... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Barracuda
Autor témy
Auto: BMW E60 530dA
Kraj: Prešovský

[E60 530dA Mpaket] - moje prve BMW :)

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:08

Nazdar klubaci.. tak som sa po roku rozhodol podelit s vami o pribeh mojej E60.. nejak nebol cas a pravdu povediac stale som s nim nieco robil, sak podrobnosti nizsie. Teraz po roku je to uz ok, hadam :) Je to 530d, automat, 160kW, rv. 2004, 175.000 km pri kupe, v celkom slusnej vybave, aktivne riadenie, dynamic drive, znizeny podvozok z M5, profi navigacia, profi audio logic7, pamatove, vyhrievane, klimatizovane a masazne sedacky, plne elektricke - bomba vec tie sedacky, vsetko v ciernej kozi, headup displej, adaptivne xenony, ostrekovace svetiel, roletky - zadna elektricka, parkovacie senzory vpredu aj vzadu, sklapatelne vyhrievane spataky, multifunkcny vnutorny spatak – s ovladanim napr. elektrickej brany, garaze, dazdovy senzor, drziaky na pohare, hlasove ovladanie, CD menic, a pod. V aute mi chybali MP3, nakolko mi predna mechanika citala len audio, dal som to nakodovat a uz cita aj MP3. Dorobil som tam bluetooth, iPod konektor, AUX a USB, takze ziadne povalujuce sa CD :smile: . Vsetko plne ovladatelne cez iDrive, dal som prekopat komplet menu aj s hlasovou navi do cestiny, nove softy do vsetkych riadiaciek, vsetky nove filtre a naplne a auto slo co sa tyka osvetlenia spz, AE, interieru aj zvonka komplet do LED, plus nove ziarovky v xenonoch a prelestenie svetlometov a hmloviek a vymena zadnych svetiel za LED. Casom som ale predne smerovky vratil spat do klasiky, LED bola super ale na dennom svetle nebolo skoro nic vidno.. Planoval som dorobit este M paket ale nateraz to nechavam tak. Interier som z klasickeho strieborneho dal prelepit do cierneho karbonu, tak isto do karbonovej farby sli aj brzdy a dal som folie. No, to by bola vybava :smile:
A teraz ku kupe: je to moje prve auto a E60 som chcel uz ked vyliezli prve von, vtedy som mal len 18 rokov a o milione a pol za auto sa mi ani nesnivalo :smile: Ale ako som zacal pracovat, postupne som zacal setrit, ze hadam raz sa k nemu dostanem, sak jazdene par rocne nestoji ani polovicu. Nikto mi samozrejme neveril, ako inak, ale ked som s nim prisiel domov, tak mi vsetci len potlapkali po pleci s vypadnutymi ocami, skvely pocit a pohlad na nich, odporucam zazit :twisted: Po niekolkodnovom patrani po internete som nasiel 3 auta, ktore boli podla mojho gusta, podmienky som mal jednoznacne: 530d (povodne 530xd, ale musel by som dosetrit a cakat sa mi uz nechcelo, kedze 530d bola na dosah :roll: ), automat, cierna farba, xenony a lepsia vybava ako zaklad. Zvysku som nechal volny priebeh. Nakoniec po par neuspesnych pokusoch, ked mi jeden majitel nechcel poslat ani VIN, druhy bol stoceny az hruza, som volal s malou dusickou tomu poslednemu. Ten v telefone vyzeral az maximalne ferovy, co ma samozrejme tesilo, ale viac ma zaujimalo to auto :lol: Volal som mu, dohodli sme sa a na druhy den som cestoval do TT na neho pozriet. Cakal ma na stanici a ked som prvy raz videl to auto, neviem preco som uz vtedy vedel, ze do PP uz nepojdem vlakom :D . Co sa tyka auta bolo v perfektnom stave zvonka aj zvnutra. Jazdilo sa na nom super. Klasicka prehliadka vsetkych dolezitych veci, na otazku preco ho predava mi odpovedal, ze sa zajtra zeni a ze mu bude treba z dacoho zit.. celkom dobry dovod :smile: Vozili sme sa a po 2 hodinovej prehliadke som ho nakoniec zobral. Ujco mi dal k nemu aj letne gumy, ktore som predal a kupil druhe, taze spokojne som sa pobral domov. Sice to malo omlatene elektrony, ale som si povedal ze budu na zimu a na leto kupim nove. Jazdilo sa maximalne super, ale az na dialnici som si vsimol ze mam volant kus do lava a auto ide rovno.. geometria, podla omlatenych elektronov mi to hned bolo jasne, ze stretol par obrubnikov, no kus som si zabohoval na seba, ze som si to nevsimol pri nom. No nic, auto uz bolo kupene, tak som dufal, ze tam nie je nic zle.. v PP som to dal na geometriu a pozriet napravu a vsetko okolo toho.. chvalabohu to bola len geometria. Elektrony som neskor predal a kupil tie iste BMW Star Spoke 138 ale v stave ako nove. A tie mam teraz na zimu. Geometria za par korun tak som to ozelel, aj tak som vybuchal cenu nizsiu za aku to auto chcel predat, tak som bol spokojny. No a dalsi problem na seba nenechal dlho cakat, aj ked to bol jediny problem, ktory som s autom mal, ale stal za to.. elektrika, resp. dobijanie baterky.. jedna z najcastejich chyb ake to auto moze mat je hlaska „Charging Fault“ a podobne hlasky typu „Increased Battery Discharge“, „Battery charge low“. Samozrejme, ze to bola pre mna novinka, ale teraz po roku som rad, ze som tu chybu odstranil. Jedno rano som prisiel k autu, cca tyzden po kupe, a nastartovalo len tak tak a vzapati hlaska Charging fault a cervena baterka na budikoch aj v HUD. Povedal som si kur*a, a zmizla.. :smile: Auto cely den slo ako keby nic.. no za par dni to urobilo asi 5x.. vedel som, ze je problem s nabijanim ale neznaly problemu, kedze to za 20 sekund zmizlo a auto slo ako keby nic, nechal tak, sak asi len dajaky kontakt, ze aj tak pojdem na generalku do servisu, tak nech na to pozru. Vybavil som si servis, ze o tyzden tam pojdem. Na druhy den rano auto mrtve. Kus zakaslalo a to bolo cele.. auto po startovani cez kable slo zase normalne par dni a potom znova.. a pribudli aj hlasky ABS, active steering, blikal displej idrive a vsetko mozne sa rozblikalo.. nemalo z vas tu vie o com hovorim :| takze som sa uz zoznamil aj s nudzovym rezimom. A uz koncila sranda. Tak som volal tomu predchadzajucemu majitelovi co s tym.. samozrejme on o nicom nevedel, ze vsetko bolo ok, comu som aj veril, sak som sa vozil na nom tyzden. No nechal som to tak, pre mna bolo podstatne tu chybu odstranit. Az neskor mi docvaklo ze ked som ho skusal este v TT, tak mi povedal, aby som nevypinal motor, nech ho necham bezat, vtedy som to nijako neriesil. Bolo mi jasne, ze o tej chybe musel vediet a bal sa, aby mi tu hlasku vyhodilo, ked tam budem sediet. Potreboval ho predat a vyhovorka typu zajtra sa zenim bola sice pravdiva, ale podla mna kvoli tomu to auto nepredaval.. kaslal som na to a pustil som sa do toho. Na kamosove odporucanie som dal auto do jedneho popradskeho servisu, jemu kompletne dali dokopy Z4 co rozbil na krizovatke, tak som si povedal, ze dobre, sak ked si spokojny, tak preco nie. Opravili mi vsetko co som tam mal, aj to dobijanie.. no zaplatil som za servis a isiel k autu. Otocil som klucikom a auto presne to iste ako predtym, zakaslalo a koniec chyba baterky, abs, active steering a pod... som si povedal, ze si snad ten chlapik robi srandu.. tak som siel za nim a on, ze bude treba nabit baterku. OK, nechal som mu na noc, rano bolo nabite, startovalo v poriadku, tak som siel domov.. Par dni nato znova to iste.. Zase servis.. tentokrat pozreli starter , pomenili v nom uhliky, dajake puzdra a ze bude ok.. auto slo zase len tyzden. Uz so zelenym xichtom som tam siel po treti krat. Oni so sklopenymi usami znova, ok pozreme na to. Trvalo to uz skoro 2 mesiace, 3 navstevy servisu a auto stale nedobijalo ako ma.. Vtedy som pochopil, preco to auto predava, ked sa s tym sral tak dlho ako ja. Mna to uz tiez pomaly prechadzalo, pociatocnu euforiu z kupy mojho prveho BMW utlacalo sklamanie z tohto problemu. Dni a doslova tyzdne bludenia tu po fore, ale aj po zahranicnych forach ma utvrdilo v tom, ze skusim vymenit alternator. Nie lacna vec, no uz som mal plne zuby servisov. Baterku som vylucil ako prvu lebo predavajuci mi povedal ze je tam nova BOSCH S5 110Ah. Vsetko bolo ako povedal, baterka mala rok. Tak ju som neriesil vsak velka nova baterka, IBS snimac som odpojil ci urobi to iste, 2 dni OK, zacinal som verit, ze to bude len v tom. Treti den ma pozdravila cervenucka baterocka na displeji.. takze IBS to nebol.. Tak vybrali alternator a uz pred nimi niekto do neho vrtal, kable boli pajkovane, polamane rebrovanie, a tie spoje by som s nohou napajkoval lepsie jak tie co boli tam... dali mi na vyber, repas za 300 alebo origo za 700.. rozhodnutie jasne – original. Nechcel som o rok riesit to iste, aby sa vyhovarali, ze tam neni original alternator a pod. Vymenili mi ho, dal som popri tom urobit aj swirl klapky, v mojom aute uz sice boli tie novsie ale predsa, uz som neveril ani tomu. Dali mi zaslepky a bol som spokojnejsi. Auto konecne startovalo kedy som chcel ja a nie kedy chcelo auto \:D/ Po dlhych skoro troch mesiacoch som z bezmala polmilionoveho auta vybral startovacie kable, ktore som v kufri od kupy vozil, ze mi ich uz hadam nebude treba. Auto bolo niekolkokrat na diag v BMW no nic nenasli. Po vymene alternatora uz bol marec a to som auto kupil v decembri :shock: Odvtedy auto startovalo.. ale dalsia vec, ked som umyval auto a nechal som otvorene dvere cca pol hodinu, baterka bola vybita a auto som s bozou pomocou nastartoval aj bez kablov.. bol som presvedceny, ze je po probleme, no zjavne este nebolo. Nechceli by ste mat vtedy vedla mna veriacu babicku.. by jej spadol surc z mojho slovnika.. tak som znova zacal behat po forach, no vsetko som uz vyskusal a baterka bola nova. Kamos otvaral jeden tuningovy obchod v PP a mi odporucil jedneho mechanika ze je sikovny a robi aj BMW.. tak som to dal jemu aby na to pozrel.. popri tom mi urobil aj sanie, slzilo, tak mi ho rozobral, vycistil a vymenil vsetky tesnenia. Auto zmerane, dobija ako ma, ved novy alternator, baterka, nove zhavice a po vypnuti motora do par minut auto kompletne uspate.. odber ziaden.. takze vybijanie baterky nebolo v neuspatych spotrebicoch. Dal som mu ale este vybrat starter a dal som ho kompletne zrepasovat, novy pastorok, uhliky a vsetko co treba. Dalsia vec, ktora to vybijanie robit uz nemohla.. Takze som mal funglac alternator a v podstate aj starter a rocnu baterku. Vsetko ostatne bolo ok, auto zmerane v klude aj nastartovane, po elektrickej stranke uplne v poriadku. Stmievalo sa teda nad tou baterkou.. Ako nahle sa ochladilo k nule auto malo o poznanie tazsi start. A to nehovorim o otvorenych dverach cca 30m pri obycajnom vysavani a umyvani.. Po pol roku, co som mal pokoj, sa mi problem vratil znova a poviem vam, baterku som menit nechcel.. dalsie vydavky.. ale ako povedal moj kamos, kupil si si BMW, co po polsky znamena Bedziesz Mial Wydavky :lol: .. pobavilo ma to, sak koniec koncov, ked sa to zacne srat je to aj pravda. Zaruku mi ale na to, ked vymenim baterku a to pomoze, nedal nikto.. V troch servisoch mi povedali, ze ta baterka nie je stavana na to auto a mam kupit radsej original a ist to nakodovat. Po asi tyzdnovom rozmyslani som nakoniec zasiel do BMW a objednal som uz radsej AGM 90Ah. Po zlave ma tento spas stal 309€. No nekup to :| Tak som im to dal vymenit aj nakodovat. Samozrejme, ze ta BOSCHka co tam bola diagnostiku nevidela.. Tak to urobili a siel som domov.. Naschval som auto na noc zavrel do garaze a pootvaral som co sa dalo.. rano auto nastartovalo na prvy sup. Boli tu -20 st. mrazy asi 5 dni a naschval som do auta nesiel, ze ho necham vymrznut, nakolko problemy boli len ked sa ochladilo.. Po piatich dnoch sa kontrolka zhavenia ukazala na 2 sekundy a auto nastartovalo bez zavahania. Tak odvtedy sa vytesujem, ze to hadam bola posledna investicia co sa dobijania tyka.. Celkovo mi to auto tym dobijanim zozralo cca 1100€ a ked to zratam cca 3 mesiace navstev servisov. Je tam nove turbo a doslova prekopana elektrika, nova baterka, alternator a kompletny repas startera. Teraz ma nabehanych cca 194.000 km. Uvidime co prinesie buduci rok.. dufam ze nic podobne ako minuly a budem sa drzat hesla Radost z jazdy :mrgreen:
Inac som s nim max. spokojny.. na zadokolku som si uz zvykol. Ale na buduce auto pribudne okrem poziadaviek, ktore som mal na toto auto aj xDrive, kedze pod Tatrami mame pol roka sneh a pol roka zimu.. Takze to je asi cele z mojho strucneho pribehu :D Teraz pozeram ze som to asi prehnal s tou dlzkou :shock:
Popridavam aj nejake fotky.. tak sa zatial majte..

Par foto hned po dovezeni pod Tatry..
Prílohy
IMG024.jpg
IMG021.jpg
IMG018 (2).jpg
IMG017 (2).jpg
IMG022.jpg
IMG025.jpg
Naposledy upravil/-a Barracuda v Nedeľa, 16. Marca 2014, 23:33, upravené celkom 3 krát.

korado
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

Re: [E60 530dA] splneny sen

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:11

Pekné, pekné... veľa šťastných a bezproblémových kilometrov prajem :thumbup:
INSTAGRAM: korado_korado

Barracuda
Autor témy

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:16

Brzdy sli do karbonovej farby FOLIATEC..
Prílohy
IMG144.jpg
IMG141.jpg
IMG142.jpg
IMG145.jpg
IMG146.jpg
Naposledy upravil/-a Barracuda v Streda, 12. Marca 2014, 22:13, upravené celkom 1 krát.

Barracuda
Autor témy

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:22

Porobila sa cestina spolu s USB, AUX, iPod, bluetooth..
Prílohy
IMAG0374.jpg
IMAG0375.jpg
IMAG0376.jpg

Barracuda
Autor témy

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:31

Prelepovali sa spominane sive plasty do karbonovej folie, okrem toho aj madla na dverach, hlavica riad. paky a volant..
Prílohy
IMAG0146.jpg
IMAG0373.jpg

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:47

fajn vybava! :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Barracuda
Autor témy

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:48

No a takto vyzera uz dokoncene na leto, nove elektrony, nove pneu Pirelli P7 Cinturato 245/45/R17, vylestene svetla, hmlovky, komplet nova metla, celne sklo, nove xenony, biela LED v AE, LED zadna optika a bocne smerovky a vymena vsetkych emblemov na carbon style..
Prílohy
IMAG0136.jpg
IMAG0123.jpg
IMAG0107.jpg
IMAG0102.jpg
IMAG0105.jpg
IMAG0128.jpg
IMAG0106.jpg
IMAG0124.jpg
IMAG0132.jpg
IMAG0125.jpg
IMAG0127.jpg
IMAG0121.jpg
IMAG0143.jpg
IMAG0139.jpg
IMAG0133.jpg
IMAG0144.jpg
IMAG0145.jpg
IMAG0115.jpg
IMAG0147.jpg
IMAG0150.jpg
IMAG0368.jpg
IMAG0369.jpg
Naposledy upravil/-a Barracuda v Streda, 12. Marca 2014, 22:18, upravené celkom 1 krát.

Barracuda
Autor témy

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:52

No a jedny z poslednych foto, pripravene na zimu, nove elektrony a zimne gumy Continental TS830P 225/50/R17..
Prílohy
IMAG0073.jpg
IMAG0066.jpg
IMAG0067.jpg
IMAG0069.jpg
Naposledy upravil/-a Barracuda v Streda, 12. Marca 2014, 22:20, upravené celkom 1 krát.

Barracuda
Autor témy

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:54

korado napísal:
Pekné, pekné... veľa šťastných a bezproblémových kilometrov prajem :thumbup:

diky, snad to tak nejak bude.. :smile:

runder
Auto: ropak

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:58

mám rád takéto príbehy kde si čo to aj prečítam a vžijem sa do toho :) autíčko pekné a tá výbava :thumbup: nech už ti robí len radosť
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

ptz
Auto: E60 540i man

Nedeľa, 20. Januára 2013, 22:59

este by to chcelo cervene rucicky do budikov M5 a nova kozku volant

Barracuda
Autor témy

Nedeľa, 20. Januára 2013, 23:01

runder napísal:
mám rád takéto príbehy kde si čo to aj prečítam a vžijem sa do toho :) autíčko pekné a tá výbava :thumbup: nech už ti robí len radosť

ta kus som sa rozpisal no :smile: diky a dufam, ze uz je vsetko ok..

Barracuda
Autor témy

Nedeľa, 20. Januára 2013, 23:04

ptz napísal:
este by to chcelo cervene rucicky do budikov M5 a nova kozku volant

o volante rozmyslam, a budiky mozno dam urobit, chcem si dat este upravit HUD do M5 stylu ak pojde..

ptz
Auto: E60 540i man

Nedeľa, 20. Januára 2013, 23:23

M5 styl (otackomer, atd..) sa da nakodovat do HUD.. pozri temu http://www.bmwklub.sk/bmw5-e60-e61/programovanie-kodovanie-update-upgrade-t68927.html

Barracuda
Autor témy

Nedeľa, 20. Januára 2013, 23:43

ptz napísal:
M5 styl (otackomer, atd..) sa da nakodovat do HUD.. pozri temu http://www.bmwklub.sk/bmw5-e60-e61/programovanie-kodovanie-update-upgrade-t68927.html

hej viem, cital som ju uz, dufam ze to bude ok, ale chcem tam aj smerovky a niekde som sa docital ze to ide az od rv. 2005.. dufam ze pojde aj to..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných