... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

faalkoo
Autor témy
Auto: BMW 530d ,e61
Kraj: Nitriansky

chlapy pomozte mi..mam 530d e 61

Streda, 14. Septembra 2011, 10:44

chlapy mam asi taky problem ze ked idem v rozmedzi otacok od 1500 do 2000 a potrebujem v tom rozpeti zrychlit auto rozmysla asi sekundu ci pridat alebo nie.proste zatitim vtedy prudky pokles vykonu.mozu to bit tie klapky???vahu vzduchu som menil..poradte prosim ..uz som zufaly.vopred dakujem

Užívateľov profilový obrázok
baworo535d
Auto: BMW F10 535D
Kraj: Košický

Re: chlapy pomozte mi..mam 530d e 61

Streda, 14. Septembra 2011, 17:36

automat manual?
F10 535d alpinweis Obrázok
EX: X6 4.0D E71 black M- interier
Yamaha R1 2007 black gold
EX:535D E60 M-Packet M19"172-black, M18"135-black

faalkoo
Autor témy

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 02:48

manual 240tkm..dnes som sa rozpraval s jednim z baworaku a ten mi hovoril ze mozu aj trisky blbnu alebo ze su zle nastavene ci co,ale povedal aj ,ze to moze byt hoci co.takze sa mozem tesit...mam taky z lahka silny pocit ze v najblizsej dobe pojde ovela viac veci na vymenu..a ze Deutsche fahrzeug ,gute fahrzeug ...phaaa..najblizsie auto bude asi oktavka ,alebo volaky pekny stvorkovy golf....uz nechcem drahe a este kutomu take komplikovane auto.pfuuuj...radsej budem jazdit elektricku hehe

AlienZV
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 15. Septembra 2011, 14:24

Aký majiteľ také auto :thumbup:

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 16. Septembra 2011, 07:56

AlienZV napísal:
Aký majiteľ také auto :thumbup:

:thumbup:

to mam najradsej ked niekto kupi vydojenu E60 /61 za par korun a potom sa divi, ze do nej musi vela investovat..

chlape, kup si fakt radsej golfa..
a s tymto urcite zbehni na diag. aby si vedel, co a jak...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 16. Septembra 2011, 08:11

faalkoo napísal:
manual 240tkm..dnes som sa rozpraval s jednim z baworaku a ten mi hovoril ze mozu aj trisky blbnu alebo ze su zle nastavene ci co,ale povedal aj ,ze to moze byt hoci co.takze sa mozem tesit...mam taky z lahka silny pocit ze v najblizsej dobe pojde ovela viac veci na vymenu..a ze Deutsche fahrzeug ,gute fahrzeug ...phaaa..najblizsie auto bude asi oktavka ,alebo volaky pekny stvorkovy golf....uz nechcem drahe a este kutomu take komplikovane auto.pfuuuj...radsej budem jazdit elektricku hehe

bicykel tebe

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 16. Septembra 2011, 10:34

faalkoo napísal:

to bol super mechanik,že trysky su zle alebo zle nadstavené!!!!! typujem niečo okolo turba,paliva,treba to napichnut na diagnostiku a nie hned hádzat flintu do žita,máš tam najkvalitnejši motor bmw,takže by som to až tak zle nevidel........
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

AlienZV

Piatok, 16. Septembra 2011, 10:56

Môže to byť aj DPF filter alebo netesnosť....

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 17. Septembra 2011, 22:35

faalkoo napísal:
chlapy mam asi taky problem ze ked idem v rozmedzi otacok od 1500 do 2000 a potrebujem v tom rozpeti zrychlit auto rozmysla asi sekundu ci pridat alebo nie.proste zatitim vtedy prudky pokles vykonu.mozu to bit tie klapky???vahu vzduchu som menil..poradte prosim ..uz som zufaly.vopred dakujem

Urcite sprav DIAG.

Mozes este pozriet skrtiacu klapku ci sa nelepi - je sucastou EGR. Jednoducho odpoj plastovu hadicu privodu vzduchu do motora a uvidis. Daj info potom.

eko.fresh

Nedeľa, 18. Septembra 2011, 00:34

MateX3 napísal:

Urcite sprav DIAG.

Mozes este pozriet skrtiacu klapku ci sa nelepi - je sucastou EGR. Jednoducho odpoj plastovu hadicu privodu vzduchu do motora a uvidis. Daj info potom.

Skrtiaca klapka pri vznetovom motore ? a este sucastou EGRka ?
Tak asi fakt treba pozriet ci sa nelepi... :thumbup:

MateX3

Nedeľa, 18. Septembra 2011, 10:13

eko.fresh napísal:

Skrtiaca klapka pri vznetovom motore ? a este sucastou EGRka ?
Tak asi fakt treba pozriet ci sa nelepi... :thumbup:

Je to divné, lebo na vznetových motoroch nemá čo škrtiaca klapka robiť (z princípu sa reguluje palivo, u zážihu vzduch).

Má to čo robiť s emisiami a DPF filtrom.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/Sedan/Europe/530d-M57N/LHD/N/2003/july/browse/engine/agr_vacuum_controlled/

Chcel som riešiť dorábku klapky ale vzdal som sa toho
http://www.bmwklub.sk/bmw5-e60-e61-f10-f11-f07-gt/trasenie-pri-starte-aj-pri-vypnuti-motora-mozne-riesenie-t49844.html

eko.fresh

Nedeľa, 18. Septembra 2011, 15:07

Zaujimave, tak vela stastia s instalaciou.. Ja mam Eu3 a nejake nadmerne trepanie som si nevsimol a uz vobec nie pri starte.
Trepanie pri vypnuti pri tychto motoroch je uplne normalne.

xta

Nedeľa, 18. Septembra 2011, 15:13

to sa vola "zdochynajuca" klapka. a sluzi cisto len na to, aby sa ti pri vypnuti motora nezachvelo cele auto.

faalkoo
Autor témy

Pondelok, 19. Septembra 2011, 01:40

akoze chlapci si myslite ze tu lamentujem bez toho aby som to napichol na comp???to by bolo velmi lahke keby sa vsetko dalo vyriesit diagnostikou.ked uz "aspon mi bolo povedane" ze sa to musi v baworaku napichnut oni ze vraj maju este jednu diagnostiku ktora je nejak prehladnejsia a dostanu sa s nou do elktroniky celeho auta a tam sa to riesi.aspon tu v rakusku.na svk v bmw servisoch veda K.K.tak nejak mi to bolo vysvetlene v BMW..cakam na jedneho curaka co mi to mal spravit len ma teraz vela prace,tak musim pockat.a to ze tam mam najlepsi baworacky dieselovy motor???To bol dovot pre kupu tohto auta...myslel som si ze sem pisu ludia ktorych bmwecka bavia zaujmaju sa o ne a sa do nich rozumeju...ale vidim ,ze vecsina nema ani paaaru o com pise..takze som asi zase na zlej adrese ,alebo predsa niekto s rozumom v hlavicke ,alebo vsetko len skodofka mechanici??? ;)dufam , ze som nikoho neurazil ,to by ma fakt mrzelo...ale stale verim ze mi odpise nejaky skuseny typek...vopred D:A:K:U:J:E:M !!!

MateX3

Pondelok, 19. Septembra 2011, 16:26

faalkoo napísal:
akoze chlapci si myslite ze tu lamentujem bez toho aby som to napichol na comp???to by bolo velmi lahke keby sa vsetko dalo vyriesit diagnostikou.ked uz "aspon mi bolo povedane" ze sa to musi v baworaku napichnut oni ze vraj maju este jednu diagnostiku ktora je nejak prehladnejsia a dostanu sa s nou do elktroniky celeho auta a tam sa to riesi.aspon tu v rakusku.na svk v bmw servisoch veda K.K.tak nejak mi to bolo vysvetlene v BMW..cakam na jedneho curaka co mi to mal spravit len ma teraz vela prace,tak musim pockat.a to ze tam mam najlepsi baworacky dieselovy motor???To bol dovot pre kupu tohto auta...myslel som si ze sem pisu ludia ktorych bmwecka bavia zaujmaju sa o ne a sa do nich rozumeju...ale vidim ,ze vecsina nema ani paaaru o com pise..takze som asi zase na zlej adrese ,alebo predsa niekto s rozumom v hlavicke ,alebo vsetko len skodofka mechanici??? ;)dufam , ze som nikoho neurazil ,to by ma fakt mrzelo...ale stale verim ze mi odpise nejaky skuseny typek...vopred D:A:K:U:J:E:M !!!

Chápem.
Diagnostiku na začiatok akúkoľvek. Bosch napr.
Keď tá nepovie nič, choď k predajcovi BMW na diag a nech ti vytlačí výpis.
Ideme postupne, E61, 530D, 240 000km, ročník?, servisná história?, km preverené cez servisnú históriu?, čo bolo menené?, bolo búrané? ako dlho ho máš (keď krátko, čo vraví predošlý majiteľ)? nejaké zvláštne zvuky z motorového priestoru? vykazuje motor chybovú hlášku? Aká spotreba? Bolo vytopené? - niektoré otázky sú prehnané, ale na zistenie problému sú podstatné.

Problém, ktorý má vplyv na bezpečnosť alebo emisie je ťažko elektronikou sledovaný.
Diagnostika ukáže viac.
Ak by diagnostika nevyhlásila chybu, treba sledovať hodnoty na voľnobehu a za jazdy.

Keď ťa motor nechce pustiť do vyšších otáčok, tak DPF. Ale v tvojom prípade nie jednoduché. Je mnoho vecí, ktoré by to mohlo spôsobiť.

OBDII konektor nieje montovaný do auta pre srandu. V elektronike nieje jediná zbytočná časť. Všetko má svoj účel.
Doktor na začiatku vytiahne informácie od pacienta komunikáciou.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných