... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Jackalo
Autor témy
Auto: BMW E39 530d
Kraj: Nitriansky

Divny zvuk ako keby fukalo pri turbe

Piatok, 30. Novembra 2012, 18:40

Nedavno mi zacalo piskat alebo fucat pri akceleracii, je to ako turbo zvuk ale ako keby niekde bola prasknuta rura na turbe, lenze neni a
prezrel som vsetky hadice a jednu vymenil aj ked len trocha bola od spodu olejova a dnes som menil intercooler za cisto novy a zvuk stale pocut,
vsetky hadice su dobre intercooler novy a ked stojim a pridal plyn to nerobi aby za jazdy to pocut pri zoslapnuti pedalu naplno.

Co to moze byt??? uz si neviem rady, moze piskat tak turbo???

Užívateľov profilový obrázok
lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Re: Divny zvuk ako keby fukalo pri turbe

Piatok, 30. Novembra 2012, 20:09

Jackalo napísal:
Nedavno mi zacalo piskat alebo fucat pri akceleracii, je to ako turbo zvuk ale ako keby niekde bola prasknuta rura na turbe, lenze neni a
prezrel som vsetky hadice a jednu vymenil aj ked len trocha bola od spodu olejova a dnes som menil intercooler za cisto novy a zvuk stale pocut,
vsetky hadice su dobre intercooler novy a ked stojim a pridal plyn to nerobi aby za jazdy to pocut pri zoslapnuti pedalu naplno.

Co to moze byt??? uz si neviem rady, moze piskat tak turbo???

k tomu piskaniu....aj mne piskalo medzi 2700-3000tis/min..tak mi popiskovalo asi rok...potom som pozical auto kamaratovy...spravil 1500 km za 2 dni..ked mi ho vratil piskanie prestalo...tak som mu podakoval ze fasa chalan a ze opravil turbo...
3 dni na to si vychadzam zo zlina v cr a pocuvam...co taham sacok alebo nejaku igelitku za sebou?pozrem do spetaku...co je ten spetak taky mastny? akasi hmla za mnou...ziadna hmla...dym z vyfuku...a postupne upadok vykonu smrad oleja... vysledok..turbo ko....

Jackalo
Autor témy

Sobota, 1. Decembra 2012, 08:57

lovec31 napísal:

k tomu piskaniu....aj mne piskalo medzi 2700-3000tis/min..tak mi popiskovalo asi rok...potom som pozical auto kamaratovy...spravil 1500 km za 2 dni..ked mi ho vratil piskanie prestalo...tak som mu podakoval ze fasa chalan a ze opravil turbo...
3 dni na to si vychadzam zo zlina v cr a pocuvam...co taham sacok alebo nejaku igelitku za sebou?pozrem do spetaku...co je ten spetak taky mastny? akasi hmla za mnou...ziadna hmla...dym z vyfuku...a postupne upadok vykonu smrad oleja... vysledok..turbo ko....

tak to si ma potesil! :D

kolko stoji v priemere jedno turbo?? Alebo sa da urobit nejake GO turba?

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Sobota, 1. Decembra 2012, 10:17

kompletny repas nasho gereta stoji 450 v materiale, ak nemas este ohlodane a hlavne zlomene vrtulky, bude to hned lacnejsie :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

lovec31

Sobota, 1. Decembra 2012, 13:42

mna stalo turbo 250 plus vymena oleja, filtra, vykuchanie katu, robota a odtah 480euro....ale pozor...ja som mal 100kw...vazne netusim kolko to bude na 3.0d...a da sa repasovat...moje stare bolo este v aute a nove teda repasovane uz cakalo na pongu...:-))

jararak

Sobota, 1. Decembra 2012, 13:50

lovec, 2l ma mensie turbo ale je rozdiel co sa ti pokefovalo, ja mam z turba akurat obal, vsetko mam nove, jak vrtulky, tak loziska, cely ten stred, samozrejme verim ze nieco si prihodil clovek, ale tak ci onak sa mi to videla dobra cena ze v pondelok som ho odniesol a vo stvrtok som ho mal nas5
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

lovec31

Sobota, 1. Decembra 2012, 14:00

ak mam byt uprimny...bolo mi to jedno co som mal pokefovane...lebo stare turbo bolo este v aute a repasovane ma uz cakalo na pongu...a samozrejme to moje zle si nechal...ale ked som skusal volu osky tak bola cca 3mm...a ked som kukal do repasovaneho..nove vrtulky nove ovladanie lopatiek ziadna vola na oske...no nadhera...a samozrejme rocna zaruka...

capino1
Auto: 525d E39

Sobota, 1. Decembra 2012, 18:10

chalani pasovalo by turbo z 3litra do 525D? myslím že 135kw do 120kw? dakujem za odpoved

tomikelly
Auto: BMW e39 530d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 1. Decembra 2012, 19:41

Mne to tiež tak trochu píska ale nie turbo ale ako vzduch. Mne to ale robí tá veľká hadica sania čo ide medzi predný nárazník a pred koleso v ľavo za svetlo vkuse mi vypadne z tej násadky a odtiaľ to cez tu cm škátu ťahá vzduch a to vydáva ten zvuk ale aj stále neviem ako to tam prichytiť lebo tá hadica aj ten protikus sú OK len to tam nechce držať...
BMW e39 530d M-packet | Príbeh
http://www.bmw-europe.eu
Kontakt: 0949 711 300

Jackalo
Autor témy

Streda, 12. Decembra 2012, 17:35

no ja som vymenil intercooler co bol dost olejovy a dost zniceny vyzeral a este jednu hadicu hore a vsetko bolo kotrolovane neni nikde naznak oleja a este stale to robi ten zvuk!!!

ked som isiel od opravara tak to nerobilo asi tak po 5 km to zacalo znova! nemam sajnu co to bude uz! zeby to turbo? ci nejaka hadica uz ale len pri akcelaracii to robi! auto ide ako slak ziaden naznak zeby bolo pomalsie.

jararak

Štvrtok, 13. Decembra 2012, 13:39

capino1 napísal:
chalani pasovalo by turbo z 3litra do 525D? myslím že 135kw do 120kw? dakujem za odpoved

kus za kus tam pojde dat, ale trebalo by sa hrat s mapou a nerataj ze ti to pojde lepsie, hlavne v meste by to malo problemy

http://bmwfans.info/parts/catalog/11652248906/
bmwcoding.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných