Výber auta Po Honde Accord, ktora splnila za tých 10rokov to čo mala...100% spolahlivost aj po 208tisíc KM a vozenie z bodu A do bodu B padla volba na niečo, kde človek prežíva aj ,,radosť z jazdy,, Do oka mi padli E90 330i, E60 530i a E92 335i, diesel som hned zavrhol z toho dovodu, že vačsinou jazdím krátke vzdialenosti + N52 su povestné, že toho dosť vydržia. 335i je raketa ale cenovo dost inde, 530i som našiel na Slovensku čo by vyhovovali výbavou až 2 ale km mali vysoko nad 100tis. km. Otazka automat či manual bola hned vyriešená potom, čo som sa previezol na 335i automat...automat prekvapil hlavne v manualnom rezime ale manual je proste manual...+ aj nizsia spotreba -1L pri tomto motore. Čo sa týka výbavy, socialnu verziu som nechcel a medzi základné nutnosti som považoval športové sedačky, i-drive professional, automaticka klimatizacia.
Voľba padla nakoniec na 330i, koniec roka 2005 svetlomodra farba, jasná servisná história, nebúrané, servisna knizka, najazdené 86tisic. km, interiér ako nový, lak minimálne poškodený, 18-tky elektróny. Vybavili sme ešte raz pre istotu KO, tak isto aj na brzdu, či je motor v poriadku a za tie 4 roky nestratil na výkone...čo sa aj potvrdilo :) Takže tu máme 258 HP na 1525 kg.
Výbavamanuálna prevodovka
sportovo ladeny podvozok (Bildstein B8 = cca -3 cm)
Al.disky 18' original STYLE 162 RFT (docasne) 225/40/18+255/35/18 Bridgestone
Individual čierny semišový strop
Športové sedačky látka + čierna koža
športový multifunkčný volant
pridavne velurove koberceky
zadna laktova opierka
hlinikove obklady
cierny interier
dazdovy senzor
bixenonove reflektory
automaticka klimatizácia
svetlomodra metaliza
aux vstup
navi Proffesional 16-9 display
hudba 2x subwoffer + 10 Repro
aktivne riadenie
svetelný packet
meranie tlaku v pneumatikach
...
in future- optický mpacket
- KN filter
- zadné parkovacie senzory
- výfuk (supersprint/eisenmann/performance...)
- podlozky do zadu aspon 1 cm
Zopár postrehov:+ presné radenie
+ super pohodlné a nastaviteľné sedačky
+ priestor vzadu (ako nohy tak aj hlava 190cm človek si sadne dozadu)
+ VÝKON
+ zvuk
+ spotreba je malý zázrak (25km po BA obchvat+ziadne semafory, priemerna rychlost 70 = minimum 7,2 L) celková sa pohybuje okolo 10L v meste.
+ podvozok
+ kvalita materiálov
+ dynamic drive pri parkovani/otacani v meste
- tvrdší podvozok na BA cesty...+ Runflaty tomu tiež moc nepomôžu
- otváranie okien ako na strane vodiča aj spolujazdca je ďaleko od ruky (sám mam 191 cm a musím sa natiahnuť ked chcem otvoriť okno)
- Navi prof nevie čítať mp3 - v servise by upgrade SW podľa ich slov stal cca 200E
- nemá parkovacie senzory (dočasné mínus)