... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Autor témy
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Ako zapojiť zosík, sub a repro na E39 / pomoc vítaná

Štvrtok, 2. Februára 2012, 00:24

Čaute,

tak som dnes kúpil tento zosík so subwoferom:

Obrázok Obrázok.

Potreboval by som poradiť, čo mám presne kúpiť (aké konkrétne káble) a ako to potom pripojiť na rádio + predné repro (zadné odpojím), čiže mi bude hrať len predok + subwoofer. Mám E39 Touring a štandardnú STEREO výbavu (2+2 vpredu a 2 vzadu), rádio na CD weschler MK4 navi.

Tu sú ešte foto konektorov. Ide mi o to, že neviem, ako to vyzerá zozadu MK4 a aké káble mám nakúpiť. Za rady budem vďačný a keby sa niekomu chcelo sa s tým pobabrať aj fyzicky, tak sa mi ozvite a nejako sa dohodneme.

Zosilovač:

Obrázok

Obrázok

A konektor na subwoofri:

Obrázok
Naposledy upravil/-a chefino v Nedeľa, 5. Februára 2012, 21:32, upravené celkom 1 krát.

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Re: Ako zapojiť zosík / pomoc vítaná

Štvrtok, 2. Februára 2012, 06:58

Da sa to spravit dvomi sposobmi:

1:Vytiahnut signal priamo z radia a sparvit tam vystup na Cinche ,potom natiahnut od radia az dozadu chinch kabel a zapojit tak zosilovac.

2:Stiahnut z dvoch zadnych reproduktorov signal a zapojit do konvertora signalu (napr: http://www.autohifishop.sk/index.php/hi ... ertor.html )ten schovas do odkladacieho kastlika pri baterke a odiat natiahnes kratky Cinch k zosiku
Aj ja to mam spravene cez konvertor a funguje bez problemov :wink:

Cinche potom zapichnes do strany REAR na INPUT potom prepnes prepinac na LP (tam mas moznost nastavovat zosilnenie basov ,inac na foto je to dobre nastavene)Na druhu stranu zapojis repro na REAR na BRIDGED (ako na foto ) a zapojis woofer (treba dodrzat polaritu + -)

Inac je ti zbytocny ten zosik ,je to stvorkanal a dva ti zostanu nezapojene .

Tolko v skratke :wink:
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

chefino
Autor témy

Štvrtok, 2. Februára 2012, 09:06

Ale tým pádom mi nepôjdú predné repro cez zosík, hej? Lebo to by som práve chcel.
Ak by ale išli, tak ešte neviem či ten zosík rieši výhybku, alebo to potom poriešim tými, čo sa predávajú k repro setom (1x výška + 1 stred a k tomu výhybka..).

Môžeme spraviť nejaký barter, ja viem odvírovať kompy a veci s kompami spojené, tak môžem helfnúť a niekto mne zas s týmto :twisted:

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 2. Februára 2012, 11:31

chefino, ty si to stale mylis, mk4 je len navigacia, nema ani prd spolocny so zvukom. ty uz mas tusim novsi radio modul bm54 - mal by mat ploche konektory (ale nemusi, moze ist o old generacion prechodovy model), vyhadza zozadu plasty, tusim ten lavy od rezervy, tam by malo byt radio (dufam ze sa nepletiem) a omrkni co mas. niektore bm54 uz mali vyvedene same od seba cinche - line out cize by si to mal kapanek jednoduchsie.

inac prve riesenie mira sa mi paci, vytiahnut cinche z radia odporucam, avsak netusim kto to vie v ba, petoK, popripade ak najdes schemu tak myslim, ze aj surrender by mohol byt schopny
Naposledy upravil/-a jararak v Štvrtok, 12. Júla 2012, 11:26, upravené celkom 1 krát.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 2. Februára 2012, 12:49

chefino napísal:
Ale tým pádom mi nepôjdú predné repro cez zosík, hej? Lebo to by som práve chcel.
Ak by ale išli, tak ešte neviem či ten zosík rieši výhybku, alebo to potom poriešim tými, čo sa predávajú k repro setom (1x výška + 1 stred a k tomu výhybka..).

Môžeme spraviť nejaký barter, ja viem odvírovať kompy a veci s kompami spojené, tak môžem helfnúť a niekto mne zas s týmto :twisted:

Nie to je len cisto napojenie woofra .
Daju sa pripojit aj predne repro na zosik ,s tymi isitimi postupmy ako na woofer ale uz budes musiet zasahovat viac do kabelaze dveri(povodne odpojit a natiahnut nove od zosika ).Neviem ci sa vobec oplati pripajat origo repro na zosilovac ,max tym dosiahnes hlasnejsi skrekot origo reprakov.
Urcite by som porozmyslal aj nad vymenou seriovych repro na nejake kvalitnejsie (hlavne s vyssiou citlivostou) a potom experimentovat napajat zosik na predne . :roll:
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

chefino
Autor témy

Štvrtok, 2. Februára 2012, 14:33

No v budúcnosti dopredu pôjdu určite nové výkonnejšie repro, ale keď už budem rozoberať auto, som rozmýšľal naťahať aj káble do dverí, nech mám potom pokoj.
Tak či tak musím pretiahnuť z kufra kábel od DICE dopredu (ak sa to náhodou nedá napojiť napriamo vpredu do rádia..)

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 3. Februára 2012, 10:31

radio mas vzadu, takze najskor sa nebude dat pripojit dopredu, ak vymontujes vodicove sedadlo (4x imbus), tak ti staci uz len vybrat zadnu sedacku a ten drziak na roletku na vodicovej strane (2x sruba), potom ked vyberies prahove listy, vies dvihnut koberec a pekne si natiahnes kable az pod palubku odkial sa s nimi uz mozes hrat :), mimochodom su tam nato kablove zlaby ktore by som k tomu ucelu pouzil, vedie tam slabsia elektrina, takze nebude robit potom nezbedu v reprakoch. odkial vytiahnes kabel do DICE netusim, ja som to vytiahol cez kozku rucnej brzdy a viem hodit do toho maleho odkladacieho, popripade videl som take konektory do popolnika, ale to nieje ono, to sa ti vykyve.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

chefino
Autor témy

Piatok, 3. Februára 2012, 11:04

Čiže zo všetkých povedzme MK4 predných rádiodisplayov ide vždy kábel až dozadu do kufra a až tam je rádio jednotka, (stereo, hifi alebo DSP)?
Lebo potrebujem prehodiť aj nejaké piny v konektore na rádio kvôli šumu v DICE, takže všetko budem riešiť v kufri?

chefino
Autor témy

Nedeľa, 5. Februára 2012, 21:32

A ešte druhá otázka, kamoš vravel, že na ten 1100W 4kanál zosík by bolo dobré nejaké silnejšie repráky, zmestím tam tieto? Majú rovnakú montážnu hĺbku ako tie DSK 130 (56mm), len či im nebude zavadzať niečo iné...

http://www.autoradia.sk/hertz-esk130

A ešte mi odporučte nejaký dobrý kapacitor.

Achmed201
Auto: BMW 520d F 11
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 5. Februára 2012, 23:21

chefino napísal:
A ešte druhá otázka, kamoš vravel, že na ten 1100W 4kanál zosík by bolo dobré nejaké silnejšie repráky, zmestím tam tieto? Majú rovnakú montážnu hĺbku ako tie DSK 130 (56mm), len či im nebude zavadzať niečo iné...

http://www.autoradia.sk/hertz-esk130

A ešte mi odporučte nejaký dobrý kapacitor.

kapacitor je kokotina je to len na image, najlepsi kapacitor je autobateria sama :D
BMW F11 525xd lci
Ford Edge 2.0 tdci bi- turbo
bmw f11 520d ex
bmw e39 530iA LPG - Ex

chefino
Autor témy

Re: Ako zapojiť zosík, sub a repro na E39 / pomoc vítaná

Nedeľa, 5. Februára 2012, 23:55

Ok, ja si samozrejme nechám poradiť, len človek sa dočíta všetko a nič zároveň ...
Stále hľadám niekoho ochotného, ideálne z okolia BA (ale nie je podmienka), kto by sa so mnou ideálne stretol, pozrel na auto, dohodlo by sa čo treba ešte kúpiť, nejaký honorár a spolu by sme to celé zmontovali, teda repro, kabeláž, sub.

Je tu niekto ochotný?

korado
Auto: len V12 a len long

Pondelok, 6. Februára 2012, 00:12

teoreticky mám v zálohe výborného elektrikára, ak by bol záujem môžem sa ho spýtať 8)
INSTAGRAM: korado_korado

birki
Auto: 540iA touring

Pondelok, 6. Februára 2012, 15:24

pri e39vine je to na dlhsie ako na jeden sobotnajsi vecer.. .
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

hessy

Pondelok, 6. Februára 2012, 17:39

v DS robia profi audio :D pytal som sa tam, panko vybehol von popicoval aha e39 :mrgreen: robili uz 2, hovoril do e39 je najlepsia volba Morel tempo 5 pripadne vyssia rada od Morelu.

chefino
Autor témy

Pondelok, 6. Februára 2012, 19:21

Daj kontakt na tých DS plz.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných