Tiez sa na to chystam - Webasto je uz nalestene a pripravene na montaz.
Co som pozeral, tak elektroinstalacia Webasta je najmensi problem. Treba +12V z poistiek vpredu alebo vzadu (podla roku vyroby), natiahnut dozadu kable k cerpadlu a pripojit Webasto na CAN bus. Na webe je k tomu dostupny navod na dodatocnu instalaciu aj s obrazkami. Potom nakodovat a malo by to fungovat, no iba cez iDrive.
Problem skor ocakavam v mechanickej casti instalacie. Sucastou kitu je plno hadic, nie vsetky mam originalne a koli Webastu sa meni aj jedna hadica k ventilu vody ktora uz v aute je - uvidim ci povodna bude niecomu vadit.
Dalsi problem je v pripojeni na palivovu nadrz, sucastou kitu je ine prave viecko nadrze. Na viecku bez Webasta je na mieste kde by mala byt pripojena hadica iba naliatok - musim nieco vymysliet a vyrobit.
To vsetko je ale riesitelne. Ja to riesim tak, aby to bola co najviac montaz ako z vyroby ale urcite sa da improvizovat a urobit to lacnejsie aj rychlejsie.
Neskutocny problem mam ale s dialkovym ovladanim. Instalacia je v E6x uplne ina ako v E9x a neviem najst na webe ziadne informacie o instalacii. V schemach (WDS) co mam dialkove akoby ani neexistovalo.
Podla ETK k tomu treba 2 kity: prvy kit obsahuje Telestart (DO, antena, prijimac a zopar drobnosti) a druhy kit nejaku kabelaz ale aj nieco vysokofrekvencne (Wandler 868MHz, Torque converter 868MHz) co ani netusim co by to malo robit - asi nejaky prevodnik. Vsetky instalacie v inych vozidlach co som nasiel sa robia tak, ze sa pripoji napajanie a vystup z Telestartu sa niekde zapoji - ziadny zasah do VF casti, Telestart + antena funguju samostatne.
BMW v nejakom pdf tvrdi, ze Telestart je "priamou linkou" pripojeny k CAS. To by bolo "jednoduche", prijimac ma analogovy vystup aj zbernicu W bus, tak by stacilo pripojit W bus na CAS (len zistit ako

). No naco je tam ten VF diel? Na niektorom fore som sa docital, ze ked zatecie zosilnovac anten v zadnom veku tak prestane fungovat aj dialkove webasta ale co ten zosil moze mat spolocne s Telestartom?
Takze ak by mal niekto akekolvek info o Telestarte v E6x budem mu velmi povdacny.