tu napísal mi príde tak akurát ako vrchol lakomosti.Za chvýlu tu bude aj téma ako sa perie olejový filter.Ale držím palec.
Laco19 napísal:Snad je jasne ze ked tunerovi odovzdas funkcne auto a pri nahravani softu nieco nevyjde tak sa neda hovorit o zaruke.
Laco19 napísal:Nase auta sa nerobia cez OBD (a asi uz ziadne)
alfi666 napísal:... ale E60/E61 ide v pohode robit cez OBD zasuvku...
Laco19 napísal:Potom vies o problematike viac ako ja.
Co som cital fora zrejme nikto EDC16 nerobi cez OBD, aj tema ci je mozny chiptuning EDC16 cez OBD neskoncila tym ze "ano robim to cez OBD a nie je problem".