... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Rosaldo7
Autor témy
Auto: BMW 530DA Touring
Kraj: Bratislavský

E39 Touring - zatekanie do kufra

Štvrtok, 18. Októbra 2012, 21:33

Ahojte.

Na začiatok len spomeniem, že som hľadal, ale neúspešne...
Chcel by som vyriešiť môj problém. V intenzívnych dažďoch sa mi pár krát stalo, že som si našiel v kufri, konkrétne na zasúvacom plate mláku, že by tam kľudne aj rybka akváriová prežila. Bolo to natečené viacej na pravej strane tej rolety... Z tohto usudzujem, že to ide z hora, ale odkiaľ, prečo...? Stalo sa mi to, keď auto stálo. Za jazdy ešte nie ...

Ďakujem za postrehy, skúsenosti a rady ak sa už niekto s týmto problémom stretol a dokázal ho vyriešiť :thumbup:

perfe11
Auto: 520i touring 1998

Re: E39 Touring - zatekanie do kufra

Štvrtok, 18. Októbra 2012, 22:06

Ide ti to okolo tretieho brzdoveho svetla.
Treba vysrubit svetlo(dve srubky krizove pod zaslepkami) pozriet tesnenie precistit mozno trocha namazat a dobre poskladat ten kabel co ide do svetla, aby sa ti nedostal pod tesnenie ked budes srubit naspet to svetlo.

Rosaldo7
Autor témy

Štvrtok, 18. Októbra 2012, 22:18

perfe11 napísal:
Ide ti to okolo tretieho brzdoveho svetla.
Treba vysrubit svetlo(dve srubky krizove pod zaslepkami) pozriet tesnenie precistit mozno trocha namazat a dobre poskladat ten kabel co ide do svetla, aby sa ti nedostal pod tesnenie ked budes srubit naspet to svetlo.

okolo tretieho svetla?? Tomu nerozumiem. Odkiaľ sa tam dostane voda? Mimochodom som to svetlo mal už rozobraté, lebo som ho čistil od prachu... ale zatieklo mi tam už aj pred tým, ako som ho čistil ...

Rosaldo7
Autor témy

Piatok, 19. Októbra 2012, 11:59

V každom prípade Ti ďakujem za tip perfe11. Ja sa na to svetlo dnes ešte pozriem ...

Náhodou niekto iný s nejakou ďalšou alternatívou vyriešenia??Bolo by fajn, lebo mám na to tento víkend a je aj príjemné počasie 8)

Užívateľov profilový obrázok
Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Piatok, 19. Októbra 2012, 16:56

Nemusíš hladať inú možnosť,ide to okolo 3-tieho brzdového.Tiež som to riešil.Trocha univerzálneho silikónu a mám peknú,suchú roletku :wink:
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Rosaldo7
Autor témy

Sobota, 20. Októbra 2012, 09:45

Rudo ZM napísal:
Nemusíš hladať inú možnosť,ide to okolo 3-tieho brzdového.Tiež som to riešil.Trocha univerzálneho silikónu a mám peknú,suchú roletku :wink:

To by som fakt nečakal, že odtiaľ. Ďakujem aj Tebe Rudo. Silikónom si to utesnil po celom obvode toho svetla, alebo iba na tej vrchnej časti?

Dík.

Užívateľov profilový obrázok
Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Sobota, 20. Októbra 2012, 11:00

Nadrbal som ho všade kam sa dalo :mrgreen: Ale nie,teraz vážne.Dal som ho hlavne okolo šróbov,lebo tade to išlo najviac.Len pre istotu som dal aj okolo celého svetla,lebo trocha tieklo aj do svetla a plošák s diódami bol trochu zatečený.Daj dole svetlo a uvidíš kade to ide.Voda tam zanecháva stopy a podla toho zbadáš kde všade treba dať silikón.Popozeraj pre istotu aj okolie svetla,sú tam nejaké krytky aj ostrekovač zadného skla.Do ostrekovača vedie hadička cez plastové kolienka a ja som mal jedno prasknuté a tade mi tlačilo vodu k svetlu.Tak som kolienko vyhodil preč a je pokoj(hadička sa dá nastrčiť priamo na ostrekovač)....
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných