... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Vrabeccc
Autor témy
Auto: 320d A/T 2004
Kraj: Košický

Dymivost a vysoká spotreba

Nedeľa, 11. Mája 2014, 20:04

Zdravím fórum BMW kutilov! :D

Toto fórum čítam vzdy ked mam nejaký problém,vzdy aj nájdem odpovede...no tentoraz som nic rozumne nenašiel.Takze:
Auto ->BMW E 46 320 D touring,automat,r.v.2004

Dymivost -> auto dymí pri zosliapnuti plynu,na čierno aaa az tak ze sa na tom hanbím jazdiť.Vsetky riešenia/skúsenosti z tohto fóra som si prečítal,no nic mi nepomohlo.VIFko používam vzdy.Citelne sa zníži dymivost iba pri natankovani OMV prémiového paliva alebo po pridani cistiaceho aditíva texaco(názov si nespomeniem,ale je to to co používate).Po vyjazdeni nafty sa dymivost vráti.

Spotreba -> takze upozornim ze nemam 18 a rýchlej jazde sa mimo diaľnic vyhybam,takze argumenty ze ked jazdím ako blázon si nechajte.Mam naštudované kolko to auto má zrat a kupoval som ho s tým ze to tak aj bude...taaaakze,auto žerie viac,ako ukazuje palubak,mýli sa o 35-45%!!!Viem že BMW palubaky v týchto modeloch neboli podarene aleee asi nikomu neukazuje az taký výkyv,ci?Takze nebudem opisovať kde jazdím a kolko,myslim ze jedna trasa ktorú dám ako príklad Vám objasni ze to nieje len môj pocit...trasa 900km,iba diaľnica,v noci,tempomat na 115,pred týždňom,skutočná spotreba 8!!!Pneumatiky nahustene,obe termostaty vymenene,cestoval som sam s dvoma kuframi!!!

Nieco rozumne kde moze byt problém?pripadne niekto šikovný z východu ?

Za každú odpovede ďakujem!!!

F!0d0r
Kraj: Zahraničie

Re: Dymivost a vysoká spotreba

Nedeľa, 11. Mája 2014, 20:24

Zakladne veci ako filtre vymenene ? Diagnostika ako ? Tlaci turbo kolko ma ? Vykon v pohode ?

Vrabeccc
Autor témy

Nedeľa, 11. Mája 2014, 20:39

F!0d0r napísal:
Zakladne veci ako filtre vymenene ? Diagnostika ako ? Tlaci turbo kolko ma ? Vykon v pohode ?

Diagnostika ...hodnoty presne ti nepoviem ale povedali mi ze auto je v poho.Tlak turba tiez,iba hlasno pyska ked je chladno prvý kilometer az dva .Vykon som zabudol spomenúť...ano auto ťahá tak ako má,bez vypadkov výkonu.Taha od spodu do cca4000 rovnomerne.

Aaa k filtrom a oleji.
Týmto by som chcel upozorniť na bazár eurowagen v Nitre.Auto som odtiaľ kúpil.Tvrdili mi ze všetky filtre a olej su vymenene.Po najazdení 7000km od kúpi som vymenil tieto veci kedže som mal tento problem.Olej vyšiel totálny sajrajt!!!garantujem Vám ze tak prepaleny olej ste este nevideli.Filtre to iste,všetky!!!Boli totálne čierne s cca 2-4mm nanosmi/machom(vzduchové myslim).Co z toho vyplýva k tomuto bazaru asi nemusím písať

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 11. Mája 2014, 22:46

a co vaha vzduchu? dymi aj ked ides konstantne alebo iba ked pridas?

Vrabeccc
Autor témy

Pondelok, 12. Mája 2014, 05:24

PeqpeK napísal:
a co vaha vzduchu? dymi aj ked ides konstantne alebo iba ked pridas?

Nie dymi len ked dám plyn na podlahu,je jedno aky prevodový stupeň je zaradeny a jedno pri akej rýchlosti :/

Este ked mám tu možnosť tak opäť spravím reklamu bazaru eurowagen v Nitre .
Panko ma tiez neoboznamil že auto ma dorobenu ochranu proti zlodejom.Tzn.v skrinke pri vodičovi na lavo je klucik(niečo ako USB kľúč),ten mi samovolne vypadol,auto zdochlo a ende.Po pretoceni kľúča nereagovali kontrolky ani starter.Z fóra som vycital že by to mohla byt "spinacka".
Záver:odtah 150€,originál diel ktorý sa neda vrátiť 70€,servisak 100€(strávil som s ním 2 noci v garáži)Po nájdeni "kľúča" a strceni do dierky "problem"vyrieseny.Nevedeli sme ci sa smiať ci plakať...

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 12. Mája 2014, 06:18

Odlucovac oleja ?!

Vrabeccc
Autor témy

Pondelok, 12. Mája 2014, 06:32

csuka530d napísal:
Odlucovac oleja ?!

To jedine nemám vymenene aleee pred pred predchádzajúci majitel(tuto z fóra)ho menil cca 40tis.km dozadu.On nemal preco klamat nakolko to auto vtedy este nepredaval ked pisal tento prispevok...čiže žiada sa mu aleee az take brutálne by to bolo?moc tomu neverím,každopádne ho vymenim pri prvej možnej príležitosti.Pri výmene oleja teraz som na to fakt zabudol... :-/

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Pondelok, 12. Mája 2014, 08:46

Vrabeccc napísal:

To jedine nemám vymenene aleee pred pred predchádzajúci majitel(tuto z fóra)ho menil cca 40tis.km dozadu.On nemal preco klamat nakolko to auto vtedy este nepredaval ked pisal tento prispevok...čiže žiada sa mu aleee az take brutálne by to bolo?moc tomu neverím,každopádne ho vymenim pri prvej možnej príležitosti.Pri výmene oleja teraz som na to fakt zabudol... :-/

Pokiaľ je bezúdržbový tak to Ťa trápiť nemusí.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 12. Mája 2014, 09:44

...co trysky? ak stia, tak toto su normalne priznaky..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

1t0myq1
Auto: bmw 320d 110kw

Pondelok, 12. Mája 2014, 10:44

Ja mam e46 9/2003 automat a spotreba 5,6litra normalnou jazdou, šetrnou/po dialnici 4,5-4,8l :) ked sa mozem opytat kde si bol na diagnostike? Večšina servisou ma lacne tzv ,,všeobecne" diagnostiki kde ti vela veci nezistia :) aa podla toho čo pišes to bude bud vaha vzduchu/trysky/vstrekovacie čerpadlo... ?
A este jedna otazočka : nebolo auto chipovane?? Ked ano tak kde kto ho chipoval?

Vrabeccc
Autor témy

Pondelok, 12. Mája 2014, 11:56

1t0myq1 napísal:
Ja mam e46 9/2003 automat a spotreba 5,6litra normalnou jazdou, šetrnou/po dialnici 4,5-4,8l :) ked sa mozem opytat kde si bol na diagnostike? Večšina servisou ma lacne tzv ,,všeobecne" diagnostiki kde ti vela veci nezistia :) aa podla toho čo pišes to bude bud vaha vzduchu/trysky/vstrekovacie čerpadlo... ?
A este jedna otazočka : nebolo auto chipovane?? Ked ano tak kde kto ho chipoval?

Presne s takouto spotrebou som ratal ked som auto kupoval,tolko cca mi ukazuje aj palubak,no skutocnost je uplne niekde inde...Mno diagnostika bola u kamosa...ako vravíš asi nic moc.
Chip to ASI nema,neviem...
Pozerám že si z KE,vies pomôcť nájsť chybu u teba v garáži,dielni?Momentalne som odcestovany,cca o mesiac sa vrátim..Pripadne sa ozvite kto ma dielnu a vie pomôcť...

Vrabeccc
Autor témy

Pondelok, 12. Mája 2014, 11:59

Lewelboss napísal:
...co trysky? ak stia, tak toto su normalne priznaky..

Auto ťah ma,a zhorsovalo by sa to.Je to konstantne od kúpy,t.j.cca 13tis.km

PeqpeK

Pondelok, 12. Mája 2014, 22:18

1t0myq1 napísal:

tuto spotrebu si ratal na celu nadrz, ci to to ukazuje palubak?

Vrabeccc
Autor témy

Utorok, 13. Mája 2014, 05:16

PeqpeK napísal:
tuto spotrebu si ratal na celu nadrz, ci to to ukazuje palubak?

Na začiatku príspevku som písal ako to je so spotrebou,je to realna(plná-plná)

PeqpeK

Utorok, 13. Mája 2014, 07:17

Vrabeccc napísal:

Na začiatku príspevku som písal ako to je so spotrebou,je to realna(plná-plná)

to bola otazka pre 1t0myq1, ktory jazdi s e46 automataom pod 5l :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných