Štvrtok, 10. Apríla 2025, 07:57
Ak by bolo možné napísať to sem hrubým zlatým písmom a dať to na úvodnú stránku: 99% pneuservisov sú diletanti, neschopní naučiť sa niečo, čo opakovane robia dlhé roky. Bodka. Alfa a Omega všetkého je, na čom vyvažujú kolesá, či tomu robia kalibráciu a ak ano, či chápu podstatu toho, čo robia. Opakovane som sa pri každom prezúvaní trápil s vibráciami volantu, celého auta, sedadiel atď. Až som rezignoval a dal celoročné, aby som sa tomu vyhol. Bolo to dlhé roky dozadu na každom aute, či BMW alebo hocočo iné. Všetko takmer presne ako Ty som pomenil a vibrácie boli stále. Opakovane, snáď 6-7x som bol v rôznych pneuservisoch, požiadal som raz pána, nech to predo mnou kalibruje, tak ako tvrdil, že to robieva...nevedel ani nájsť prípravok...
Až raz som mal šťastie / náhoda/- v jednom značkovom servise, kde majú aj pneuservis, práve inštalovali novú vyvažovačku a bol tam technik, ktorý ich školil ako sa používa a ako sa kalibruje. A ja som bol ten, na koho kolesách to robil. A výsledok? Môžete si domyslieť..