... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
eddy159 napísal:mam k tomu kopec materialov ak chces poslem ti to mailom. Je tam aj oprava riadiacej jednotky. Je to len vymena tranzistora.
luky2208 napísal:A po vymene toho tranzistora nebude treba nanovo zmazať RJ na stolici ?
luky2208 napísal:Pokial si zo školenia dobre pametám tak ako nahle sa RJ alebo jej časť odpojí od zbytku čerpadla treba to dať opeť na stolicu lebo už RJ nebude fungovať.
luky2208 napísal:A dalšia otázka znie: opravia ti čerpadlo po mechanickej stranke ak im povieš že RJ si opravíš sam.![]()
alfi666 napísal:Aha jasne.. potom viem ocom hovoris... ale myslim, ze toto nehrozi - staci aby si rozoberajuca osoba dala pozorurcite sa to da rozobrat bez toho aby si to prerusil
luky2208 napísal:To video je podla všetkeho o tom že zla RJ za dá dole a da sa tam nová šistá a čerpadlo šlape dalej.Aspon ja som to tak pochopil.
Okura napsal:
právě je to na repas,
ono tím fetem opravíš dusledek, ale ne příčinu.
Ten FET odejde díky mechanickému poškození čerpadla - přidíraní
Joe napsal:
toto je prave najrozsirenejsi omyl. pridiera sa presuvnik predvstreku, konkretne na VP44 (rotacka), na VP29, kvoli odlisnej konstrukcii sa nepridiera-radove cerpadlo pocas behu presuvnikom jemne trasie, preto sa nepridrie. ovladanie predvstreku ma na starosti druhy koncak, ktory neodchadza, jeho prudove zatazenie je v spicke max 2 A.
ak je pridrety presuvnik, pumpa nekoriguje korektne predvstrek, v pumpe sa ulozi chyba 57. iba vo vymimocnych pripadoch, ak sa kusne presuvnik v krajnej polohe, nejde motor natocit.
koncak davkovacieho ventilu odide kvoli konstrukcnej chybe, pretoze vedenia k nemu a samotne naviazanie kremikoveho cipu k podlozke su prudovo poddimenzovane.
odpalenie koncaku mozu urychlit dve veci:
1.) spina v nafte, kedy pripcha davkovaci ventil nejaka smet, a elektronika sa to snazi ukorigovat
2.) vypadok dodavky paliva, najcastejsie kvoli popraskanym prepadovym hadiciam (oplacka a koncernova smrt - prepady su zaustene priamo do hlavneho palivoveho vedenia). vtedy chyti pumpa vzduch a elektronika nie je chladena cerstvou naftou zospodu komory. ak vtedy sofer startuje doblba s praznou komorou, spolahlivo koncak odpali.