... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Lil_Ego
Autor témy
Auto: Hrdzavý kýbeľ
Kraj: Žilinský

E46 330i predne brzdy prosim o radu-poprosim ZMAZAT!!!

Utorok, 16. Apríla 2013, 09:57

Zdravim Vas klubaci nakolko planujem kupu novych kotucov a platni a neviem sa rozhodnut co by bolo dobre, chcel by som od Vas radu. Je lepsie kupit nejake power kotuce ako (brembo maxx, ate power disc) s normalnymi platnami (ate, brembo, textar, pagid) alebo kupit eriove kotuce (meyle, ate, bosch, zimmermann)s kvalitnejsimi platniami (ferodo, ate keramika). Chcem to skor na agresivne jazdenie nie na cestach, ale zas ani na okruh. Jednoducho aby mi po mesiaci kotuce nepovedali zbohom. Zaujima ma vydrz, krivenie, lamanie atd
DAKUJEM Vam vsetkym za postrehy 8)
Naposledy upravil/-a Lil_Ego v Sobota, 11. Mája 2013, 20:43, upravené celkom 2 krát.
LSD hrkalka

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: E46 330i predne brzdy

Utorok, 16. Apríla 2013, 21:22

ATE power disc s kramickými platnami by som ti ja osobne po velmi zlých skúsenostiach neodporučil

ja by som skúsil ZIMMERMAN niečo takéto http://www.dsauto.sk/product/sk/Brzdovy ... 3-Z4-286mm

Lil_Ego
Autor témy

Re: E46 330i predne brzdy

Utorok, 16. Apríla 2013, 22:01

Len co som pocul tak tie zimmermanni praskaju... A na akom aute si ich mal to je tiez otazne ... A len tolko na tomto klube je pomoc ludomm ktory nieco potrebuju a nie su znamy uplne nulova !!!!! Zamyslite sa nad sebou !!!
LSD hrkalka

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Kraj: Košický

Re: E46 330i predne brzdy prosim o radu

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 13:01

Som sa zamyslel a napadlo ma, ze si nepouzil funkciu HLADAT. Je tu toho az az...
Uz to ludi nebavi, pisat vkuse dookola to iste. Oleje, brzdy, oleje, brzdy ...
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 13:34

ja som mal na ex 325i kotuce a platnicky meyle. Strasny shit. Evidentne prebalene blato - tolko moja osobna skusenost.
Podla mna s ate, textar, jurid nic nepokazis

DobreBrzdy.sk
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 13:44

uz tu mame reklamu, takze mozem napisat aj ja :D

http://www.dobrebrzdy.sk

podla toho co pises, tak budu pre teba vhodne Black Diamond Performance kotuce aj platnicky, alebo EBC Brakes USR a platnicky Redstuff Ceramic. A tiez porozmyslaj nad vymenou aj zadnych platniciek (minimalne), pretoze pokial mas vzadu nieco obycajne, tak sa budu predne platnicky prilis rychlo minat.

Okruhovu jazdu zvladnu Black Diamond aj Redstuff, ale mozu sa extremne rychlo minat, zavisi tiez od vykonu a hmotnosti auta. Mne sa Redstuffy na Slovakia Ringu nepodarilo prehriat (1100kg, 150k), ale bolo vidiet ze po jednodnovej akcii boli o cca 2mm tensie platnicky.

martiner
Auto: BMW e46
Kraj: Košický

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 13:47

mam brembo max + platnicky brembo zaklad, ale uz by som ich znovu nekupil, zrejme to bude tym vyhotovenim, ale pri brzdeni mi to citelne vibruje (drazkovanie) a nekupil by som si ich len z toho dovodu, ze mi to vibrovanie proste vadi :?, presiel som uz na nich cca 20 000 km (poskakal som uz na brzdu vselijako 8-[ ) a nemaju absolutne ziadny iny problem, brzdia tutti frutti (uz zabranili kadejakym stretom) a pokrivene tiez nie su. Siel by som uz ale do nejakych inych a pri normalnom jazdeni, asi najskor do bezdrazkovych, nieco ako default brzdy

BinKooL
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 16:19

martiner napísal:
...zrejme to bude tym vyhotovenim, ale pri brzdeni mi to citelne vibruje (drazkovanie) a nekupil by som si ich len z toho dovodu, ze mi to vibrovanie proste vadi...

Sorry, ale ja ti neverim, resp. neverim, ze to drazkovanie ti robi vibracie. To by znamenalo, ze take brzdy skracuju zivotnost lozisk, silentov atd. a to kto by si za take prachy kupoval? [-( ked si kupis za desat korun brzdy z polska, tie po case vibrovat mozu, hlavne ak sa pokrutia z teplotnych extremov/rozdielov, ale Brembo, kvoli drazkam? Ked som zistoval co a ako, chcel som na svoju 330i prasknut m3 brzdy, niekto ale vravel, ze potrebujem 18'' disky - uz mam. Potom som sa ale na e46fanatics docital, ze tam je uplne ine uchytenie, kabelaz atd. tak som sa nato vy....pamatam si, ze odporucali nejaky brzdovy kit(dobre stoja mrte vela, alebo nejako zabezpecit, aby sa brzdy tolko neprehrievali, tym sa zaruci lepsi brzdy ucinok, hlavne v lete) ](*,) ](*,) ](*,)
Ja mam Automat a po hodine jazdeni v meste citim, ze to uz nebrzdi ako by malo, preto by som siel do drazkovych/dierovych, ktore by mali tu teplotu lepsie rozptylovat, takze si este raz kuknem ten thread o m3 brzdach a napisem co a ako...

btw, tak ako ti chalani vraveli, staci nebyt lenivy a najst, na klube ma ale sere, ze niekto si vyhlada, popyta sa, fakt uz nevie co a ako a aj tak mu nikto neporadi :bmwball:
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

DobreBrzdy.sk

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 17:08

BinKooL napísal:

Sorry, ale ja ti neverim, resp. neverim, ze to drazkovanie ti robi vibracie.

vec sa ma tak, ze tie "vibracie" od drazkovanych kotucov nie su ozajstne vibracie (a ak ano, tak by to robili aj hladke kotuce), ale aerodynamicky hluk. pocas bezneho brzdenia sa neprejavuje, pri ostrej jazde ci prudkom brzdeni zacnu hucat. niektore menej, niektore viac, zavisi od velkosti a hlbky drazky.

samotne drazkovane/vrtane kotuce nemusia pomoct k lepsiemu brzdeniu, podstatne su platnicky. Drazkovane/vrtane kotuce so seriovymi platnickami maju horsiu ucinnost nez hladke, pretoze v skutocnosti je mensia stycna plocha medzi kotucom a platnickou. Preto odporucame ku drazkovanym/vrtanym kotucom aj lepsie platnicky.

Lil_Ego
Autor témy

Piatok, 19. Apríla 2013, 11:13

CHalaniska ja uz som o tych brzdach pocital tolko tu na klube ze mam z toho akurat salat auto bude mat jemnejsiu upravu vykonu, ale zaroven ho budem pouzivat aj ako daily car a preto sa pytam co s tymi brzdami lebo kupit EBC red stuff platne nie je prbolem ale ked budem jazdit mesto aby to nemalo negativny vplyv na brzdenie tzn. slabsia ucinnost na zaciatku pokym nie su zahriate..... Ale stale aj tak neviem co tam dat ..... dost spekulujem nad tymi ATE ale dost som pocital ze sa krivili na E39nach lenze ja to budem mat na lahsom aute tak neviem zatial som rozhodnuty dat ferodo platnicky dopredu len aky kotuc netusim

A dakujem vsetkym ktory sa zapojili do diskusie a podali mi nove info velmo si to vazim dik....
LSD hrkalka

DobreBrzdy.sk

Piatok, 19. Apríla 2013, 13:46

Lil_Ego napísal:
auto bude mat jemnejsiu upravu vykonu, ale zaroven ho budem pouzivat aj ako daily car

kolko bude vazit auto po uprave, aky vykon bude mat? ale do 330i by osobne dal radsej redstuff ako greenstuff. pripadne Black Diamond Fast Road.

na lahkych autach (napr. fabia) je citit, ze to prve-druhe zabrzdenie s Redstuffmi v meste, v chladnom pocasi (minusove teploty) nie je ono, vtedy brzdia na urovni obycajnych platniciek. Ale to tretie zabrzdenie je uz v pohode.
na tazsich autach a vykonnejsich autach je ten nabeh na pracovnu teplotu rychlejsi, preto ich vyrobca doporucuje na 'luxury limo', typicky 5er, 7er a pod.

no a potom tu mame este Black Diamond Performance, anglickeho vyrobcu, ktora prisla na svet s lepsimi platnickami, Fast Road Predator, nizsou prasnostou peknych par rokov predtym, nez EBC ohlasilo s velkou pompou svoje Greenstuffy. No a vsetky tie ocenenia (MAX award atd) ziskal Black Diamond tiez par rokov pred EBC Brakes.
Treci koeficient maju suverenne najvyssi spomedzi toho, co predavame, a funguju skvele na Civicu TypeR aj Lexuse IS300.

Lil_Ego
Autor témy

Sobota, 20. Apríla 2013, 10:28

Mam v plane kopnut 36tku na nejakych 240+ so zachovanim seriocej hmotnosti akurat mam doma brzdy z 330 tak ich chcem dat do predu.... Lebo mna zaujima aj tvrdost kotucov a platniciek a ich funkcnost nakolko jazdim dost mesto obcasbe dialnica a sem tam to chcem na nejaku nakladacku ale nemyslim okruh....
LSD hrkalka

DobreBrzdy.sk

Sobota, 20. Apríla 2013, 19:28

Budes mat 325mm kotuce, ak dobre pozeram?

Tym padom prichadzaju do uvahy hladke aj drazkovane (USR) EBC kotuce + Redstuff (odskusana kombinacia), alebo Black Diamond G6, G12 (6 alebo 12 drazok z kazdej strany) a Fast Road platnicky.
Vyhodou jednej znacky kotucov a platniciek je, ze kotuce ti preziju dvoje-troje platniciek.

Co sa tyka toho zvysenia vykonu, aku spojku ides davat?

ifojtik

Nedeľa, 21. Apríla 2013, 08:54

ja mam na 330i Brembo MAX s Brmbo platnickami.. napriek tomu ze uz dostali svoje stayle spokojnost.
e31 840CI
Z3 Coupe 28i
e46 320Ci cabrio
e61 520d
e65 750
-ex F10 530Xd
-ex F02 740Li
-ex e92 330xd
-ex e65 735
-ex e63 630i
-ex e39 M5
-ex e63 645 SMG
-ex e46 318
-ex e65 745
-ex e65 730d FL
-ex e46 330i supercharger
-ex e46 330CI cabrio
-ex e65 735
-ex E39 540
-ex E39 535
-ex e39 535IA
-ex E46 323
-ex E36 318
a nejake ine

Lil_Ego
Autor témy

Sobota, 11. Mája 2013, 20:42

Dakujem vsetkym za odpovede trochu ste mi pomohli.... =D>
LSD hrkalka

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných