Pondelok, 26. Januára 2015, 20:52
Poviem vam jedno, okrem dvoch tovarni v europe (taliani a rakusania) sa vsetky kotuce robia v cine.
Kamos co ma servis bmw mi hovoril ze pri ATE a inych podobnych znackach mava casto reklamacie atd. Ma aj nejake noname cinske, ktore su fakt brutalne lacne. Minule som prisiel menit brzdy a pytal sa ma ake chcem - povedal som mu ze zlaty stred - ani shit a nemusia byt ani najdrahsie ake su. Poradil mi nech vyskusam tie noname z ciny. Najprv som ho poslal kade lahsie, ale povedal mi o celej tejto politike s kotucami a co sa kde vyraba a ako dost detailov (bol ohladne nato aj na specialne skolenie). Upozornil ma ze ich vymenil na e60 uz asi na dvadsiatich autach a nikto sa nestazoval, naproti inym znackovym ako ate, trw, zimmerman atd atd. Nechcel som o tom ani pocut, ale nakoniec ma presvedcil nech vyskusam. Tie noname kotuce stali v nakupe okolo 50eur za kus (pre 545i) (predajna cena o nieco vyssia samozrejme). Ked dorazili, krabica cista, ziadny nadpsi len BRAKE DISC... :) Ale ked sme ich chytili a preskumali tak su uplna krasa :) Uz na nich jazdim asi 7000km a vsetko v najlepsom poriadku (dosky sa davali nejake znackove, uz nepamatam).
Chcem upozornit ze nepatrim medzi tych ktori by setrili kazdy gros na vsetkom a uz toboz nie na brzdach alebo nieco co s nimi suvisi, ale moj mechanik ma presvedcil nech si tieto kupim a ze budem spokojny a hlavne ze za nim urcite nebudem chodit na reklamaciu :)
V podstate on mi ich dal bez marze, takze mu mohlo byt jedno ci mi kupi kotuce za 50eur od dodavatela alebo za 350, nakolko na ziadnom by nemal ani cent :)
Takze tolko ku kotucom :) zatial bez problemov, uvidime co bude neskor, urcite dam vediet :)