... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Don-Dragon
Autor témy
Auto: BMW 230i
Kraj: Žilinský

E46/320i - Nafuknuty chladič

Streda, 8. Decembra 2010, 20:45

zdravim vas.
mam mensi problem na svojom BMW E46 320i. rok vyroby 1999 110kw
mam nafuknuty chladic motora zo spodu od podvozku. a zaroven sa mi trati chladiaca kvapalina ale len do urcitej hladiny. chladic z urciteho miesta slzi z dovodu ze je nafuknuty. v oleji voda nieje a mal som motor na diagnostike a nevykazoval ziadnu chybu. chcel by som vymenit chladic ale chcel by som poradit co to nafuknutie chladica mohlo sposobit aby som mohol odstranic chybu skor nez dam novy chladic.. napadlo ma ze tam mohla zamrznut voda lebo to auto bolo dovezene z nemecka a neviem co v tom bolo naliate....
cim by to podla vas mohlo byt sposobene..
za ake kolvek rady dakujem.
Naposledy upravil/-a MT-SPEEDY v Streda, 8. Decembra 2010, 21:30, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: nazov podla pravidiel v tejto sekcii

superlight
Auto: bmw
Kraj: Bratislavský

Re: E46/320i - Nafuknuty chladič

Streda, 8. Decembra 2010, 23:08

mal som to iste... e46 328i rok vyroby 99.. tiez bol nafuknuty tratila sa voda, ale v den jak som ho isiel vymenit tak mi vsetko vytieklo... takze v hodinu poslednu som ho vymenil... a nesposobovala to ziadna chyba proste 11 rokov ten chladic drzal! samozrejme ze som zistoval co to mohlo sposobyt ale vobec sa mi netlakoval system.. takze tlak tam bol v norme...

takze asi tak...

Don-Dragon
Autor témy
Auto: BMW 230i
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 9. Decembra 2010, 13:51

tiez to mam 99 rocnik.
tak to si ma potesil ja som sa bal ze bude nieco s motorom alebo co.... a kolko ti to zralo chladiacej kvapaliny??
a ked si ho vimenil voda uz drzi a chladic sa neroztahuje .. vsetko je v poriadku.. ???
diki moc :smile:

Užívateľov profilový obrázok
Giorgio G
Auto: E60 530xd M-Packet
Kraj: Košický

Nedeľa, 12. Decembra 2010, 17:19

Aj ja som mal nafúknutý chladič zospodu na svojej 323i a práve tam na spojoch dole to slzilo a mizla voda postupne. Od výmeny v pohode, kvapalina nemizne, možno mám len subjektívny dojem, že je jej raz viac, raz menej, ale robí svoje aj teplota, kedy to pozerám alebo aj terén, ale predtým mi už po čase nabehla kontrolka a teraz 4 000 km s novým chladičom a pohoda.
Neviem, čím to nafúknutie mohlo byť spôsobené, ja som to tiež tipoval na zamrznutú zmes, preto som ju dal spolu s chladičom vymeniť za novú do -30. Lebo keby aj tlakovalo systém, tak najskôr ti pretlak odfúkne viečko (nastavené na 2 atm sa mi zdá), nie? :-k
Vymeň seriózne chladič, kvapalinu, skontroluj tesnosť chladiaceho systému a nemalo by už viacej púšťať vodu. :wink:
BMW E60 530xd M-Packet (Carbon Schwarz Metallic)
EX BMW E46 323i Limousine (Stahlblau Metallic)

Obrázok

ringla
Kraj: Bratislavský

Streda, 15. Decembra 2010, 15:42

Caute, no aj mne sa trati voda, mam 323i coupe 99 a mizne mi to tiez, ale na chladic som sa nepozeral v jakom je stave ale bude to asi ten isty problem.Neviete kde sa da zohnat chladic za dobru cenu tu v Ba?dikes

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných