... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Autor témy
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Ulozenie tlmicov e39 + divny zvuk od prednych kolies

Piatok, 3. Októbra 2008, 08:07

Uz dlhsiu dobu mi nieco mlati z prednej napravy, hlavne pri prejazde mensich nerovnosti. Myslel som ze nejake silentbloky / ramena, ale ked som zdvihol auto, tak nic som nenasiel, dokonca aj mechanik mi to kukol a povedal ze tam nie je nic zle. Myslim ze by to mohlo byt najskor ulozenie tlmicov. Robili ste to uz niekto, aka narocna je vymena? Dokonca niekedy ked jazdim s otvorenym oknom, tak pri prejazde nerovnostami ako keby aj nieco "zapiskalo" alebo zaskripalo. Taky velmi kratky zvuk...

Dalsia vec je ze ked mam pocas jazdy vytocene kola na jednu alebo druhu stranu, pocut z vonku pravidelne jemne "cinkanie" v rytme rychlosti otacania kolesa... Ak tocim vlavo, je to z pravej strany a ked tocim vpravo, tak z lava.... Je to pocut len cez otvorene okno. Mal som auto zdvihnute uz 3x a kukal co by tam mohlo byt, ale som z toho vol, nic som nikdy nenasiel, pri zdvihnutom aute to totiz nerobi..... Nic tam nezavadza, nic sa nedotyka kola, nic tam neni.......... nemozem nato prist..... Myslim ze mi to robi uz odkedy mam auto.....

starML
Kraj: Zahraničie

.. stále kvoká, stále kvoká

Piatok, 3. Októbra 2008, 09:05

Ahoj, mám 530dA. Já to taky slyším z pravé strany, kdy jsou otevřená okna. Už jsem to zkoušel na panelové silnici před fabrikou, kamarád stál venku a já jezdil okolo a potom jsme se vyměnili. Měl jsem to na kanále, na zvedáku a nakonec jsem s tím byl v BMW. Ono to totiž chrastí jen při jízdě a když je to "studené". Jak se to zahřeje, tak už to nechrastí, nebo to není tak patrné. Když ani v BMW na nic nepřišli, tak jsem s tím technikem (říkal, že jen upravil polohu držáku výfuku pod převodovkou) jel na zkušení jízdu na kostky a nezahrkalo nic. Tak si říkám dobrý a druhý den ráno jedu do fabriky a cvak-cvak. Moje poslední doměnka je uvolněný vnitřek katalyzátoru, jenže ten díl stojí 1.000,-Euro.

Další náměty, které jsem tu četl jsou :
- taky mi to chrastilo, dal jsem stříknout př. nárazník, po zpětné montáži OK
- silentblok motoru, ale na první pohled nebylo poškození patrné

Poslední šance je jít na STK nebo na test tlumičů, kde mají takové vytřásadlo. Takže taky čekám, na co ještě někdo přijde.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Piatok, 3. Októbra 2008, 11:04

Tyčky riadenia či riadenie nemajú vôľu?

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

airbone
Autor témy

Piatok, 3. Októbra 2008, 11:15

LuCKy napísal:
Tyčky riadenia či riadenie nemajú vôľu?

LuCKy

Praveze nie, vsetko odspodu som kukol a kukali to aj dvaja mechanici a tvrdili mi, ze tam neni nic zle.... Ten moj prvy problem bude asi to ulozenie tlmicov, robil to uz niekto, je to narocne???

pysta

Piatok, 3. Októbra 2008, 11:42

Ja som vymenil vsetko a robi to dalej :-) Momentalne vychadzam z hrdzavych ochrannych deflektorov na kotucoch, a po zaklopkani na ne je to 99%
Vymena hornych ulozeni nieje problem, len musi ist tlmic von

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Piatok, 3. Októbra 2008, 11:45

pysta napísal:
... Momentalne vychadzam z hrdzavych ochrannych deflektorov na kotucoch, a po zaklopkani na ne je to 99% ...

Čo sa týka toho druhého problému, tak to ja dosť pravdepodobné, niečo také som mal aj na E36.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

pysta

Piatok, 3. Októbra 2008, 11:49

Inac taky maly hint ohladne servisakov a STK ... v 3 servisoch a na STK mi po pol hodine natahovania kolies povedali nech nefetujem, ze tam nikde vole niesu. Kedze volant hovoril nieco ine, ramena isli vsetky nove, a capy boli napriek vsetkemu na sracku.
Takze ak uz to na zdvihaku ma nejaku volu, tak je to na kasu. A naopak, to ze v servise nevidia volu, neznamena ze tam nieje...

airbone
Autor témy

Piatok, 3. Októbra 2008, 21:26

pysta napísal:
Inac taky maly hint ohladne servisakov a STK ... v 3 servisoch a na STK mi po pol hodine natahovania kolies povedali nech nefetujem, ze tam nikde vole niesu. Kedze volant hovoril nieco ine, ramena isli vsetky nove, a capy boli napriek vsetkemu na sracku.
Takze ak uz to na zdvihaku ma nejaku volu, tak je to na kasu. A naopak, to ze v servise nevidia volu, neznamena ze tam nieje...

Hm, tak skusim na zaciatok vymenit tie ulozenia. Dnes som ich objednal, tak hadam v utorok by to malo dorazit. Potom budem patrat dalej.

mathesss
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 12. Októbra 2008, 17:47

a homokynetické kĺby máš v akom stave??
BMW F01 730xd
EX.:BMW E65 730d
EX.:BMW E39 528i

mifoso
Auto: 530d Touring 2002
Kraj: Trenčiansky

Re: Ulozenie tlmicov e39 + divny zvuk od prednych kolies

Utorok, 13. Júla 2010, 21:24

airbone napísal:
Uz dlhsiu dobu mi nieco mlati z prednej napravy, hlavne pri prejazde mensich nerovnosti. Myslel som ze nejake silentbloky / ramena, ale ked som zdvihol auto, tak nic som nenasiel, dokonca aj mechanik mi to kukol a povedal ze tam nie je nic zle. Myslim ze by to mohlo byt najskor ulozenie tlmicov. Robili ste to uz niekto, aka narocna je vymena? Dokonca niekedy ked jazdim s otvorenym oknom, tak pri prejazde nerovnostami ako keby aj nieco "zapiskalo" alebo zaskripalo. Taky velmi kratky zvuk...

Dalsia vec je ze ked mam pocas jazdy vytocene kola na jednu alebo druhu stranu, pocut z vonku pravidelne jemne "cinkanie" v rytme rychlosti otacania kolesa... Ak tocim vlavo, je to z pravej strany a ked tocim vpravo, tak z lava.... Je to pocut len cez otvorene okno. Mal som auto zdvihnute uz 3x a kukal co by tam mohlo byt, ale som z toho vol, nic som nikdy nenasiel, pri zdvihnutom aute to totiz nerobi..... Nic tam nezavadza, nic sa nedotyka kola, nic tam neni.......... nemozem nato prist..... Myslim ze mi to robi uz odkedy mam auto.....

Prisiel si na to, co bolo pricinou?

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Streda, 14. Júla 2010, 08:34

to cinkanie mam niekedy aj ja, je to ako keby som mal kamienok v gume a buchalo to o cestu..... teraz nedavno som mal problem, pri brzdeni to strasne triaslo a buchalo (mal som pocit ze bucha vyfuk o podlahu) ale pri nerovnostiach nic.... problem bol ze boli niektore sruby na naprave povolene, ine slabo dotiahnute.... ramena, tlmic, stabilizator... to vsetko som podotahoval

Momentalne je vsetko ok len este niekedy trochu trasie pri brzdeni ale ked slapnem prudsie a potom jemnejsie tak uz ne..... mam podozrenie, na piestik v strmeni, ze sa jeden zle vysuva (ak su dvojpiestikove, co by mali byt) lebo kotuce a dosky boli nedavno menene...

hakker
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

Streda, 14. Júla 2010, 20:14

ja mam tiez problem s tym buchanim prednej napravy...vymenil som uz komplet ramena capy proste vsetko...a stale ked sa prudsie rozbehnem mi tam nieco klepne ale to je take tupe a kej jazdim na nerovnostiach tak je t ostrasne tiez mam podozrenie ze to bude tlmic lebo som dal dolu koleso a bola tam tekutina takze predpokladam ze uz e najvyssi cas to pomenit
a asi aj to horne ulozenie tlmica bude v prdeli...
airbone co ta stalo to ulozenie

sharan933

Štvrtok, 15. Júla 2010, 08:23

na vymenu horneho ulozenia tlmica potrebujes len dobry stahovak na pruzinu,menil som to uz viackrat ,tiez riesim teraz tiez 530d ale tam to budu alebo tlmice alebo servo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných