... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

benyadam
Autor témy
Auto: BMW 530D
Kraj: Banskobystrický

Prosím pekne o pomoooc!! problem s elektrikou E60

Sobota, 3. Novembra 2012, 22:22

Mám BMW 530D, r.v. 2004. Predchádzajúcemu majiteľovi vydržala v ňom batéria 95Ah- 830A len 2 roky. Ja som ju vymenil za 90 Ah-720A pred 18 dňami. Asi po 17 dní užívania sa mi táto úplne nová batéria vybila úplne, nevedel som naštartovať. Z obchodu išla rovno do auta, čiže som ju nenabíjal. Jazdil som autom v kuse aj 300 km a denne asi 5 km krátke trasy. Prečítal som všetky fora o vybíjaní batérie, no nikde som nenašiel problém, ktorý mám ja. Meral som odber z batérie merákom a zistil som, že :od uzamknutia vozidla dialkovým ovládaním/ kufor otvorený, no zámok samozrejme zaistený, aby svetlo v kufri nesvietilo/ po 3.min z 5A odber klesol na 0,284A, no následne od uzamknutia po 15min znovu stúpol na 5A ( vtedy sa asi ozval akoby motorček vo dverách v centrálnom uzam. ako keby dvere skontrolovalo či sú uzamknuté. inak nemam vo výbave aut. domykanie dverí.), ďalej následne po ďalších 3 min z 5A klesol na 0,184A a následne po ďalších 15 min klesol na 0,01A. Čiže čas od uzamknutia auta až do hodnoty 0,01 A trval rovno 30 minút./ spočítajte si to/. Je toto v poriadku? Nemalo by sa auto uspať po 15 minutách? a u mňa je to 30 min, pričom počas tohto cyklu sa ešte Am zvyšujú, pričom by sa mali len znižovať. Batériu nabijem, no nevybije ju to znova? Zatiaľ som ju nedal nakodovať do RJ.

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Re: Prosím pekne o pomoooc!! problem s elektrikou E60

Sobota, 3. Novembra 2012, 22:53

Vydrzala mu dva roky, lebo tam dal 95Ah a neresetol IBS. A tusim ani 95Ah tam nema ist
http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/S ... ry_filled/
Neviem ci to ma nieco spolocne s tvojim problemom. Nech poradi kto mal podobny problem. Daj svoju nabit a resetni si IBS na 90Ah

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 3. Novembra 2012, 22:56

benyadam napísal:
Mám BMW 530D, r.v. 2004. Predchádzajúcemu majiteľovi vydržala v ňom batéria 95Ah- 830A len 2 roky. Ja som ju vymenil za 90 Ah-720A pred 18 dňami. Asi po 17 dní užívania sa mi táto úplne nová batéria vybila úplne, nevedel som naštartovať. Z obchodu išla rovno do auta, čiže som ju nenabíjal. Jazdil som autom v kuse aj 300 km a denne asi 5 km krátke trasy. Prečítal som všetky fora o vybíjaní batérie, no nikde som nenašiel problém, ktorý mám ja. Meral som odber z batérie merákom a zistil som, že :od uzamknutia vozidla dialkovým ovládaním/ kufor otvorený, no zámok samozrejme zaistený, aby svetlo v kufri nesvietilo/ po 3.min z 5A odber klesol na 0,284A, no následne od uzamknutia po 15min znovu stúpol na 5A ( vtedy sa asi ozval akoby motorček vo dverách v centrálnom uzam. ako keby dvere skontrolovalo či sú uzamknuté. inak nemam vo výbave aut. domykanie dverí.), ďalej následne po ďalších 3 min z 5A klesol na 0,184A a následne po ďalších 15 min klesol na 0,01A. Čiže čas od uzamknutia auta až do hodnoty 0,01 A trval rovno 30 minút./ spočítajte si to/. Je toto v poriadku? Nemalo by sa auto uspať po 15 minutách? a u mňa je to 30 min, pričom počas tohto cyklu sa ešte Am zvyšujú, pričom by sa mali len znižovať. Batériu nabijem, no nevybije ju to znova? Zatiaľ som ju nedal nakodovať do RJ.

je tu toho hodne popísané, na žiadnom inom bmw fóre nenájdeš toľko tém k elektrike, dobíjaniu, akumulátorom ako tu. INDEX TÉM v tejto E60 sekcii je obsah s témami. Treba index tém využiť kým je zadarmo. :wink: :mrgreen: :mrgreen:

benyadam
Autor témy

Sobota, 3. Novembra 2012, 23:02

inak mi kamarat cez notebook pozeral nejakým programom, že tam mám nakodovanú 90 Ah batériu. ja tam teraz takú mám, no nie je orig. BMW ale Bosch. A inak mu ten program na notebooku ukazoval, že tam mozem dať asi len 90, 110 Ah, preto som tam kúpil 90 Ah. Inak ďakujem pekne za odpoveď, budem vďačný za akýkoľvek nápad. :lol:

benyadam
Autor témy

Sobota, 3. Novembra 2012, 23:15

inak nikde sa z tých tem v nich nepíše to či sa auto má uspať po 30 min ako je to u mňa, všade píšu, že to trvá 15-17 minút. A mne po uzamknutí klesne po 3 min na 0,284 A, no po 15 min vystúpi na 5A. Takže neviem či to tak má byť. Tento proces som skontroloval dvakrát a mal rovnaký priebeh v čase aj nameraných hodnotách. Ciže aj ked niekto odpovie, že 30 minút môže byť normálne, tak potom mi to nebude vybíjať batériu keď odberá 5A dvakrát po 3 minúty?

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 3. Novembra 2012, 23:23

profi bmw diagnostikov tu najdes niekolko, alebo hladas rychle a "for free" riesenie?

benyadam
Autor témy

Sobota, 3. Novembra 2012, 23:31

dufam, že mi odpiše niekto, kto niečo konkrétne povie a hlavne bude vedieť niečo múdre.

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 10:17

v tvojom kraji su velmi sikovni tito chlapci: http://www.bmwzvolen.sk/servis/
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 14:34

Teraz som na niektorom fore cital, ze auto kompletne zaspi az za polhodinu (mozno viac ale urcite to nebolo 15min.) a odber vtedy klesne na cca 50mA.
Elektrika v E60 si zije vlastnym zivotom - mam to rad, ked lezim pod autom a pod kapotou si zrazu zacne piskat, cvakat - uz len trpnem kedy aj nastartuje, zaradi D a ujde mi :wink: . Preto by som si z tych veci co sa deju po zamknuti nerobil tazku hlavu.
Myslim si ze aj ovela vacsi odber v polhodine po zamknuti ako uvadzas by pri tvojom najazde nemal byt problem. Ak to po polhodine ma naozaj odber radovo 50mA tak by som hladal problem inde.
Myslim ze sa da v skrytom menu na pristojovej doske sledovat napatie v sieti, tak by som si to odsledoval pri niektorej jazde ci sa akumulator nabija.
Ozaj, je akumulator naozaj vybity alebo to tak iba vyzera lebo vsetko zhasne a netoci koli prechodovemu odporu na niektorom spoji? Zistis to meranim napatia priamo na kolikoch akumulatora.

benyadam
Autor témy

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 15:33

dakujem pekne za odpoveď. Problém mám aj v tom, že keď napríklad vysávam auto a mám otvorené dvere alebo ich priebežne otváram tak asi za 40 minút baterku vybije uplne, že sa nedá naštartovať alebo ani len okno stiahnuť. Pred chvíľou mi to urobilo a beterka je nová, nabitá pred tromi dňami. Alebo aj Vaše autá vybijú batériu keď si vysávate, asi nie, však?

benyadam
Autor témy

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 15:36

inak akumulátor včera kamarát meral a bol úplne o.k., taktiež odmeral nabíjanie a dobíja

Laco19

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 16:40

Koli vzhladu ale aj koli odberu mam sice v interieri vsade LED, ale 2 hod. upratovanie s akumulatorom nic neurobi. Akumulator mam (asi) stary.
V lete som sa potrapil par dni s diagnostikou - to je myslim iny odber ako pri upratovani a problemy zacali az po niekolkych hodinach.
Takze to vyzera ze mas bud novy akumulator KO alebo niekde poriadny odber.

benyadam
Autor témy

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 16:48

nova baterka nebude KO nakoľko to aj stará robila rovnako. neviem prečo to po 15 minutach nezaspí ale naopak zobudí sa a potom po ďalších 15 minútach zaspí ako má na 0,01 A.

benyadam
Autor témy

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 18:04

NIKTO UZ nevie nič poradiť?

Laco19

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 18:41

benyadam napísal:
NIKTO UZ nevie nič poradiť?

Polhodinu do zaspatia s odberom 300mA a obcas 5A by som neuvazoval - je to zanedbatelny prud a nemoze vybit akumulator.

Neviem ako by sa dalo este poradit. Tvrdis ze:
- akumulator je OK,
- urcite je problem s vybitim akumulatora,
- nabijanie funguje OK,
- po polhodine je odber 0,01A a po zamknuti 0,3-5A (to by malo byt OK).

Este snad skusit zmerat odber pri otvorenych dverach a radiu (ako pri umyvani) a mozno nieco nameras ale to by musel byt poriadny odber aby sa akumulator vybil za pol hodiny.
Ak zistis ze odber je OK, tak si myslim ze niektore z tych tvrdeni nebude pravdive.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných