... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Buxo
Autor témy

E39 - 525 TDS r.v 97,po vymene palivo. filtra strata vykonu

Utorok, 2. Marca 2010, 18:17

Caute,
chcem sa opytat, menil som palivovy filter a zabudol som do noveho naliat naftu, a zavzdusnilo mi vstreky, po paar startoch sa uz chytil a zdanlivo to slo ok, ale ked som s nim siel po ceste, akosy nemal tah... moze byt ze je zly filter (zn. Filtron) ?? alebo odchadza cerpadlo v nadrzi ?? - ono by malo byt len sprievodne, ci ??
E39

Užívateľov profilový obrázok
chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Re: E39 - 525 TDS r.v 97,po vymene palivo. filtra strata vykonu

Utorok, 2. Marca 2010, 19:29

Buxo napísal:
Caute,
chcem sa opytat, menil som palivovy filter a zabudol som do noveho naliat naftu, a zavzdusnilo mi vstreky, po paar startoch sa uz chytil a zdanlivo to slo ok, ale ked som s nim siel po ceste, akosy nemal tah... moze byt ze je zly filter (zn. Filtron) ?? alebo odchadza cerpadlo v nadrzi ?? - ono by malo byt len sprievodne, ci ??

mne pred par tyzdnami klaklo cerpadlo v nadrzi, a za jazdy som stracal vykon, az mi to kaplo uplne za jazdy, a asi den predtym som uz citim mensi vykon
ak si menil filter kôli tomu, ze ti auto stratilo tah a po vymene filtra ziaden rozdiel, tak kludne to moze byt aj zle to cerpadlo, a aj horsie startovanie spôsobuje tiez to cerpadlo v nadrzi
a ked zavdzusnis vstrekovacie cerpadlo je to problem nastartovat, ale ked uz motor chyti tak by zrejme nemal byt problem uz vo vzduchu v systeme, takze by to nemalo ovplivnovat jazdu :-k
ak ti odchadza to cerpadlo, co mozez zistit aj zmenou hluku ktory vydava, popripade ked zhodis hadicu pred filtrom a zastartujes a pozres si prietok, ak to je uz bieda(prietok slaby) tak je cerpadlo na odchode, odporucam si nachystat nove(zanovne) a mat ho pri sebe v aute, problem to nejak vymenit nieje, krizovy, plochy srobovak, kladivo, a nejake nahradne eskapasky, tie najmensie, kedze su tam jednorazove
vymena je tak na 15-30min, zalezi podla zrucnosti :wink:
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

Buxo
Autor témy

Utorok, 2. Marca 2010, 20:16

Tak predtym som nebadal stratu vykonu (mam ho velmi kratko), iba som vymenil filter...

Potom ako to nechcelo chytat (vlastne stale chytilo, ale hned po 5 sek zdochlo) tak som skusal odpajat aj tu hadicku este pred filtrom ze ci tlaci.. a slo.. len neviem akou silou by malo tlacit.. takze podla sily prietoku neviem urcit ci je to v pohode, alebo slabe..
Mozno treba este par krat nastartovat a cosi pojazdit aby sa to uplne odvzdusnilo.. bud, alebo odchadza palivove cerpadlo v nadrzi. (neviete coto stoji ?? new alebo pouzite)

vymenit cerpadlo neni problem.. uz som menil na predchadzajucej E39, 528i..
E39

Užívateľov profilový obrázok
chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 2. Marca 2010, 20:47

no ja som dal za moje pouzivane 30 eciek, nove to stoji okolo 120eciek samizda v bmw
a mozes to odvzdusnit tak ze popovolujes postupne jeden vstrek po druhom, mohlo by to pomoct, samozrejme pri startovani
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

nrtm
Auto: firemne
Kraj: Nitriansky

Utorok, 2. Marca 2010, 21:05

To cerpadlo by malo tlacit takou silou, ze ked odpojis hadicku pred filtrom a nastartujes, nemal by si vladat udrzat upchatu hadicku. Aj mne tlacilo to stare, ale asi slabo, lebo my to zdochynalo, niekedy po kilometry a niekedy po 20 kilometroch. Po vymene vsetko OK. A ja som dal za nove cerpadlo 50 eciek, je tu o tom uz pisane.

Buxo
Autor témy

Re: E39 - 525 TDS r.v 97,po vymene palivo. filtra strata vyk

Streda, 3. Marca 2010, 10:59

tak radili mi aby som pozrel este sitko v nadrzi, bolo strasne znecistene:

Avsak po dokladnom vycisteny, problemy pretrvavaju nemam vykon (zaradim dvojku pedal dam na podlahu a pomalicky sa rozbieha, az ked dosiahne 3000 ot.. tak zacne tahat :(((, )
Nic som s autom nerobil, len som menil palivovy filter a nastali problemy :((

Zial, tak to vyzera ze aj nadrz je znecistena, ma niekto skusenost s jej cistenim ?? ako na to ?
Prílohy
DSCN4890.JPG
E39

Buxo
Autor témy

Re: E39 - 525 TDS r.v 97,po vymene palivo. filtra strata vyk

Streda, 3. Marca 2010, 14:58

Takze zavada na strate vykonu VYRIESENA !!

Omylom som prepojil jednu hadicku tam kde som asi nemal, po odpojeni auto ide normalne, bohuziat netusim naco tam je..

cerpadlo funguje spravne a aby som uviedol na spravnu mieru ten tlak (ked chcete zistit lajicky ci spravne tlaci cerpadlo v nadrzi)

U 525 TDS !! - je v nadrzi jedno pomocne (doprovodne) cerpadlo ktore tlaci o sile 0,5 BAR takze ked odpojite hadicku pred palivovym filtrom a otocite kluc do 2 polohy mala by tiect nafta asi tak 1 az 2 cm od konca hadicky (ziadny velky prud !!)
E39

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných