... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Tibiss
Autor témy
Auto: seat leon II ...
Kraj: Bratislavský

e90/91 320i

Sobota, 22. Decembra 2012, 17:27

Zdravím,
behom roka by som chcel kúpiť e90/91 320i r.v. 2006-2008 pravdepodobne manuál, aj keď nad automatom tiež začínam rozmýšlať

ako prvú vec musím dať do auta LPG, pri tomto ma napadlo, e90/91 už nemajú v kufri rezervu ale nejaký plastový odkladací priestor do ktorého by som chcel nádrž nejak vložiť, čo mi tam bude brániť? Pohrával som sa aj s myšlienkou vyrezať tento kus plechu, a navariť tam výlisok pre rezervu z e46 napríklad, ale vraj s tým budem mať problémy pri kontrole alebo čo.. Čo si o tom myslíte? Velkou valcovou nádržou v kufri úplne pokazím vlastnosti touringa.

Ďalej by som potreboval vedieť niečo o motoroch, ktorý by som mal uprednostniť? A prečo?

Na auto budem chcieť časom nejaké 19", myslíte že to je dobrý nápad? Je mi jasné, že to bude nepohodlné a aj že opotrebovanie náprav bude väčšie, ( taká blbosť, opotrebovanie bude zhruba rovnaké ako u hoci jakých aut? alebo majú e90 nejak viac namáhané čapy atp..?)

predpokladám že e90 majú v TP už od výroby zapísané 19"

chcel by som trochu upgradovat audio zostavu, viete mi povedať koľko reproduktorov to auto má? Niekde som tu čítal že 11 až 13ks (to je riadny rozdiel oproti e46 kde som napočítal 4 :-( )
vraj majú e90 pod prednými sedadlami 20cm reproduktory a zosilovač je to tak?

Dočítal som sa tu, že najlepší zosilovač je nejaký Logic alebo ako sa to volá, ale stojí okolo 700€ čo som našiel, to je strašná raketa, predpokladal som niečo okolo 200€, vedel by som to nahradiť niečim rovnako kvalitným za cca 200€? Či nemá to zmysel a mám rátať s tým, že budem musieť kúpiť ten Logic?

Budem musieť potom meniť aj reproduktory? Či bude to dobré aj s obyčajnými

v kufri nechcem nosiť žiadne krabice a zosilovače, ale napr. igelitky s nákupom, takže chcem len upraviť to čo tam je, nehodlám obetovať priestor v interieri

pod spolujazdcovým sedadlom je vraj umiestnený ten zosilovač, je umiestnený na sedadle alebo podlahe? Ak budem dávať logic, stačí len vymeniť kus za kus bez nejakého prerábania?

Ak sa mi nepodarí zohnať auto so šport. Sedadlami tak ich budem chcieť meniť, pôjde to bez problému? Kus za kus?

Ak na volante nebude multifunkcia, pôjde dorobiť ako na e46 napríklad?

A rozmýšlam na Bmw performance volantom z M3 s tými žiarovečkami a displayom s teplotou oleja a vody, nemáte s tým skúsenosti, že čo všetko budem potrebovať?

To je zatial všetko, ak ma niečo ešte napadne pridám to sem
vopred ďakujem za odpovede
Skoda - Simply Never

IGLA003
Auto: e90lci

Re: e90/91 320i

Sobota, 22. Decembra 2012, 17:32

kolko mas rozpocet,od 2007/2008 sa mi zda je uz 125kw co je lepsi motor ako predchodca,
a miesto ziaroveckoveho volantu si tam daj vianocne ozdoby

petkonarcis
Auto: BMW e92 335d Dracing
Kraj: Nitriansky

Sobota, 22. Decembra 2012, 18:02

V prvom rade neviem ako chceš natrepať celý ten systém plynoví do toho odkladacieho priestoru, mam síce len e90 ale horko ťažko sa mi tam mestí trojuholník..:D, a na čo chceš vedieť niečo o motoroch, keď to chceš dať aj tak na plyn... Audio Logic 7 býva väčšinou vo výbave s Profi navigáciou a hrá to super, netreba žiaden upgrade, pokial niesi total maniak do hudby, a performance volant je drahý a je s tým veľa roboty, to ti na plyňák netreba.
BMW e92 335d D-racing ex
BMW e90 330i ex

Tibiss
Autor témy

Sobota, 22. Decembra 2012, 18:31

ten odkladací priestor som nevidel na živo, preto neviem aký je veľký, nemali ste to niekto rozobrané? Že čo je pod tým plastom?

Ten volant som chcel pre tú teplotu oleja hlavne, pretože na tachometri sa vraj už neukazuje..

A na motor sa pýtam preto, pretože si chcem auto nechať dlho, tak aby to nebola nejaká poruchová blbosť, možno by som to dal chipnuť na tých 200PS, plyn preto, aby mi to ako študentovi nezožralo aj galoty ;-)
Skoda - Simply Never

IGLA003
Auto: e90lci

Sobota, 22. Decembra 2012, 18:39

volant minimum 1000e,plyn 2000e,hudba 1000e to mas tretinu ceny auta,a na co ti je teplota oleja ved nemas turbo a vies odhadnut kedy je studeny motor

Tibiss napísal:
ten odkladací priestor som nevidel na živo, preto neviem aký je veľký, nemali ste to niekto rozobrané? Že čo je pod tým plastom?

Ten volant som chcel pre tú teplotu oleja hlavne, pretože na tachometri sa vraj už neukazuje..

A na motor sa pýtam preto, pretože si chcem auto nechať dlho, tak aby to nebola nejaká poruchová blbosť, možno by som to dal chipnuť na tých 200PS, plyn preto, aby mi to ako študentovi nezožralo aj galoty ;-)

petkonarcis

Sobota, 22. Decembra 2012, 18:45

keď chceš aby ti dlho vydržalo, nekupuj si plyn... Pokial chceš ušetriť na spotrebe kúp si 318i tam neni veľká spotreba ani 316i a sú to lacné autá, záleží od toho kde budeš auto využívať najviacej, do mesta by som odporúčal tieto motorizácie, teda keď si sa už rozhodol pre benzín.
BMW e92 335d D-racing ex
BMW e90 330i ex

Tibiss
Autor témy

Sobota, 22. Decembra 2012, 19:42

podľa čoho súdiš že by to na lpg nevydržalo?
Jazdím na lpg síce len rok, ale zatial bez poruchy, olej a filter je každých 10 000 nový, tam sa toho moc nepokazí si myslím
a do diesla ma prehovára aj otec, ale ten patrí do traktoru..

A navyše keď pozerám každú chvílu tému s nejakým problémom tak v 99% sa to týka diesla, toto vážne nemám za potreby

dobre, tak asi bude jedno ktorý motor budem mať v aute, volant mi postači mpaketový, a tá teplota ma mrzí, to súdruhovia Z NDR dojebali..

A plyn tam pôjde určite, nejsom prezidentov syn aby som si mohol dovoliť platiť taký drahý benzín...
Skoda - Simply Never

petkonarcis

Sobota, 22. Decembra 2012, 19:55

Veď je to tvoja osobná vec, či si tam ten plyn daš alebo nie, pokiaľ ho máš už v jednom aute a si s tým spokojný, tak nech sa páči, ale to ďalšie už na tom nemusí byť tak dobre a potom nastanú problémy a ja viem o prípadoch, kedy chodili do servisu každý druhý týždeň aj 10 krát kým sa problém odstránil. Keď sa chceš voziť za málo peňez nekupuj si bmw..:) už jedno máš, neviem síce koľko si doň investoval, ale neni to lacný špás. A diesel by som nechcel ani ja, ani najnovší [-X
BMW e92 335d D-racing ex
BMW e90 330i ex

Tibiss
Autor témy

Sobota, 22. Decembra 2012, 20:15

máš pravdu,
aj otec má na espace lpg, kým to správne naladili tú zmes, tak tam bol cca 8x

na mojom profíci v štúrove robili kontrolu, a zistili že v sacom potrubí nieje dosť veľký podtlak aby to PC mohol vyhodnocovať, ale nakoniec to spravili nejak, sú tam fakt profíci, vyznajú sa

a nekupuj si bmw, čo si mám kúpiť daewoo tico? :-D
podľa možností, už nikdy nechcem nič iné ako bmw, dlho som sa rozhodoval že čo, audi, ford, renault, peugeot, no nič moc

a práve kvôli spotrebe tam dám lpg a budem spokojný
Skoda - Simply Never

Tibiss
Autor témy

Sobota, 22. Decembra 2012, 20:40

ešte ma napadlo, na sedane sú sklápatelné zadné sedačky alebo nie?

A sedačky sú rovnaké na sedane aj toure?
Skoda - Simply Never

Arestanec
Auto: 330i
Kraj: Prešovský

Sobota, 22. Decembra 2012, 20:50

Rocniky 2007 a vyssie maju priame vstrekovanie HPI a s LPG tam je vraj problem, je to drahe riesenie, alebo sa to namontovat neda vobec, no nech sa vyjadria znalci.

Tibiss
Autor témy

Sobota, 22. Decembra 2012, 20:57

aha, no práve toto som potreboval vedieť, to je niečo ako to fsi u audin, tam sa to dá namontovať, ale bude to žrať aj benzín aj plyn zároveň, ešte keby som vedel ktoré motory to majú u týchto 320i, nech si dám pozor, nakoniec fakt prejdem na diesel alebo čo
Skoda - Simply Never

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Sobota, 22. Decembra 2012, 21:28

Audio je myslim v 4 stupnoch:
-zaklad - 6 reprakov BEZ zosilovaca (2x vpredu dvere, 2x vzadu, 2x pod sedackami 8cm sub)
-hifi - 8 reprakov so zosilovacom (2x vpredu dvere, 2x vzadu, 2x pod sedackami 10cm sub, 2x vysky v A stlpikoch)
(predava sa aj ako retrofit Alpine, ale bol som od neho odhovoreny, za tie peniaze sa da zohnat lepsie riesenie)
-Logic 7 (10?)
-Individual (14?) tu uz pocty neviem, vygoogli si..

Sedacky su sklapatelne podla vybavy, je to volitelne :!: Ja som mal povodne nesklapatelne, daju sa ale nudzovo sklopit, je tam poistka, ktoru zatlacis a sedacku sklopis dole.. Neskor som vymenil za sklapatelne a zamky som nemenil, zostal pri tej poistke.

Spotreba na tych novych 318i/320i nie je vysoka, mas to aj v mojom pribehu, dojazd vznimocne aj 941km (foto dolna tretina strany):
pribehy-nasich-aut/alpine-white-bmw-station-fur-apple-iphone-str-3-t24617-15.html
Subaru WRX STi

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 22. Decembra 2012, 22:37

petkonarcis napísal:
... Audio Logic 7 býva väčšinou vo výbave s Profi navigáciou a hrá to super, netreba žiaden upgrade, pokial niesi total maniak do hudby,

No to je s prepacenim pekna kokotina! :)
iDrive a audio su dva navzajom nezavisle prvky vybavy. Po dalsie "Logic7" sa do E90 nemontoval. Resp sa tam tak nevolal. Bolo len zakladne audio, hifi, H&K a Individual audio.
S navi profi priamo suviselo pokial viem, len hlasove ovladanie.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Tibiss
Autor témy

Nedeľa, 23. Decembra 2012, 01:45

Rudy: tento tvoj príbeh som si prezeral zhruba pred týždňom, máš ho moc pekné :-)
a tá spotreba je celkom dobrá, ale aj tak ak by tam bol lpg, tak by bola o polovicu lacnejšia

s tým vstrekovaním HPI ste mi trochu pomotali myšlienky, začal som rozmýšlať nad 320-325d

s tým audiom, to budem musieť zistiť, je rozdiel 6 a cca 14 reproduktorov, aj ked nemám ani len tušenie kam všade by mali byť napchaté napríklad v touringu :-D

v poslednej e91 čo som mal vyhliadnutú bolo profi audio, ale už je predaná, ...

Inač to, akú audio sústavu to auto má, nájdem vo výpise výbavy nie?
Skoda - Simply Never

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní