... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

e39 5xy - ako na vodny ventil

Utorok, 7. Augusta 2012, 07:32

zdravicko ludia, mal som posledne mesiace maly problem s kurenim, bez nejakeho zavazneho dovodu mi zacalo na nohy fukat horuci vzduch, na mna vodica fukal teply a na okno tiez, naproti tomu cestujuci vzadu a spolujazdec si mohol uzivat ladovy vzduch aj bez klimy.
viem ze par z vas uz vodne ventili cistilo, ja som ich rozobral ako sa len dalo, no neobjavil som nic zavazne, alebo nieco co by sa mi pozdavalo ako spina. troska vodneho kamena z tych magnetov som odstranil, avsak dalej netusim, je nejaka specialna oblast kde ich cistit?

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Naposledy upravil/-a jararak v Utorok, 7. Augusta 2012, 21:52, upravené celkom 1 krát.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

jollyjoker
Auto: 323ti
Kraj: Zahraničie

Re: e39 5xy - ako na vodny ventil

Utorok, 7. Augusta 2012, 07:49

jararak napísal:
...

Ja si myslím že to budú motorčeky ktoré ovládajú klapky v kúrení. Mám podobný problém u spolujazdca, u ktorého pri zapnutej klíme a prekročení digitálnej teploty nad 20 stupňov začne kúriť naplno celá strana spolujazdca. U vodiča a v zadu ide vzduch ako má, podľa zvolenej teploty.
Rovnaký problém má kamarát na Passat B6, ktorému to povedali v servise na diagnostike. Z toho som usúdil že to bude problémom aj na mojom aute.
Neviem kedy sa pustím do rozoberania prístrojovky... :?
EX 540i6 10/00
EX 540iAT 6/99
EX 540i6 6/99
EX 540i6 2/00
EX 540iA 10/00
EX 323ti 8/98

jararak
Autor témy

Utorok, 7. Augusta 2012, 07:55

Motorceky to nebudu, ad 1 v e39 to nieje bezne
Ad2 cez diag som si natacal klapky a vestky vrcali priblizne rovnako dlho od krajnej po kajnu polohu
Ad3 meni sa to v case, idem 100km s jednou teplotou a zrazu zacne fukat teply asi 30km a potom znova pokoj.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

Srad96
Auto: 525TDs A Touring
Kraj: Košický

Utorok, 7. Augusta 2012, 08:36

Ja som tie elektromagnety tiež rozoberal.Ja som ich rozoberal upne.Dajú sa vytiahnuť z toho železného puzdra.A mal som ich cele premočené.Poriadne som ich presušil.A potom poskladal.Môžeš ich aj vyskúšať pokiaľ to máš rozobraté.Jednoducho napojíš 12V na tie kontakty.
Ak vypneš kúrenie tak tie klapky zastavia prívod vody do radiátorov.Ale ak niektorá nedrží tak ako má,tak ju tlak vody otvorí (pretlačí) a auto začne kúriť.Možno je to tvoj problém.
E39 525tds

jararak
Autor témy

Utorok, 7. Augusta 2012, 21:55

takze dnes rozobrate o troska viac, precistene od kalu, sem tam nieco oskrabane od vodneho kamena a tak dalej, poskladal som to s5 s malou dusickou ale mam pocit, ze to netecie, skusal som nahriat auto a nasledne stiahol teplotu, islo teplo aj na spolujazdca, skusil som prepnut na studeny vzduch, isiel prijemny na nohy a taktiez islo teplo aj vzadu na cestujucich. cize vyzera, ze vsetko je ok :)
bmwcoding.sk

jollyjoker
Auto: 323ti
Kraj: Zahraničie

Streda, 8. Augusta 2012, 07:43

A ja už som chcel rozoberať prístrojovku...skúsim to aj ja najprv vymeniť/vyčistiť. Ak by sa niečo zmenilo tak informuj. Zatiaľ ďakujem za niečo ako návod.
EX 540i6 10/00
EX 540iAT 6/99
EX 540i6 6/99
EX 540i6 2/00
EX 540iA 10/00
EX 323ti 8/98

jararak
Autor témy

Streda, 8. Augusta 2012, 10:07

este pre upresnenie, potrebujes torx T10 a predtym nez zacnes srubovat si poriadne ocisti skurtky, jednu som myslel ze som uz pomrvil, nasledne som z nej vyskrabal este tak za necht spiny, srubovak vosiel 2 mm hlbsie a uz to slo srubovat lepsie :)

btw dufam, ze nemusim upozornovat nato, ze vylejes tak 3-4 litre vody pri tomto ukone, tak bandaska by sa hodila.
bmwcoding.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní