Piatok, 9. Januára 2015, 23:59
Zdravým.
Našiel som príspevky na túto tému ale nikde som nenašiel či sa môže kolísať ten odber. Po uzamknutí auta mám odber 0.44A , po cca 15-20 minutách mi klesne na 11mA ale cca každých 10 sekúnd na sekundu vyskočí odber na 28-30 mA. alarm tam nemám. začal som sa tím zaoberať lebo po týždni napätie v baterke klesne po nabití z 12.8V na 12,3V a potom pri štartovaní keď mám kľúčik v polohe 2 mi niekedy len pri studenom štarte ostane svietiť kontrolka ASC, vtedy keď naštartujem tak nezhasne ani kontrolka motora a motor neide do otáčok, vtedy stačí vypnúť motor znovu naštartovať všetko ide normálne aj kontrolka motora zhasne po pár metroch a celý deň môžem aj 20 krát štartovať všetko je v poriadku. Diagnostika ukazovala chybu skrat v škrticej klapky. Už to dvakrát spravilo za posledné 2 týždne vždy ked baterka klesne pod 12,4V. alternátor dobíja 14,1V.
Otázka je čo môže spôsobovať ten chvíľkový zvíšený odber, respektívne či to môže vybíjať baterku či jednoducho kľakla baterka alebo chyba bude niekde okolo ASC.
E39, 520i , motor M52TU 110kw
Baterku mám EXIDE EXCEL 80Ah , 4 ročnú, pri nabíjaní všetky články rovnako plynujú a hustota po nabiťí rovnaká kúsok nad 30be, po nabiťí som nedal baterku do auta a po 24 hodinách mala 12,8V
Naposledy upravil/-a
aspenko v Sobota, 10. Januára 2015, 00:42, upravené celkom 1 krát.