... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Euronimos
Autor témy
Auto: BMW E90 318d (105kW)
Kraj: Prešovský

Prelomené káble v "husom krku"

Streda, 20. Augusta 2014, 20:08

Zdravím všetkých nadšencov BMW. Potreboval by som poradiť ohľadom kabeláže vo veku kufra. Jedná sa o BMW E46. Keďže auto je ročník 10/2004 a kufor sa používa, nečudujem sa tomu, že tie káble sa prelomia. Ale v poslednom čase sa to deje často. Chcel by som sa opýtať, či sa nedá niekde zohnať nový celý zväzok s gumeným tesnením (husí krk). Zatiaľ je moje hľadanie bezvýsledné. Privítam a budem vďačný za každú užitočnú a konštruktívnu radu.

StorM3
Kraj: Žilinský

Re: Prelomené káble v "husom krku"

Streda, 20. Augusta 2014, 23:04

Vidim ze to je dalsia choroba E46, mne sa tam uz odcvakli kable pre spiatockove svetlo.

Euronimos
Autor témy
Auto: BMW E90 318d (105kW)
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 21. Augusta 2014, 17:50

Mne ako prvé nešiel otvoriť kufor ani cez madlo ani diaľkovým. Iba kľúčom priamo v zámku. Navyše svietilo na displayi ako keď je otvorený veko kufra. V "husom krku" prelomený hnedý drôt. Ako druhé lišta na veku kufra, nefungoval spínač pri otváraní rukou a osvetlenie ŠPZ. V "husom krku" prelomený svetlo modrý drôt. Aspoň myslím, že to bolo tej farby. Pár týždňov dozadu nesvietilo ľavé svetlo spiatočky. V "husom krku" prelomený žlto-modrý drôt. Pred dvoma dňami sa rozsvietila kontrolka pravého zadného svetla. Po niekoľkých sekundách zhasla. Urobilo to pri každom štartovaní. Určite to bude v "husom krku" prelomený, pretože presne tak to začalo ešte skôr ako problém, ktorý som opísal v prvom riadku. A kurva neviem prečo ten "husí krk" je ešte stále používaný aj v E90 či F30.

msakac33

Štvrtok, 21. Augusta 2014, 17:56

a kde je problem to za par drobnych prekablovat? akurat to nespajaj v tej prechodke ale mimo nej, niekde vo veku kufra :thumbup:
inak pojem "husi krk" pocujem za svoju dlhorocnu prax s autami prvykrat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vzdy sa to volalo "prechodka", ci uz v BA, KE alebo na ciganskej stvrti :-k :-k

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 21. Augusta 2014, 22:54

Aj v TT pouzivame roky slovo husi krk,aj od 50 rocnych mechanikov som vzdy pocul iba "vymen tie kable v tom husom krku".....aj v elektroinstalacii sa pouziva toto slovne spojenie..:)))ale to len tak na okraj....

Slovo "prechodka" sa pouziva ak je prechod medzi dvomi pevnymi castami karoserie prepojeny priestor gumenou zatkou z otvormi....

Ak je vedenie medzi pevnou s pohyblivou castou,tak sa pouziva slovne spojenie "husi krk"(ale netvrdim ze niekto nepouziva slovo prechodka).....aj kamarat google najde pod pojmom husi krk plastove a gumene....vid obrazok...:)))))

Msakac neber to osobne ale niekedy mi pripadas ako ucitel slovenskeho jazyka,nie ako mechanik.....nic v zlom samozrejme.....

Ale k veci.....da sa povedat ze pouzivanie husieho krku je v automobilizme asi najlepsie co sa tyka vedenia kablov od pohyblivych castiach,kufre,dvere atd....Tie nepodarky co vymysleli napr v E61 kombi,ze to ide v pantoch,tak to bol inzinier asi najebany......

Co sa tyka lamania kablov,tak problem s tym maju najviac auta co parkuju v zime vonku a casto pouzivaju kufor.....tie kable sa proste stuhnute po rokoch polamu a pri tych priemeroch 0,5mm sa ani nieje co divit.....vymeni za nove ako pise msakac a mas vystarane na 10rokov...:))))tak 2x mesacne to mame na placi...:))))
Prílohy
image.jpg
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

kubko45
Auto: Bmw E46 320ci

Piatok, 22. Augusta 2014, 06:44

prechodka je nieco ako zmena materialu ocel - PE alebo podobne a to co pise simik je husi krk........

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Piatok, 22. Augusta 2014, 08:57

kubko45 napísal:
prechodka je nieco ako zmena materialu ocel - PE alebo podobne a to co pise simik je husi krk........

veď tuto najväčší odborník z klubu čo montuje poľské kradnuté diely počuje odborné veci vždy po prvý krát všakše? :smile:
Ako keď som niekomu napísal nech si vymení ten hnusný držiak EVČ a napísal som mu to slovami "vymeň si tu podznačku"
tak ma vysmial, že to počul prvý krát v živote a tak sa tomu nehovorí.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

kubko45

Piatok, 22. Augusta 2014, 13:24

ja ze nieco montujem ??? nedaj sa vysmiat
myslil ze to nebolo mne ci?

jkk
Auto: E91 330xd
Kraj: Bratislavský

Piatok, 22. Augusta 2014, 13:49

bolo to servisnemu guru msakac33, ktory sa vyzna do aut asi ako ja...a to som ho teraz fakt silno urazil :?
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

kubko45

Piatok, 22. Augusta 2014, 14:02

jasne ale v stavbarine prechodka znaci to co som napisal .........

fox1k
Auto: BMW

Piatok, 22. Augusta 2014, 14:21

husí krk vs. prechodka
Prílohy
dfdf.jpg
dfdf.jpg (16.05 KiB) 2204 zobrazení
fvdfd.jpg
fvdfd.jpg (49.95 KiB) 2204 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných