Zdravím všetkých klubákov, týmto sa chcem svami podeliť o svoj príbeh o kúpe mojho prvého auta
Včera naobed sme sa s kamarátom vybrali pozrieť autá do BA, mal som ich viac vyhliadnutých, nechcel som zobrať prvé, čo nám padne pod ruky, ale Foxikova bola prvá na rade, sním sme boli už aj dohodnutý, tak sme sa stretli stretnutí na OMW pri Auparku. Foxika som počul prichádzať už asi z 2km, tak ma už samotný zvuk dosť uchvátil.. auto bolo vizuálne aj motoricky vo veľmi dobrom stave, vyleštené, nič neklepalo, radilo hladko, aj keď tuhšie, všetko tak ako má, s chybami ma Foxi oboznámil už dopredu, sám by ich odstránil no nemal nato dosť financií, tak mi prebehla v hlave myšlienka, že sa nato dám a chyby odstránim, vrazím do toho prachy a spravíme z toho cukrík ako sa na také auto patrí.. samotný predaj a skúšanie auta bolo dosť komické, nakoľko foxík rád jazdí s poloprázdnou nádržou, tak nám došiel benzín :))) ale auto sa mi tak zapáčilo, že som sa doň zalúbil a zobral by som ho asi aj s jedným kolesom keby som ho mal tlačiť domov :)))))
nakoniec sme si podali ruky , všetko sme spísali, podpísali, a ja som vyrazil na Foxikovom ex-aute domov.. pred autom som mal značný rešpekt, nakoľko je to moje prvé Bawo, cesty boli dosť zlé, tak som to moc nenaháňal, ale ten zvuk ma nútil tomu trošku popridávať, až dokým sa nestala ešte komickejšia vec (alebo skôr vec do plaču) čo bola jazda z BA do PD, cestovali sme až o 6tej večer, vonku -12°C, na dialnici z BA do TN všade hustá hmla, ja na aute bez hmloviek a ešte jedna perlička, zhruba po 90km na diaľnici pri Červeníku sa pravé predné koleso sfúklo tak, že sa auto naklonilo, s autom začalo mierne hádzať a bolo dosť neovladateľné, tak som museli dôjsť k pumpe na Červeníku, ktorá bola asi 8km, inde sa zastaviť nedalo, došli sme, guma bola už totálne out, samá bublina (mal som nervy ako sviňa, sice ma Foxik oboznámil s "chybou sfukujúcich sa gúm prednej nápravy," ale nebola rezerva, tak som hneď volal Foxikovi, nech nám donesie rezervu, Foxik neváhal, pohotovo nahodil letnú gumu na starý hliníkový BMW disk a dofrčal do hodiny na pumpu. Koleso sme vymenili, ľavé predné koleso sme dofúkali, pretože to sa už tiež pomaličky sfukovalo aspoň tak, aby som došiel do Prievidze.. s nervami som sadol do auta, ale akonáhle som zapol pásy a naštartoval, hnev ma prešiel.. ten zvuk mi ten hnev totálne vymazal z pamäti.. tak sme vyrazili ale s veľkou opatrnosťou, nakoľko naša "rezerva" bola letná, a bol to iný rozmer kolesa.. na dialnici konštantne okolo 1500 otáčok, viac ako 110 som radšej ani nešiel, aby som svojej novej láske neublížil, stav pneumatík sme pre istotu kontrolovali na každej dostupnej pumpe (pre prípad dofúkania na dojazd domov), a nakoniec sme okolo pol 10tej večer konečne dorazili do Prievidze, správa o kúpe sa rozšírila skôr, než som stihol dôjsť domov, tak mi hneď nato volali aj užívateľ Bazy a Inscene tu z fóra ohľadom auta, ja som bol aj napriek neočakávaným komplikáciam nadmierú štastný, rátal som stým, že do toho auta vrazim dosť eur, tak som hneď aj začal dnes ráno v pneuservise, pozreli predné gumy, povedali že sú už staré a nedoliehajú do ráfov, preto odtiaľ prefukujú, tak objednali nové, zajtra ráno ich idem obuť, nakoľko 18'' 235 nemali skladom, tak sme zatiaľ išli poskúšať jazdné vlastnosti

tieto jazdné vlastnosti odniesli predný m-paket nárazník
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
, (moja chyba, za ktorú som zaplatil, za chyby sa platí, no naoplátku mám pred autom odosť väčší rešpekt ) naštastie nič vážne, hmlovky tam neboli, tak sme pohotove vyrazili do Martina a kúpili sme druhý rovno aj s hmlovkami, dal som ho hneď známemu nastriekať a v pondelok to bude všetko hotové, toľko k aktuálnym udalostiam..
Najbližšie investície:
Kúpa 235 18'' páru predných zimných pneu (zajtra)
Kúpa letných pneu (keď sa začne trošku oteplovať)
Kúpa a výmena olejov a všetkých kvapalín v aute, výmena všetkých filtrov (budúci týždeň)
Kúpa a výmena brzd prednej a zadnej nápravy (budúci týždeň)
Kúpa a výmena Xenonov (terajšie sú Xenesis ) (najbližší mesiac-dva)
Oprava ručnej brzdy, brzdí už fakt letmo (čo najskôr)
Oprava Pixelov na palubáku a zmena jazyku z DE na SK (najbližší mesiac-dva)
Dám skontrolovať motor a vanos (prípadne kompletne pretesniť)
Kúpa a výmena oleja 10w60 castol na nejaký redší, asi 5w50 Mobil1 podľa odporúčaní (budúci týždeň)
Hmlovky (už kúpené, v pondelok sa namontujú spolu s nárazníkom)
M-kové pedále (najbližší mesiac-dva)
Samosvor (do budúcej zimy najneskôr, možno aj skôr, podľa ponuky)
Batéria (buď dobiť alebo novú, pretože pri prvej minúte jazdy ukazuje kontrolku brzd a ABS,
ktoré neskôr zmiznú, ako alternátor dobije batériu a všetko ide funguje tak, ako má)
+ ďalšie veci, čo budú treba, sa kúpia a vymenia..
Ak máte niekdo niečo z vecí čo zháňam za dobré ceny, píšte SS
A prajem radostné a ničím nerušené sviatky a štastný nový rok všetkým klubákom :))