Štvrtok, 27. Februára 2014, 07:39
mám takýto problém a už som zúfalý aj ja, aj všetci mechanici v okolí.
niekedy, ale mám taký pocit že čoraz častejšie, sa ozýva také zvláštne škrkanie od stredového tunela, znie to ako rozsypané ložisko. So zvyšujúcimi otáčkami sa aj škrypot zrýchluje. K tomu všetkému sa občas ozve silná rana od zadnej nápravy. Cestujúci vzadu vravia, že cítia ranu do sedačky (zadná ľavá). Nedeje sa to vždy, ale mám pocit že čoraz častejšie.
veci ktoré som už vymenil: všetky tlmiče + pružiny + uloženia tlmičov, hardy spojku, stropné ložisko(na kardane aj s uložením), tyčky stabilizátora zadné, komplet náprava predná, všetky brzdy (kotúče, platničky, komplet repas prasiat), bakne a celé mechanizmy ručnej brzdy, silentblok na diferáku...
veci ktoré sa kontrolovali: olej v diferáku, opticky homokinetické kĺby a poloosi, zadná náprava + nápravnica, silentbloky na diferáku....
napadá Vás ešte niečo čo by to mohlo byť? lebo ja som už naozaj v koncoch.
a pre úplnosť jedná sa o 328i 1998
edit: deje sa to aj pri akcelerácii, aj pri brzdení, aj pri plynulej jazde na tempomat, aj na rovnej ceste, aj v zákrutách
takisto to robí aj zo zaradenou rýchlosťou, aj s vytlačenou spojkou a aj so zaradeným neutrálom
Naposledy upravil/-a
SnipE_88 v Štvrtok, 27. Februára 2014, 10:36, upravené celkom 5 krát.
Moje auta:
E46 328i M52 farngruen metalic
E46 330i M54 cosmosschwartz ex
Z3 1.9i M44 hellrot
E46 316i N42 titansilber ex
E39 523iA M52
E46 318ci M43
E36 316i compact ex
E46 318i M43 ex
E34 535i M30 diamantschwartz
Mitsubishi pajero
Chevrolet TrailBlazer 4.2