... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

jarino78
Autor témy
Auto: BMW 320d touring E91
Kraj: Bratislavský

E90/320d touring - Motor-volnobežné otáčky

Piatok, 19. Novembra 2010, 11:28

čaute, mam trochu problém, motor 320d E90, na volnobežných otáčkach mi trochu "pokašliava" motor, ale len na volbehu a auto potom celé trochu smýka, takže asi trochu trpia aj silentbloky na motore tým pádom a hlavne to uberá na komforte v aute, lebo to zatrase celým autom. je to automat, ale je jedno, že či mám zaradené P, N, alebo mam zaradené D a stojím na brzde. počas jazdy nie je žiaden problém .... a ešte sa mi podarilo na rolete v kufri (je to kombík) ulomiť na pravej strane ten dzindzík, ktorým sa to uchytáva, takže roleta sa nedá zatiahnuť. dá sa to opraviť alebo len nová roleta mi hrozí? ďakujem za každú dobrú radu

Užívateľov profilový obrázok
mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Re: motor - volnobežné otáčky - E90

Piatok, 19. Novembra 2010, 11:37

k tomu dzindziku na uchytenie rolety ;) prezri si ETK a tam zistis ci sa to da kupit v bawarii alebo rovno zajdi do bawarie a sa opytaj ;)
(ak nevies co je ETK tak si klikni hore vlavo na tejto stranke ;) tam hodis poslednych 7 znakov s VINka a mozes prezerat suciastky tvojho auta.... )

a dizel bude stale nevyvazeny a bude triast celym autom...
ale zase moze to byt aj iny jav... cize ja by som skocil na diagnostiku ;) zisti ak by bol nejaky problem s motorom
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 21. Novembra 2010, 02:34

jj, diagnostika a hlavne odmerat rovnomernost chodu motora na zaciatok (smooth running control).

jarino78
Autor témy

Pondelok, 22. Novembra 2010, 13:41

takze som bol na diagnostike a nieco je s stvrtym valcom, ze bud klapka spadnuta (dat dole sanie a pozriet) alebo tryska vynechava ...takze nech sa paci !!!

jarino78
Autor témy

Piatok, 14. Januára 2011, 14:25

pre info všetkým, čo môžu mať podobný problém :

odstránil som problém s kolísaním otáčok na volnobehu (asi po 2 mesiacoch špekulovania) ... bol "zakarbónovaný motor" ... inými slovami, auto vraj jazdilo dlhodobo len krátke vzdialenosti a len pomaly, asi bolo podtáčané, (aj ked je to automat) ... objednali sa nejaké prípravky z bmw a dalo sa to odkarbónovať do firmy a auto ide ako šepot kvetín...tak ale ešte to prevetrám a uvidím, ked najazdím aspon 2-3 tis. km ... a hlavne asi len poriadnu naftu budem tankovať ...najlepšie na stanici rovno z vagóna, heeh :-)

marcel109@zoznam.sk
Auto: BMW X3 2.0D 4/2006
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 12. Marca 2012, 15:40

jarino78 napísal:
pre info všetkým, čo môžu mať podobný problém :

odstránil som problém s kolísaním otáčok na volnobehu (asi po 2 mesiacoch špekulovania) ... bol "zakarbónovaný motor" ... inými slovami, auto vraj jazdilo dlhodobo len krátke vzdialenosti a len pomaly, asi bolo podtáčané, (aj ked je to automat) ... objednali sa nejaké prípravky z bmw a dalo sa to odkarbónovať do firmy a auto ide ako šepot kvetín...tak ale ešte to prevetrám a uvidím, ked najazdím aspon 2-3 tis. km ... a hlavne asi len poriadnu naftu budem tankovať ...najlepšie na stanici rovno z vagóna, heeh :-)

Nazdar, ktorá firma ti robila odkarbónovanie ? Dávali dole aj hlavu ? Aká bola cena. Zisti mi to prosím. Ďakujem - mám X3

JessyJezz
Auto: BMW 320 D e46 pred f
Kraj: Banskobystrický

Re: E90/320d touring - Motor-volnobežné otáčky

Pondelok, 12. Marca 2012, 20:20

A ty si s autom jazdil len krátke vzialenosti??? Pomeste pomaly? alebo predchádzajúci majitel? pretože aj mne trasie auto ale len ked mam P (automat) ale ked mam N tak nie ( ten som použil raz) :D A mne sa nezda že by som mal neaké problémy s nasávaním. Ja auto direm denne najazdím tak 30km po okreske medzi mestamy a 20 km po meste . Ale aj v meste ho dosť vytáčam!, hlavne zrýchlenie do kopca. ( plné križovatky :D tak jazdím skratkou 20metrový úsek do 30% stupania kde musim zastat a potom plný plin rovno na takých 160 a už len obiehaˇkamióny po ceste domov :D . Take u mna si auto neoddíchne ! a podtáčanie nehrozý. U mna to bude skor prevodovka,myslim
BMW E46 320d 2000

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných