... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
bmwtt.sk

yxo010
Autor témy

e39 - zapojenie zosilovaca do radia ked tam nieje pripojenie

Streda, 12. Marca 2008, 18:27

ako mam zapojit zosik v 525 D r.v.2000 v radii nieje ziadny vstup ani vystup..

Užívateľov profilový obrázok
trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Streda, 12. Marca 2008, 19:04

Musis kupit zosilovac, ktory ma vysokourovnovy vstup a tam napojis signal z reproduktora. Alebo vymen radio :)
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

...

Streda, 12. Marca 2008, 19:04

presne v tomto aute som to riešil tak,že som napichol vodiče,kt.idú do zadných repro.ak máš zosik s vysokoúrovňovými vstupmi
na kombíku som ich našiel pod tými bočnými dielmi zadného operadla.
ak nemáš,musíš použiť menič,kt.ti urobí z repro výstupu rca

daweed

Štvrtok, 13. Marca 2008, 12:54

No tak to sa na take riesenie typu vysokourovnoveho zapojenia rovno vyser... Radio signal zosili (kvalitu a uroven zosilovaca radia asi nemusim hodnotit) potom ten signal dojde do zosiku, ten ho kvalitne znizi aby s neho bol "akoze" nizkourovnovy a nakoniec ho opat zosili... takze vysledok takeho zapojenia je zivi sajs a nehovorim o tom ze bavarie su mrte haklive na napatie a bude ti to takto piskat podla otacok motora...

pokial zosik tak new radio s cinchamy - nizkoruovnovymi vystupmi

donie

Štvrtok, 13. Marca 2008, 16:22

Tak to je pekna blbost, ja som to zapajal tiez cez vysokourovnovy vstup na zosiku a nieje tam ziadne piskanie zavysle na oackach mmotora. To orgo radio v bawarii je dost kvalitne, cize vystupny šum zo zosilovača odtial je minimalny, tiez som nechcel to orig. radio vyberat,aby som prisiel zbytocne o palubak a dal tam velky kus plastu kde bude uplne zle vyzerat nejake radio, ktore tam bude vyzerat strasne male a len kvoli tomu,aby si mal cincovy vystup. Takze pekne to napoj cez ten vstup vysokourovnovy, v lavom zadnom stlpiku je antenny zosilovac, tam sa napichni na biely kabel, to je REMOTE na ozivenie zosilovaca a bude to v pohode. Alebo ked si frajer, rozober orig. radio a vytiahni si z predzosilovaca tie dva cince, da sa to a nieje to az take zlozite, ale musis sa trosku vyznat v zosilovacoch a v plosnych spojoch. mne sa to tymto spôsobom riesit nechcelo, skusil som to najskor s tym vysokourovnovym vstupom do zosiku a hra to oooovela lepie, ziadny sum tam nieje a uz vôbec ziadne piskanie zavysle na otackach motora.....
a keby si tam nahodou to piskanie mal, tak potom napis..

daweed

Štvrtok, 13. Marca 2008, 18:35

No tak to som zvedavy... daj potom vediet ako to dopadlo. A napis aj este ze aky zosik?

A ty donie si aky zosik takto napojil ak sa mozem spytat.

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 13. Marca 2008, 22:17

Pri zachovani orig interieru je vysokourovnovy vstup jedinym riesenim. Ale pre audiofila je to fakt to najhorsie riesenie. Sam audiofanatik a mozem potvrdit a mozno to bude pre niekoho velky sok, ale orig bmw radio je cisty sit. Sorry ale je to pravka. Kvalitativne (myslim zvukovo) sa to vyrovna inej znacke do 6000sk. Mal som ho rozobrate a trochu sa v tom vyznam. Ak si niekto mysli, ze orig radio hra kvalitne, tak kvalitnu hudbu este nepocul a SQ mu nehovori nic.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

slamec

Štvrtok, 13. Marca 2008, 22:46

"donie", prepáč, ale taraz si riadne trepol. prečítaj si toto:
trunek napísal:
Pri zachovani orig interieru je vysokourovnovy vstup jedinym riesenim. Ale pre audiofila je to fakt to najhorsie riesenie. Sam audiofanatik a mozem potvrdit a mozno to bude pre niekoho velky sok, ale orig bmw radio je cisty sit. Sorry ale je to pravka. Kvalitativne (myslim zvukovo) sa to vyrovna inej znacke do 6000sk. Mal som ho rozobrate a trochu sa v tom vyznam. Ak si niekto mysli, ze orig radio hra kvalitne, tak kvalitnu hudbu este nepocul a SQ mu nehovori nic.

"trunek" máš +

donie

Štvrtok, 13. Marca 2008, 23:06

Asi by ma malo zaujimat,ake suciastky su v tom radiu, no zatial som ho rozobrate nemal, audiofil som dost velky, a radii som vystriedal dost vela. jasne, ze na pioneer sa to v mnohych funkciach ani len nepriblizuje,ale pre zachovanie pôvodneho panelu je to jedine riesenie.
Videl som v BMW namontovanu sustavu Bose, bola to origoska na objednavku v bawarii montovana, zisik, vsetko a stale to iste radio a hralo to sakra dobre. Nehovorim o velkej hucanici z kufra z najvecsieho woferu, hovorim o vyvazenosti zvuku. Tak ked tam v bawarii nechavaju to radio aj na zostavu bose,asi nebude az take zle ani zvukovo....
nehovorim, ze vysokourovnovy vstup je vyhra, lepsie by boli cince,ale ked som to napojil, nepocujem rozdiel medzi tym,ako som to mal napojene uz mnohokrat predtym a ako to mam napojene teraz. a nikdy som to este nemal napojene cez tento vstup do zosiku. zosilovac pouzivam stale ten isty, uz ho mam zopar rokov, radii som vystriedal zopar, u tych pocujem dost velky rozdiel v zvuku,ale myslim, ze toto origo radio nehra zle.....
zosik pouzivam sony xpload, myslim, ze je to xm-754, taky starsi model, uz ho mam zopar rokov.....
co som o nom precital na forach, ze zvukov dost vysoka kvalita,ale ze sa casto prehrieva...no mne sa to este nepodarilo ho prehriat a nesetril som ho...

donie

Štvrtok, 13. Marca 2008, 23:08

a ako som povedal uz v prvom prispevku, pre maniaka nieje problem vytiahnut ani z toho origos radia cince, ved to je obycajny vystup z predzosilovaca. chcel som sa do toho pustit,ale som na velkych pochybach, ci sa mi to vobec chce rozoberat, ked pocujem,ako to hra teraz...
cakal som, ze to bude ovela horsie....

slamec

Štvrtok, 13. Marca 2008, 23:28

ešte že si sa trošku opravil :twisted:
donie napísal:
Videl som v BMW namontovanu sustavu Bose, bola to origoska na objednavku v bawarii montovana, zisik, vsetko a stale to iste radio a hralo to sakra dobre.
a čo niečo takéto ??? :arrow: http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... IC_ID=6256

donie

Piatok, 14. Marca 2008, 00:00

tak to uz hej, to je ina pracicka. Len ci ta zostava focal nestoji aj s tou robotou viac ako ta bawaria.... :-)

slamec

Piatok, 14. Marca 2008, 00:01

donie napísal:
tak to uz hej, to je ina pracicka. Len ci ta zostava focal nestoji aj s tou robotou viac ako ta bawaria.... :-)
... tak tomu ver že hej. už len to spracovanie a materiál #-o

donie

Piatok, 14. Marca 2008, 00:07

Spracovanie je paradne, chalan,alebo firma co to robi si da asi fakt zalezat....Len to je kazdy frajer, kto ma na to a zaplati si to, nech mu to spravia do auta....
a navyse, neviem, ci by som chcel az takuto imidzovu hudbu mat v kufri, ved kam s vecami potom...
ale ta robota je paradna, tie karbonove doplnky....odpadavam... :shock:

slamec

Piatok, 14. Marca 2008, 00:15

to robil sám,
je to showcar - tak neberie ohľad na kufor :lol:

aj ho mám tiež polovičný a nevadí mi to :twisted:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných