... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
BMW318i napísal:mne to buchne aj vtedy ked stlačim spojku a dam rychlost...a spojku som este nevipustil a buchne to ako keby to buchlo v kufryuž to bolo riešene , može to byt hardy spojka, diferak, poloosy , kardan :)
BMW318i napísal:mne to buchne aj vtedy ked stlačim spojku a dam rychlost...a spojku som este nevipustil a buchne to ako keby to buchlo v kufryuž to bolo riešene , može to byt hardy spojka, diferak, poloosy , kardan :)
ice.blade napísal:Nie, olej som menil v autorizáku vlaninemas malo oleja v prevodovke?
aspenko napísal:Ahoj, ako som písal, skúšali sme to na zdviháku aj potočiť kolesá ako píšeš. Ten zvuk počuť len keď je jednotka alebo spiatočka v zábere a prudko ju uvolníš vyšliapnutím spojky. Ide to miesta kde je Hardy spojka, stál som pod autom, aby som lepšie identifikoval odkiaľ to ide. Nenašli sme žiadny odtrhnutý silentblok ani nič podobnéHardina ked odíde tak sa kardan sa vyosý a vybruje celým autom ako pri vybití stredového ložiska kardane. Nadvihni auto pri zadnom kolese na jednej strane bez ručnej brzdy zarad jednotku a prudko nadoraz potoč kolesom dopredu,dozadu a počúvaj odkial ide ten zvuk. Ináč tá vôla sa nazbiera od prevodovky až k pohonom kolies.
aspenko napísal:Tak ako to opisuješ by to mohlo byť ozubené koleso hnacieho hriadela prevodovky čo pohána kardan.
tom1283 napísal:Mohol by si mi to nájsť v ETK budeš tak dobrý? Asi to budem musieť rozobrať lebo takto vyzerá byť všetko ok
ice.blade napísal:nemas malo oleja v prevodovke?