Streda, 19. Júna 2024, 20:54
Takže zdelil som po usnulom otcovi Bmw e46 330XD 2001 135kw... chcel by som dopriať autíčku starostlivosť.. zo začiatku som nemal tušenie čo a ako , trochu som zanedbal servis, prakticky všetko a ľutujem toho. Už som sa prebudil zo sna a zistil že je to skvelé autíčko. Začal som investovať niečo málo do toho. Začalo to tým že mi vytiekla klíma a v servise mi zistili že mám prasknutú nádobu a nefunkčný ventilátor chladenia...komplet výmena (800e)...Následne mi svetlá začali blikať náhodne, takže šli na výmenu predné svetlomety (450e). Pokračovalo to škrípaním všetkým kolies, vyriešilo sa to výmenou všetkých ložísk, čapov, ramien (500e).... prvýkrát za 4 roky STK som neprešiel kvôli prasknutým brzdovým hadičkám. Boli vymenené, prešiel som.(350e)...
Kúpil som si nové zimné pneu.. no po jednej zime vypadali ako sliky, celý čas som mal volant trochu napravo.. zistil som že všetky zadné silentbloky sú na kompletku.. (300e)... Následne mi pri akcelerácií začalo neskutočne hlasno búchať zo stredu auta.. dal som výmenu hardy a ložiska kardanu.....(150e) . odvtedy mi neskutočne hlasne duní zo stredu auta.... a teraz aktualne...Pretrhol sa remen ... trochu mi odtieklo zo serva, všetko sa ale napravilo,opravilo... uvolnili sa sroby na naftových trubkach paliva, utiahlo sa to... mam obavy z toho ked pozriem z lava na blok motora pod umelinou, je to tam cele zasrate od oleja, no unik oleja nemam, stale mam na ryske za rovnako...motor klepe krasne rovnako ako predtym... ked startujem tak piskne remen a ked vypnem motor takisto silno piskne....trochu mam tenke platnicky brzd no uz mam objednane nove... na jednom strmeni mam tak jemne zosunutu gumicku, ale brzdim v pohode...Od differa mi ide taky zvuk pri 70-90 az 110-130 ako keby cvirikali vtaky. Hrdza mi papka spodok zadneho kufra a podbehy... Chcem sa fakt postarat o auticko len neviem co by som este mal skontrolovat alebo si davat pozor...Za chvilku bude mat panko 400 tisic... :) Dakujem za vsetky rady...