zdravim chcem sa sp&tat ci neviete preco ked rano idem nastartovat tak ked nastartujem pokual nemam pridani plin tak auto zdochne a ked sa zo hreje uz tak potom uz drzi otacky? dakujem.
zdravim chcem sa sp&tat ci neviete preco ked rano idem nastartovat tak ked nastartujem pokual nemam pridani plin tak auto zdochne a ked sa zo hreje uz tak potom uz drzi otacky? dakujem.
pravdepodobne zadná membrána na saní (poškodená), je umiestnená pod plastovým krytom v zadnej časti sania... naštartuj auto a skús povoliť zátku kde sa leje motorový olej, ak je tam podtlak tak je to pravdepodobne ono...
MERCEDES 126 R5 300 SD automatic ex BMW E34 R6 524 TD ex BMW E46 R4 320 D ex BMW E38 V8 730 iA BMW E70 xDrive 30d
no moze byt lebo sa tam robi podtlak.ale chcel som si to objednat z jedneho servisu a ze tam neni ziadna membrana ale tak asi budu ringle a nevedia to kuknut na nete ale aj tak dakujem.
Ja som tiež už menil odvetranie kľukovej skrine a objednal som si ho v BMW v B. Bystrici. Cena bola okolo 50 euro. Je to celý ten plastový kus. Samotnú membránu asi nekúpiš, ja som sa teda ani nespýtal. Ale aby som to mohol vymeniť, musel som dať dole celé sanie, lebo som nevedel povoliť skrutky čo to držia. Je tam na figu prístup. Sanie ide dole ľahko a rýchlo. Mal by si to vymeniť čím skôr, lebo membráne sa bude trhať ďalej a auto ti začne dymiť a žrať olej. Tak či tak ťa to neminie.
Tam treba meniť viac ako tu membranu,tesniace kružky na potrubia odvetrania,tesnenie pod veko toho plastu za sanie,ak to budeš porabať tak že daš tiež dole sanie tak hneť aj tesnenie pod sanie a aj pod šrobovanie,stredom ide kovové úzke potrubie do separatora oleja,aj ten sa má meniť.Lenže ak budeš meniť aj ten separator tak treba aj tesnenie pod skrtiacu klapku,a pod veko pŕs.
Takže vymenené po brutálnych útrapach. Nešli povoliť šrúby, asi neboli dole od nova Motor teraz pradie nekolíšu otáčky po studenom štarte. Štartuje krásne...Membrána bola samozrejme deravá a krehká...
Prílohy
MERCEDES 126 R5 300 SD automatic ex BMW E34 R6 524 TD ex BMW E46 R4 320 D ex BMW E38 V8 730 iA BMW E70 xDrive 30d