Pondelok, 30. Marca 2015, 11:51
takze, mam update.
písal som sem tuším minulý utorok. vtedy posledne zasvietila kontrolka trakčnej. od vtedy som najazdiul cca 700 km, bez jediného zasvietenia.
v sobotu som vymenil spomínaný snímač opotrebenia zadných brzdových doštičiek.
znova v pohode. nič nesvietilo, všetko išlo v pohode.
avšak, včera, t. j. deň po výmene snímača, som sa prudko vyhol diere na ceste ( v rýchlisti cca 65 km/h ) a kontrolka sa znova rozsvietila ( auto sa nedostalo do šmyku, nemusela zasahovať trakčná ). po zastavení a opätovnom naštartovaní znova zmizla...
dnes ráno, naštartoval som, asi po 3km jazdy, úplne kľudnej, na rovnej relatívne dobre ceste sa znova kontrola rozsvietila. po prejdení cca 100 km som zastal. na ceste naspäť po naštartovaní kontrolka sa rozsvietila a po cca 5 sekundach už zhasla. od vtedy som s autom bol dvakrát a nesvieti, všetko funguje. keďže dnes prší, ešte som pre istotu skúsil odpich, či zasiahne trakčná, a zasiahla. to mi teda naznačuje, če keď nesvieti, tak riadne funguje.
na diagnostike som s tým sobotu nebol, keďže počas týždňa nesvietila a mal som za to, že výmenou snímača opotrebenie zadných dosiek sa to vyrieši. ale nevyriešilo....
a teraz, dve otázky:
1) ak pôjdem na diagnostiku v čase, keď kontrolka nebude svietiť, bude to mať zmysel ?
2) čo to do boha môže byť ? :)
za všetky rady vopred ďakujem