... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

dcm
Autor témy
Kraj: Bratislavský

automat a spotreba - D alebo sekvencne radenie?

Streda, 4. Januára 2012, 18:52

Cavte cavte, chcel by som sa spytat. Mam v aute automat a rad by som vedel ako dosiahnut co najlepsej spotreby.
Je vyhodnejsie jazdit na Dcku alebo lepsia spotreba sa da urobit ak si radim sekvencne cize akokeby v Sku ale hybem pakou dopredu a dozadu. Skusal som si porovnat Dcko a to sekvencne radenie ale sekvencne mi spapalo viac tak som z toho pomateny. Snazil som sa radit predpisovo, tak ako s manualom ale o liter to cuclo viac. vie sa niekto vyjadrit ? Som myslel ze ten manual mod je prave na spotrebu ale asi je tam aj celkom zbitocne vsak Dcko spravi za vas vsetko. Sko chapem, na sportovejsiu jazdu no

diks
Marcel

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: automat a spotreba - D alebo sekvencne radenie?

Streda, 4. Januára 2012, 19:44

manual tam mas na to, ked tahas napr. vozik, alebo ked je neupravena cesta (napr vela makkeho snehu a kolesa ti presmykuju). Inak manualny mod som nepouzival... vlastne hej, pouzival, ked som sa ponahlal cez serpentiny, lebo automat nepodraduje do kopca do vysokych otacok ked som dobrzdal, tak ano, vtedy som podradoval rucne

dcm
Autor témy

Štvrtok, 5. Januára 2012, 12:35

hej mas pravdu, dava to zmysel. A ak sa zameriame len na spotrebu ? Ma s tym niekto skusenosti ?

gf.no1
Auto: X5 E70
Kraj: Košický

Štvrtok, 5. Januára 2012, 13:24

podla BC mam spotrebu 9,3L, ale mna to vobec netrapi lebo som si kupi 2 tonove auto, 6valec 3 liter. ako nic v zlom len naco kupovat take auto ked v zapati treba riesit spotrebu?

pokial chces zistit kedy zere najmenej odsleduj si tempomat ...
● BMW X5 E70 sd● Subaru Impreza WRX STI● AlfaRomeo Giulietta●KTM sxf 250● Suzuki LTR450 ex●Mini one ex●Mitsubishi Pajero ex●Toyota RAV4 ex●E61 535d ex ● E39 530d Touring ex● E36 316i Compact ex● Mazda 323 GTR ex

dcm
Autor témy

Štvrtok, 5. Januára 2012, 23:04

gf.no1 napísal:
podla BC mam spotrebu 9,3L, ale mna to vobec netrapi lebo som si kupi 2 tonove auto, 6valec 3 liter. ako nic v zlom len naco kupovat take auto ked v zapati treba riesit spotrebu?

pokial chces zistit kedy zere najmenej odsleduj si tempomat ...

pisal som niekde ze riesim spotrebu ? momentalne jazdim za 12L, jazdu si uzivam, tankujem plnu kazdy tyzden tak prosimta neries ak nevies. to ze sa pytam na spotrebu neznamena ze tankujem za 10eur a brzdim premavku. Neohovorac to tom kolko som do auta investoval =D>

ttempomat zere pri danej rychlosti viac ako moja noha, to viem na 100%. pri 90kmh mam ekonometer s nohou cca na 7L tempomat to drzi na 9. A 9,3L ? tolko som fakt ze este nemal a snazil som sa jazdit velmi jemne. mozno mam lambdasondy pred smrtou

eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Piatok, 6. Januára 2012, 00:32

ja len tak OT podotknem, ze tempomat nebol stavany na spotrebu.

A inak, ja som mal useknuty kabel od lambda sondy. Celkom slusne to blbom dokonca aj radenie automatu. Po vymene vsetko OK.
Ci sa to odrazilo aj do spotreby sa mi moc nezdalo.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných