... všetko o BMW ...
Moderátori: b0ris, 100RM, BinKooL
TT-SIMIK napísal:Neexistuje ziadna priama umera,ani ze sa da napisat ze ktory motor, prevodovka vydrzi,ale dam sem par mojich osobnych poznatkov...mam pod palcom tak 30ks 7er s tych aut,najviac seka prevodovka na 750Li,ale tam bol nejaky problem pri 100 000km,niekto to vtedy riesil predomnou,neviem,prevodovka seka dost vyrazne....ale nie to som chcel,ale ked to spriemerujem tak horsie radia benziny, podla mna tie prevodovky viac trpia,kedze tocia o 3000 ot viac,ale urcite si nevyberaj auto podla toho....bolo tu toho napisaneho uz dost vela,ak si rozhodnut pre 7er,tak vobec nerozmyslaj nad tym co kedy klakne....musis mat € na servis....nieje az tak draha, nesmies kupit blbost....a hlavne kupovat z niekym kto sa vyzna...:))......musim vediet kolko jazdis,kde jazdis,kolko km prejazdis atd....u mojich aut priemer je ze sa viac kazia benziny z motorickej stranky,ale inak na benzin okrem spotrieb nepoviem krive slovo...ale pre mna je momentslne vyhodnejsi diesel.....2sedmy benzin plyn riesim stale dokola kde je problem z lpg.....750 a 745i.....
610tomas napísal:
Dakujem pekne za skoru odpoved. Ja najazdim tyzdenne okolo 2000 az 4000km. Potrebujem auto na prevoz ludi dialkovo ale aj auto do obchodu a len tak na volny cas. Je mi samozrejme jasne ze to nieje lacny spaz mat 7er ale myslim ze za ten luxus a pohodu za volantom sa skratka priplacat musi... Len tak orientacne cena repasu takej prevodovky?
jarol1 napísal:Hovori sa ze automaticke prevodovky v dieseloch odchadzaju skor, pretoze diesely maju vecsi krutiak a su sprevodovane inak ako benziny, tak aby pri nizsich otackach udrzali rovnaku rychlost ako benziny pri vyzsich. V prevodovke dieselu tak posobia vecsie sily nez do benzinu. 745d je na tom najhorsie. Velmi ale zalezi ako sa k tomu kto choval. Ja by som diesel kupoval jedine v manualu![]()
745i ma GA6HP26Z pre maximalny krutiak 440 Nm (motor ma 450 Nm), 760i ma GA6HP26Z pre maximalny krutiak 600 Nm (motor ma tiez 600 Nm). U dieselov myslim hodnota maximalneho krutiaceho momentu bezne prekracuje maximum prevodovky. V 760i je ta najsilnejsia prevodovka a nepasuje napr. do 750i.
Ak kupis 760i, budes mat problem potom zohnat nahradnu jazdenu. U 745i/750i a 730d by nemal byt problem. Opravy vychadzaju velmi draho, hlavne vymenis mechatronik, za 20-30tis km odide hydromenic alebo tam nieco praskne a cele to odide. Nechat opravovat prevodovku s nalietanymi 300tis km po castiach je otazne. Priprav si peniazky a znameho co bude lacno zhanat diely
Podla vsetkeho ma 745d najsilnejsiu prevodovku do 1000nm GA6HP32Z...takze nechapem preco by mala byt najhorsia:D