Ahojte vrátim sa k tejto téme pretože ma opäť postretol problém s 5 oknom ale teraz už neviem kam sa pozrieť. Ako som písal hore okno sa mi otváralo samo, vymenil som mikrospínač a asi 1,5 roka bolo všetko OK, no cez zimu ( asi december ) mi prestalo otvárať 5te okno, keďže bola zima tak som to neriešil, asi zlomený kábel v prechodke lebo husí krk bol obmotaný izolepov keď som auto kúpil takže niekto sa v tom už babral. Okolo Marca mi prestalo ísť aj vyhrievanie zadného okna čo som ešte ako tak prežil. Ale pred 2 týždňami mi prestal ísť aj centrál čo ma už dohrialo lebo keď som auto otvoril mechanicky klúčom tak vždy začal húkať alarm

Chcel som objednať opravný zväzok ale tie čo som videl že sú dostupné tak pravý zväzok bol od 70 do 100 € a všetky káble jednej farby tak som sa to rozhodol opraviť svojpomocne. Vyplietol som celý zväzok z 5 dverí až dnu do auta čo ide spod stropnice, opravil som asi 10 káblov ktoré boli buď zlomené alebo predtým opravované tak že som vymenil asi 60 cm z každého kábla aby sa nespájali v tom krku ale pred a za ním. Robil som to vždy po jednom kábli, kontinuitu som preskúšal multimetrom , poriadne zaizoloval a poskladal naspäť.
Centrál sa rozbehol no mikrospánač okno neotvorí. Stierač, všetky svetlá v 5 dverách , ostrek všetko funguje len to okno neotvorím. Pichol som to ina Istu a ukazovalo mi relé zadného výhrevu chybné. Objednal som nové , vymenil no bez zmeny. Keď zapnem výhrev mám pocit že po krajoch je okno teplé ale v strede ani moc nie. Pozrel som všetky poistky na okná, uzamykanie a pod a všetky sú OK. Premeral som multimetrom mikrospínač a má kontinuitu, skúsil som ho aj vymeniť za ešte jeden čo mám do rezervy no bez zmeny. Káble do zámku okna majú 4 žily, Hnedo červený a hnedý majú 7,5 volta, bielo hnedž a žlto hnedý majú konštant 11,5 volta. Keď som tam pripojil 12 voltov tak sa zámok otvoril takže ten mi príde v poriadku.
Kde by mohol byť ešte problém ? mikro spínač ide cez okno do Diversity modulu nie ? a potom ide signál pravou stranou do auta ? Ja si myslím že nezaznamenáva signál zo snímača až dozadu ale neviem kde hladať chybu. Je ešte nejaké relé alebo dáka jednotka ktorá to má na starosti ?
Keď mám kufor zatvorený, 5 te okno otvorené a ručne zamknem ten zámok a potom ho pritlačím ešte raz dole tak sa spustia motorčeky v D stĺpikoch a roletu mi po kolajničkách vytiahne hore.... Kde ešte hladať ? večer pripojím Istu a kuknem či nie je dáka nová chyba alebo či svieti ešte tá chyba na relé zadného výhrevu.
Je funkcia ako cez Inpu / istu spustiť ten zámok aby sme vylúčili že kabeláž v husom krku je zlá ?
Ďakujem